Take a fresh look at your lifestyle.

2017 – cele mai importante premii pentru BMW

În 2017, numeroase premii şi distincţii au subliniat încă o dată gradul înalt de recunoaştere de care se bucură automobilele BMW, marca şi compania la nivel internaţional. Campionii BMW din acest an au fost noul BMW Seria 5 şi gama de modele BMW i.

 În 2017, numeroase premii şi distincţii au subliniat încă o dată gradul înalt de recunoaştere de care se bucură automobilele BMW, marca şi compania la nivel internaţional. Campionii BMW din acest an au fost noul BMW Seria 5 şi gama de modele BMW i. Distincţiile au onorat, alături de modelele mărcii,  designul, tehnologiile inovatoare, conectivitatea inteligentă şi, nu în ultimul rând, nivelul excepţional al dezvoltării durabile. Câştigătorii premiilor au fost aleşi atât de cititorii unor publicaţii renumite, cât şi de juriile formate din jurnalişti auto şi experţi din domeniile IT, business, mediu şi design.

Noul BMW Seria 5 a obţinut cele mai multe premii
Noul BMW Seria 5 a avut un succes deosebit, primind mai multe premii decât orice alt automobil BMW. Acest succes subliniază nu numai aprecierea înaltă de care noul BMW Seria 5 se bucură în întreaga lume, ci şi faptul că noua generaţie lansată la finalul anului 2016 menţine ritmul cu cele mai noi dezvoltări. În Marea Britanie, revista de specialitate „What Car?” a desemnat BMW Seria 5 drept câştigător general al „Car of the Year”, iar în cadrul „New Car Award” (acordat de „Autocar”) a primit trofeul „Executive Car of the Year”. BMW Seria 5 s-a bucurat de cea mai înaltă apreciere din partea cititorilor în cadrul „Auto Trophy – World’s Best Cars”, competiţie organizată de publicaţia germană „Auto Zeitung”, în categoria „Luxury Class”. De asemenea, modelul a fost votat „Four-wheel Drive Car of the Year” în categoria automobilelor cu tracţiune integrală, cu preţ de peste 40.000 de euro, de către cititorii revistei germane de specialitate „Auto Bild Allrad”. Poziţia de lider pe care BMW Seria 5 o deţine în domeniul conectivităţii automobilelor este reflectată şi de câştigarea „Car Connectivity Award 2017” („auto motor und sport” în colaborare cu „Chip”) şi a premiului „Golden Computer” („Computer Bild”). În ambele cazuri, BMW Seria 5 a reuşit victoria în categoria „Automobile Conectate”. Cu atât de multe calităţi, nu a fost nici o surpriză că BMW Seria 5 a putut convinge şi prin calitatea sa pe termen lung, obţinând astfel titlul „Value Champion 2017” – acordat de „Auto Bild” şi profesioniştii automobilelor second-hand de la eurotaxSCHWACKEexpert – pentru nivelul redus de depreciere a valorii. Mai mult, designul modelelor gamei, care este disponibilă în versiuni Sedan şi Touring, a fost şi el foarte convingător. Nu numai că BMW Seria 5 a fost distins cu „Red Dot Award: Product Design” de către specialiştii Centrului de Design din Rhenania de Nord-Westfalia, ci şi de juriul iF Industrie Forum Design e. V., care au acordat „iF Gold Award” (categoria „Automobile”) pentru designul remarcabil al noii generaţii a celui mai de succes sedan business din lume.

BMW i3 şi BMW i8 se bucură de o reputaţie excelentă
În 2017, nivelul ridicat de competenţă al BMW în domeniul sistemelor de propulsie electrificată a reuşit să convingă încă o dată, aspect justificat de numeroasele distincţii care au fost obţinute de modelul electric BMW i3 şi de automobilul sport plug-in hybrid BMW i8. În sondajul „Auto Trophy”, efectuat de „Auto Zeitung” în rândul cititorilor, trofeul categoriei „Automobile Electrice” a revenit BMW i3, în timp ce cititorii au onorat BMW i8 în cadrul „Green Mobility Trophy” ca fiind „Cel mai bun automobil hibrid”. De asemenea, cele două modele BMW s-au dovedit a fi imbatabile în sondajul pentru „Green Auto Test Winner”, un premiu acordat de „Auto Test” în colaborare cu „Ökotrend”. BMW i3 (categoria „Automobile mici”) şi BMW i8 (categoria „Coupé-uri”) au fost votate ca fiind „Cel mai ecologic automobil” – la fel ca în cazul BMW Seria 5, coupé-ul sport inovator a avut succes în votul cititorilor pentru „Four-wheel Drive Car of the Year” (Auto Bild Allrad, categoria „Automobile hibrid cu tracţiune integrală”), în timp ce, în Marea Britanie, BMW i3 a obţinut atât titlul „Car of the Year” acordat de „What Car?”, cât şi „New Car Award” decernat de „Autocar”, la categoria „Electric Car of the Year”.

Pentru a treia oară consecutiv, BMW i8 a fost recompensat cu „International Engine of the Year Award”. După victoria în clasamentul general reuşită în 2015 şi succesul în categoria lui din 2016, sistemul de propulsie inovator şi foarte eficient aflat în echiparea BMW i8 a convins juriul de specialitate, rămânând neînvins şi în 2017 în competiţia pentru „Motoare cu o capacitate cuprinsă între 1,4 şi 1,8 litri”. Alegerea BMW X5 xDrive40e iPerformance ca „Green SUV of the Year” de către „Green Car Journal” (SUA) completează performanţele excelente demonstrate de automobilele electrice şi electrificate de la BMW.

Conectivitate: premiile subliniază poziţia de lider
Alături de produsele auto, conectivitatea automobilelor a strâns numeroase premii. BMW a avut un succes deosebit în cadrul premiilor „The Best Brands”, organizate de revista de specialitate „Auto Bild”: cu victorii în categoriile „Automobile Conectate”, „Sisteme de Asistenţă”, „Navigaţie şi Operare Meniu”, „Conectivitatea Smartphone-ului la Internet” şi „Servicii bine conectate”, cele mai bune calificative în categoria „Conectivitate şi Infotainment” au fost primite de BMW.

Poziţia excepţională pe care BMW o deţine în acest domeniu este subliniată şi de succesul reuşit de sistemul de navigaţie BMW Professional (categoria „Sisteme de navigaţie”), BMW WLAN Hotspot (categoria „Entertainment/Multimedia”) şi BMW Touch Display (categoria „Concepte de Operare/Afişare”) la „Car Connectivity Award 2017” („auto motor und sport” în colaborare cu „Chip”).

Primul loc pentru marcă şi companie
Organizaţia Best Brands (care include „ProSiebenSat. 1 Media”, WirtschaftsWoche”, „Die Zeit”, „Gesellschaft für Konsumforschung”) a onorat marca BMW ca fiind „Best Corporate Brand (internaţional)”, în timp ce BMW AG a primit „Luxury Award” în categoria „Business Enterprise”, care a fost decernat pentru prima dată de revista „Robb Report”. Mai mult, jurnalul auto „Auto Test” şi revista „Ökotrend” au onorat BMW Group, în cadrul votului pentru „Green Car Test Winner”, cu titlul „Cel mai ecologic brand”.

Ca ansamblu, premiile şi distincţiile câştigate subliniază faptul că BMW oferă produse şi servicii de ultimă oră, iar compania modelează activ tendinţele viitorului. Forţa inovatoare a BMW ca formator de tendinţe are o lungă tradiţie: BMW 600 şi BMW M1, două automobile BMW din două ere diferite din istoria companiei, au primit cele mai multe voturi din partea cititorilor în cadrul premiului „Golden Classic Steering Wheel” („Auto Bild”) şi al „Motor Classic Award” („Motor Klassik”), obţinând victorii în clasele lor.

Cele mai prestigioase distincţii acordate BMW în 2017, pe scurt:

Premii acordate de „Auto Zeitung”

„Green Mobility Trophy”:

BMW i8 (cel mai bun automobil hibrid)

„Auto Trophy – World’s Best Cars”:

BMW i3 (automobile electrice)

BMW Seria 3 (clasa medie)

BMW Seria 5 (clasa premium)

BMW X3 (SUVuri cu preţuri cuprinse între 25.000 şi 50.000 de euro)

Premiu acordat de „Auto Test” şi „Ökotrend”

„Green Auto Test Winner / Most Environmentally Friendly Cars”:

BMW Group (cel mai ecologic brand)

BMW i3 (94 Ah) (automobile mici)

BMW i8 (coupé-uri)

Premii acordate de „Sport Auto”

„Sport Auto Award”:

BMW 340i (modele sedan/touring cu preţ de până la 50.000 de euro)

BMW M240i Coupé (coupé-uri cu preţ de până la 50.000 de euro)

BMW M240i Cabriolet (cabriolete/roadstere cu preţ de până la 50.000 de euro)

BMW M2 Coupé (coupé-uri cu preţ de până la 100.000 de euro)

Premii acordate de „Auto Bild Allrad”

„Four-Wheel Drive Car of the Year”:

BMW Seria 5 (automobile cu tracţiune integrală, cu preţ de peste 40.000 de euro)

BMW i8 (automobile hibrid cu tracţiune integrală)

Premiu acordat de „Motor Klassik”

„Motor Klassik Award”:

BMW M1 (automobile clasice ale anilor ’70)

Premiu acordat de „Auto Bild Klassik”

„Golden Classic Steering Wheel”:

BMW 600 (automobile de clasă mică şi compactă)

Premiu acordat de „auto motor und sport” şi „Chip”

„Car Connectivity Award 2017”:

BMW Seria 5 (automobil conectat)

Navigaţie BMW Professional (sisteme de navigaţie)

BMW WLAN Hotspot (entertainment/multimedia)

BMW Touch Display (concepte de operare/afişare)

Premii acordate de “Auto Bild”

„The Best Brands”:

BMW (automobil conectat)

BMW (sisteme de asistenţă)

BMW (navigaţie şi operare meniu)

BMW (conectivitatea smartphone-ului la Internet)

BMW (servicii bine conectate)

Premiu acordat de „Computer Bild”

„Golden Computer”:

BMW Seria 5 (automobile conectat)

Premiu acordat de „Auto Bild” and Schwacke

„Wertmeister 2017”:

BMW Seria 5 (clasa premium)

Premii acordate de „auto motor und sport”

„Autonis”:

BMW Seria 2 Coupé (clasa compactă)

BMW Seria 4 Coupé/Gran Coupé (clasa medie)

Premiu acordat de Design Zentrum Nordrhein Westfalen

„Red Dot Award: Product Design 2017”:

BMW Seria 5 Sedan (automobile)

Premiu acordat de iF Industrie Forum Design e. V.

„iF Gold Award 2017”:

BMW Seria 5 (automobile)

Premiu acordat de „Best Brands”

„Best Corporate Brand (international)”:

BMW

Premiu acordat de „Robb Report”

„Luxury Award”:

BMW AG (companie de afaceri)

Premiu acordat de „Engine Technology International”

„Motorul Internaţional al Anului”:

BMW i8

Premiu acordat de „EuroCarBody 2017”

„EuroCarBody Award 2017”:

BMW Seria 6 Gran Turismo

Premii acordate de „What Car?” (Marea Britanie)

„Car of the Year”:

BMW 520d (câştigător general 2017)

BMW i3 (automobil electric cu preţ cuprins între 20.000 şi 40.000 de lire sterline)

BMW M140i (Cel mai bun hot hatch cu preţ mai mare de 25.000 de lire sterline)

Premii acordate de „Autocar” (Marea Britanie)

„New Car Awards”:

BMW Seria 5 (Executive Car of the Year)

BMW i3 (Electric Car of the Year)

BMW (Technology Award)

Premiu acordat de „Test Aankoop/Test Achat” (Belgia)

„Best of the Test”:

BMW Seria 3 Touring (break de familie)

Premiu acordat de „Green Car Journal” (SUA)

„Green SUV of the Year”:

BMW X5 xDrive40e iPerformance

Premiu acordat de „U.S. News and World Report” (Australia)

„U.S. News Best Car”:

BMW X3 (cel mai bun SUV compact de lux pentru familii)

Premii acordate de „cars.co.za” (Africa de Sud)

„Consumer Awards”:

BMW 750Li Design Pure Excellence (First Class of the Year)

BMW M2 Coupé (Performance Car of the Year)

Premiu acordat de „Car and Driver Magazine” (Brazilia)

„Best Premium Sedan”:

BMW Seria 5

Premiu acordat de „NDTV Car and Bike” (India)

„Luxury Car of the Year”:

BMW Seria 7

Sursa: BMW Press

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More