Take a fresh look at your lifestyle.

5 motive importante pentru care ar trebuie să consumi produse bio! Vezi ce beneficii aduc produsele bio asupra sănătății și mediului înconjurător!

Subiectul produselor bio este încă tabu, iar toate discuțiile în privința acestora se impart în jurul faptului dacă se merită sau nu să cumpărăm produsele bio, având în vedere că prețul este puțin mai ridicat decât a celorlalte produse din comerț. Specialiștii noștri în nutriție, vor lămuri care sunt motivele pentru care este indicat să consumăm produse bio.

Eviți substanțele nocive!

Consumul regulat de alimente organice este o modalitate eficientă de a preveni efectele negative pe care le au asupra sănătății tale alimentele convenționale. Academia Națională de Științe raportează că 90% dintre substanțele chimice folosite la realizarea produselor alimentare obișnuite nu au fost testate înainte de a primi verdictul că nu prezintă niciun pericol pentru starea de sănătate, pe termen lung.

Beneficiezi de mai mulți nutrienți

Produsele alimentare organice conțin mai multe substanțe nutritive – vitamine, enzime și micronutrienți –  decât alimentele convenționale deoarece solul este tratat conform practicilor responsabile și sustenabile. Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a efectuat o revizuire a peste 40 de studii publicate în care erau comparate valorile nutritive ale fructelor, legumelor și boabelor cultivate organic cu ale celor cultivate convențional și au concluzionat că cele din urmă au un conținut nutritiv mult mai bogat.

În plus, studiul relevă faptul că cinci porții de legume eco (cum ar fi morcovii, spanacul, catofii, salata sau varza) oferă un aport adecvat de vitamina C organismului, în timp ce același număr de porții de legume crescute artificial nu reușesc să atingă valoarea optimă necesară.

În medie, alimentele cultivate organic oferă: 21,1% mai mult fier (decât omologii lor convenționali); 27% mai mult vitamina C; 29,3% mai mult magneziu; 13,6% mai mult fosfor.

Savurezi alimente delicioase!

Pe lângă faptul că alimentele bio sunt foarte sănătoase, sunt și extrem gustoase. Gustul delicios al acestora se datorează solului în care au fost sădite și crescute fructele și legumele, fapt datorat modului natural și foarte bine echilibrat de creștere a acestora. Excluderea  pesticidelor și a îngrășămintelor chimice rezultă un gust mai bun și o viață mai sănătoasă.

Spania este una dintre regiunile care produc fructe și legume bio, tocmai datorită faptului că solurile de acolo permit acest lucru.  

Protejezi natura

Observăm cu toții din ce în ce mai multe dezastre naturale ce se petrec în lume și  cu sigurnață ne dorim o schimbare. Planeta este foarte poluată și este cazul unei schimbări radicale. În primul rând ar trebui implementantă nutriția bio, fiind un prim pas în reducerea factorului poluant al solului, al aerului și al apei.

Chimicalele agricole, pesticidele și îngrășămintele contaminează mediul înconjurător, poluând apele și distrugând valoarea terenurilor agricole fertile. Standardele ecologice certificate nu permit utilizarea chimicalelor toxice în agricultură și se ghidează după principiile gestionării responsabile a resurselor (respectiv a solului).

 Eviți alimentele care conțin hormoni

Conform testelor făcute pe alimentele convenționale atenstă faptul că acestea prezintă un risc sporit pentru contaminarea organismului cu substanțe nocive.

Un aspect extrem de îngrijorător este procesuld e injectare al hormonilor, întalniți cel mai adesea în carnea de vită, dar și în peștii din crescătorii. Acești compuși toxici produc mai multe efecte negative în organism, printre care: creșterea riscului de cancer, creștera riscului de apariție a tumorilor, precum și debutul precoce al pubertății. Este dovedit științific că hormonii de creștere din lapte sunt modificați genetic și ca influentează apariția cancerului, mai ales în rândul femeilor. Astfel, alegerea produselor de origine animală sau vegetală din categoria eco este extrem de importantă, în special pentru copii, femei însărcinate și mame care alăptează.

Nutritie Bio îți pune la dispoziție produse bio care au menirea de a păstra sănătatea organismului tău dar și buna funcționare a acestuia.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More