Take a fresh look at your lifestyle.

10 caracteristici care te ajuta sa recunosti un om puternic

Trasaturile unui om puternic. 10 caracteristici care te ajuta sa-l recunosti.

Caracterul unui om puternic se construieste. Iar construirea lui incepe inca din copilarie, cand sunt puse bazele emotionale ale oricarei persoane. Totusi, poti sa te slefuiesti si la maturitate.

Prima caracteristica de pe lista: adaptabilitatea!

Nu te nasti puternic, devii puternic. Rutina de zi cu zi ne trece, pe toti, prin tot felul de situatii mai mult sau mai putin interesante. Felul in care le gestionam este cel care ne ajuta sa intelegem ce inseamna caracterul unui om puternic. Unisoultheory.com a facut o lista cu 10 caracteristici care te ajuta nu numai sa recunosti un om puternic atunci cand il intalnesti, dar pe care o poti folosi ca ghid in propria dezvoltare. Poti sa inveti caracterul unui om puternic, din felul in care gandeste, actioneaza, cum se comporta cu sine si cu altii.
Caracterul unui om puternic – 10 situatii in care il observi

1. Se adapteaza constant

Persoanele cu un psihic puternic sunt flexibile si se adapteaza la situatiile cu care se confrunta. Inteleg ca teama de schimbare este un dezavantaj in calea succesului si a fericirii. Faptul ca au mintea deschisa le permite sa vada oportunitatile.

2. Nu ii e frica sa spuna “da”

Faptul ca o persoana accepta oportunitatile care i se ivesc arata comportamentul unui om puternic, fara temeri.

3. Nu ii e frica nici sa spuna “nu”

Multi oameni sunt educati sa le faca altora pe plac si le este greu sa spuna “nu” chiar si cand nu vor sa faca unele lucruri. Au impresia ca, daca spun “da” mereu, ii vor face pe altii fericiti. Dar oamenii puternici spun ca nu este asa si ca, uneori, e mult mai sanatos sa spui “nu”. E nevoie de curaj pentru a lua decizii care ii pot supara pe altii. Vei intelege caracterul unui om puternic cand il vei auzi raspunzand ferm, politicos si increzator ca nu vrea sa faca un anumit lucru.

4. Spune ceea ce gandeste

Cei cu un psihic sanatos spun exact ce cred. Realizeaza ca ceea ce spun le reflecta personalitatea si sunt constienti de cuvintele lor.

5. Au un optimism realist

E imposibil sa fii mereu pozitiv si sa zambesti tot timpul. Viata nu e roz intotdeauna. Cateodata te apuca furia sau te intristezi si e ok sa fie asa, dar prea mult negativism poate sa iti creeze probleme. Caracterul unui om puternic e aratat si de faptul ca are un optimism realist. Nu e “zen” tot timpul, dar nici nu se vaita mereu si nici nu se victimizeaza.

6. Gaseste solutii la problemele cu care se confrunta

In loc sa se planga pentru ceva ce nu a mers bine, oamenii puternici incearca sa inteleaga “de ce” nu a mers bine. In felul acesta avanseaza. Personalitatea oamenilor puternici inseamna progres.

7. Se iarta

Cu totii gresim, dar, daca ramanem ancorati in pesimism si nu ne iertam greselile, pierdem prea multa energie! Daca esti puternica, inseamna ca ai destul de multa compasiune fata de tine insati si te tratezi ca pe cel mai bun prieten al tau. De asemenea, un astfel de om stie ca e OK sa mai si greseasca si nu are pretentia sa aiba mereu dreptate.

8. Sunt responsabili pentru emotiile lor

Un om cu un psihic puternic accepta ca exista persoane toxice si persoane inspirationale in egala masura, dar nu permite ca emotiile sa ii fie influentate. Stabileste niste limite clare si isi asuma responsabilitatea pentru felul in care gandesc, simt si se comporta.

9. Accepta punctele de vedere ale altora

Lumea e mare si variata si nu toata lumea gandeste la fel ca tine. O persoana puternica emotional va accepta diversitatea si se va bucura de ea. Intelege ca diferenta de opinii nu e sfarsitul lumii, ba chiar incearca sa invete ceva din parerile diferite ale altora.

10. Au rabdare cand urmaresc un scop

Rezultatele pozitive vin cu multa rabdare. Fie ca e vorba de rezolvarea unor probleme financiare, de plecarea cuiva drag sau probleme de sanatate, trebuie sa ai rabdare si sa incerci sa le rezolvi treptat. Nimic nu se schimba de pe o zi pe alta, iar o persoana puternica stie acest lucru!

sursa – andreearaicu,ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More