Take a fresh look at your lifestyle.

3 criterii esențiale pentru a obține un loc de muncă de vis în Europa

Obținerea unui loc de muncă în Europa este ca un joc de poker. Trebuie să fii bine pregătit și să ai cunoștințe pentru a controla fiecare pas necesar în procesul de găsire al unui loc de muncă.

În afară de acest lucru, aproape la fel de important este să ai puțin noroc, pentru a fi acceptat într-un loc de muncă bun, pentru a nimeri colegi de treabă, pentru a găsi un șef prietenos și înțelept.

Însă, dacă norocul este ceva abstract, care nu poate fi controlat într-un mod fizic, înseamnă că trebuie să lucrezi mai mult la abilitățile tale, să-ți formezi cât mai mult competențele personale și profesionale, până când vei simți că ești gata să gestionezi lucrurile fără a avea nevoie de noroc. Apoi, norocul va deveni un „pachet opțional”, doar un bonus.

Deci, începe să te antrenezi. De unde ar trebui să începi? Asta e o întrebare bună. Pentru început, pentru a-ți crește șansele de a găsi locul perfect de muncă în Europa și a fi acceptat acolo, începe cu îndeplinirea următoarelor 3 criterii:

  1. Găsește elementele care te scot pe tine în evidență

Cu alte cuvinte: ieși din mulțime. Fii diferit, fii special, fii acea persoană care lasă o urmă în mintea persoanelor cu care intră în contact. Asigură-te de aceleași lucruri atunci când vine vorba de abilitățile tale profesionale. Formează-ți competențele pentru a impresiona fiecare angajator.

Este bine să știi că trebuie să fii unic pentru a face o impresie de neuitat. Dar ce te poate face unic drept candidat la un loc de muncă? Iată câteva indicii:

  • Experiența de muncă

Dovedește că nu ai fost un angajat mediocru, ci unul de vârf. Este clar că nu ești prima persoană care a acumulat experiență în alte locuri de muncă până acum.

Diferența o face mai mult care au fost locurile de muncă pe care le-ai avut până acum, nivelul succesului pe care l-ai adunat acolo sau la impactul procesului tău de lucru asupra clienților companiei sau asupra publicului larg.

Dacă munca ta a reușit să sporească gradul de conștientizare, vizibilitatea sau veniturile companiilor în care ai lucrat în trecut, cu siguranță nu ai fost unul dintre ceilalți angajați, ci ceva mai mult.

  • Cunoaște zona în care vrei să te angajezi

De exemplu, să presupunem că doriți un loc de muncă în Franța, în Paris. Îți place foarte mult Parisul, visezi să locuiești acolo, dar poți merge la Paris numai dacă găsești un loc de muncă acolo. Dacă îți place Parisul, probabil că știi deja multe lucruri despre oraș, despre istoria sa, cele mai populare monumente, etc.

În acest caz, ești o persoană norocoasă, care nu va avea nicio problemă cu acest criteriu. Pentru că da, acesta ar putea fi unul dintre principalele criterii de recrutare la Paris.

De ce? Deoarece fiecare angajator dorește să știe dacă poți convinge oamenii să cumpere produsul companiei, pentru a genera venituri. Deci, trebuie să cunoști oamenii, mentalitatea lor, ceea ce le place cel mai mult, cât de deschiși sunt pentru a accepta produsul tău, etc.

Se întâmplă să cauți un loc de muncă în Paris și nu l-ai găsit până acum? Tocmai am găsit o ofertă interesantă pe un site de recrutare și cred că te poate ajuta.

Aruncă o privire la această ofertă:

Există o companie de cosmetică de lux numită Sakaré, care caută să recruteze consultanți de vânzări pentru magazinele lor din centrul Parisului. Ce crezi, te potrivești cu criteriile de selecție? Dă click pe acest link și aruncă o privire asupra ofertei pe care o face această companie pentru a vedea dacă te ești persoana potrivită.

  • Aptitudini lingvistice

Acest lucru vine în mod natural în context, nu crezi? Fără cunoașterea limbii, cel puțin la nivel mediu, șansele de a fi angajat într-o altă țară din Europa scad dramatic.

  1. Fii relevant pentru acel loc de muncă

Asta înseamnă că trebuie să ai profilul potrivit pentru locul în care dorești să aplici. În acest caz, trebuie să verifici foarte atent cerințele acestora. Apoi, trebuie să faci o introspecție pentru a vedea dacă te potrivești cerințelor.

Dacă cerințele lor ți se potrivesc, atunci poți face următorul pas plin de încredere. Dacă nu, trebuie să alegi între:

  • Modul simplu: căută-ți un alt loc de muncă unde te potrivești mai bine
  • Modul greu: Antrenează-te pentru a te potrivi cu cerințele lor

De asemenea, alegerea ta, în acest caz, poate depinde de timpul pe care îl ai la dispoziție. Desigur, dacă timpul este limitat și simți că nu deții toate calitățile pe care aceștia le solicită, este mai bine să te reorientezi către alte locuri de muncă.

  1. Prezintă-te ca un profesionist pe profilurile tale online

Când vine vorba de găsirea unui loc de muncă în străinătate, primul pas pe care îl faci este, cel mai probabil, să te duci mai întâi pe internet și să cauți acolo. Acolo poți găsi cu ușurință o mulțime de oferte de muncă din toată Europa.

Să presupunem că ai găsit o ofertă perfectă de muncă pe internet. De cele mai multe ori, următorul pas necesită un formular în care trebuie să introduci datele tale personale. Toate bune până acum, completezi formularul și apoi apeși pe butonul de expediere. După aceea, aștepți cu sufletul la gură să primești un răspuns pozitiv. Dar nu primești răspuns. De ce?

Există câteva motive care pot contribui la eșecul tău:

  • Adresa ta de email este: IonBaiatFrumos@ceva.com

Nu va exista nici o companie care să fie impresionată de farmecul tău personal. Mai degrabă formularul tău de aplicare la job va sfârși în folderul de „Recycle Bin”.

De ce? Pentru că nu inspiri încredere, seriozitate, nu dorești cu adevărat să angajezi acolo. Drept urmare, nici ei nu vor pierde timpul cu tine.

Sfatul meu: utilizează o adresă de e-mail de business atunci când aplici la locuri de muncă, cum ar fi: IonPopescu@ceva.com.

  • Profilul tău de social media este plin de clipuri cu pisici

Prezenta ta in social media definește caracterul tău. Este ok să îți placă videoclipurile cu pisici și alte chestii de genul acesta, dar, atunci când vine vorba de a convinge un CEO sau un manager de resurse umane de competențele tale, profilul tău de social media are o importanță foarte mare.

Aceștia, cu siguranță, vor căuta în conturile tale de social media. În plus, există mari șanse ca ei să fie impresionați și să vă propună o ofertă de recrutare, atunci când văd că imaginea ta pe conturile din online este una profesionistă.

Așadar, ai grijă de conturile pe care le ai în social media, păstrează-le curate, arată oamenilor că ești o persoană profesionistă.

Dacă dorești să lucrezi într-un oraș din Europa, este important să ai o imagine curată și profesională, dar și să deții toate calitățile necesare pentru a te potrivi cerințelor angajatorului și mai mult, dacă este posibil, pentru a-l impresiona.

Urmează aceste sfaturi și șansele tale de a găsi un loc de muncă de vis în Europa vor crește în mod semnificativ.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More