Take a fresh look at your lifestyle.

15 fraze inteligente care pot rezolva orice conflict

Din când în când, cu toții avem de-a face cu diverse conflicte. Unele dintre ele au loc la locul de muncă, iar altele influențează viața noastră amoroasă. Conflictul este o parte normală a oricărui mediu social, dar este mai bine dacă știți cum să rezolvați problema. Așa că am adunat câteva fraze folositoare care vă vor ajuta să ieșiți din orice conflict cât mai bine posibil.

15. Să facem o pauză, să ne gândim mai bine și apoi vom lua decizia.

Uneori, pentru a opri învinuirea reciprocă, trebuie doar să apăsați butonul “pauză”. Luați o pauză de 5 secunde și încercați să vă amintiți de ce a început polemica. Poate că nu exista niciun motiv concludent și cei doi aveau doar o stare proastă. Dacă este așa este bine să se ia o pauză, să se respire adânc, iar argumentul se va termina în mod natural.

14. Înțeleg de ce ești supărat …

Dacă partenerul dvs. face apel la emoții, mai degrabă decât să folosească argumente, trebuie doar să-i luați partea. Nu vă va ajuta să evitați conflictul, dar vă va face conversația mult mai constructivă.

13. Să lucrăm împreună la această problemă!

Amintiți-vă că această frază vă poate salva relația numai dacă puteți asculta și accepta opinia altcuiva. Arată că vă pasă de această persoană și că sunteți gata să auziți motivele ei.

12. Ești atât de drăguț/ă când ești supărat/ă!

Un compliment, chiar și în timpul unei certuri va funcționa întotdeauna. În plus, după primirea unui compliment, corpul tău eliberează hormonii fericirii. Rezultatul: adversarul tău zâmbește și conflictul se rezolvă.

11. Ar trebui să ne oprim!

Este o expresie simplă, dar foarte eficientă. Dacă simțiți că acel conflict a întrecut prea mult limita, cel mai bine este să vă opriți unde vă aflați. Nu există niciun motiv pentru a lupta pentru cine are dreptate, deoarece atunci când vine vorba de relații nu ar trebui să existe niciun fel de câștig.

10. Înțeleg!

Un adevărat salvator atunci când trebuie să spargă acel un cerc vicios de neînțelegere ar putea folosi acest simplu cuvânt. De obicei, niciunul dintre adversari nu este dispus să asculte și să audă, de aceea unul din voi trebuie să pronunțe această frază. Acesta va fi primul pas în rezolvarea conflictului fără certuri sau țipete.

9. Să privim acest lucru dintr-o perspectivă diferită.

Fiind capabili să vadem o problemă din diferite unghiuri este una din caracteristicile unei personalități mature. 2 parteneri au cel puțin 2 puncte de vedere diferite, ceea ce înseamnă că este de două ori mai ușor de găsit un compromis.

8. Ajută-mă să înțeleg. Te rog explică ce vrei să spui.

Când 2 persoane se ceartă este greu să gândești clar. Ia-ți o clipă de răgaz și cere partenerului să-ți explice situația. Poate nu este la fel de inacceptabilă cum credeai la începutul argumentului.

7. Ce pot face pentru a schimba situația?

Dacă sunteți gata să faceți compromisuri, această expresie vă poate ajuta să evitați o luptă mai mare. Partenerul vostru ar putea să  dorească să faceți ceva, deci este o modalitate perfectă de a vă exprima disponibilitatea și de a primi instrucțiuni detaliate. Este întotdeauna bine să știi ce așteaptă partenerul tău de la tine, chiar dacă nu poți face exact ceea ce dorește.

6. Putea fi mai rău decât atât. Vom trece cu bine și prin asta!

Dacă dvs. și partenerul dvs. ați avut probleme mult mai dificile în trecut, puteți să depășiți și acest lucru. Este doar o altă luptă care nu vă va distruge relația. Utilizați această expresie pentru a vă reaminti că sunteți o echipă minunată și că nu există nimic ce nu puteți face. Împreună, puteți să o rezolvați!

5. Nu este nevoie să luați ridici tonul vocii cu mine.

Dacă o situație se transformă treptat într-o confruntare, evitați conflictul prin toate mijloacele. Nu te emoționa. Poți să încerci să părăsești încăperea. Tot ce ai nevoie este de ceva timp singur. Calmează-te și rezolvă apoi problema fără a juca jocul de victimă.

4. Cum pot remedia acest lucru?

De exemplu, dacă șefului tău nu i-a plăcut raportul, tot ce trebuie să faci este să ceri noi instrucțiuni pentru a rezolva situația. Încercați să obțineți cât mai multe informații despre exact ceea ce trebuie făcut. Acest lucru vă va ajuta să încheiați conflictul și să-l evitați în viitor.

3. Spune-mi ce anume te irită la mine?

Dacă vedeți că un coleg nu vă place, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aflați ce anume îl irită. Chiar dacă nu reușești (sau nu vrei) să schimbi chestia asta la tine, vei arăta că ești o persoană rezonabilă și matură.

2. Da, ai dreptate …

Încercați să acceptați ceva din ceea ce spune partenerul dvs. și așteptați rezultate uimitoare. Dacă lucrați în vânzări și unul dintre clienții dvs. nu este mulțumit de un anumit produs sau serviciu, începeți conversația cu această expresie. Când oamenii își dau seama că sunt auziți, este mai probabil ca ei să conducă un dialog constructiv.

1. Sunt cu tine în asta …

Dacă trebuie să treceți printr-o conversație dificilă, începeți-o cu această expresie. Chiar dacă vina este asupra voastră, disponibilitatea dvs. de a repara situația și de a da o mână de ajutor poate să devină magică. Explicați adversarului că sunteți în aceeași echipă, iar acest lucru vă va ajuta să evitați confruntarea.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More