Take a fresh look at your lifestyle.

5 Tendințe majore în arhitectura caselor, în 2021

0

Pandemia a modificat valorile, percepția oamenilor despre libertate, preocupările familiale, iar acest lucru are ecou asupra multor domenii de lifestyle, inclusiv în amenajările interioare. În 2021, arhitectura este și mai globală, predominat ecologică și cu accent pe spații comune încăpătoare, linii simple, materiale naturale, care creează un ambient propice relaxării.

Iată care sunt cele 5 tendințe majore în arhitectura caselor în 2021!

Spațiile deschise

Acest concept de open space nu este chiar nou în designul interior. De câțiva ani buni casele și zonele de birouri sunt amenajate în acest stil. Tendința continuă și ia amploare prin îmbunătățirea fluidității dintre spații, pentru a optimiza utilitatea acestui concept. Pentru spațiile locative, acest lucru aduce beneficiul familiei unite, facilitând membrilor ei petrecerea a cât mai mult timp împreună. În zona de birouri, această fluidizare a spațiilor îmbunătățește comunicarea și interacțiunea dintre angajați, echipe, manageri și sporește productivitatea.

În ceea ce privește avantajele legate de sustenabilitate, îmbunătățirea conceptului open space aduce mai multă lumină în încăpere și optimizează integrarea diferitelor camere în conceptul de design al casei sau al biroului.

Bucătăriile mai mari

Dacă în casele construite în anii trecuți bucătăria era mică, lăsând loc pentru ca alte camere să abunde în spațiu, în 2021 aceasta câștigă teren și preia un stil avangardist care contribuie la crearea unei opere de arte în plan deschis.

Anul acesta, bucătăriile primesc mai mult spațiu și sunt amplasate în mijlocul casei. Bucătăriile cu insulă, realizate din materiale alese cu grijă și elemente de decor bine gândite, sunt din ce în ce mai populare. Ideea de a putea participa mai mulți membri ai familiei la activitățile casei se păstrează și în acest caz.

Bucătăriile în plan deschis aduc mai multă lumină în casă și creează senzația de mai mult spațiu.

Baia, ca spațiu de relaxare

Baia nu mai este doar o încăpere destinată îngrijirii personale, ci devine un spațiu de relaxare. Cromatica este adaptată conceptului de relaxare – în tonuri de gri, bej sau pasteluri, iar accesoriile folosite sunt din fibre naturale precum bambus, lemn, podele realizate din piatră naturală. Oglinzile rotunde, iluminatul discret, care amplifică senzația de relaxare și originalitatea elementelor de bază precum lavoare sau bazine de toaletă susțin această tendință.

Toate aceste elemente de decor redefinesc spațiul băii prin îmbinarea designului cu aspectul practic.

Camerele mai luminoase

Spațiile mai luminoase sunt acum mai mult apreciate de către proprietarii de locuințe, arhitecți, designeri de interior. Aceștia optează pentru mai multă lumină în încăperi, atât în construcțiile noi, cât și în cele renovate, adăugând ferestre mari, care lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă în interior. Acest lucru aduce după sine și o îmbunătățire a izolațiilor, atât din punct de vedere al calității materialelor folosite, care izolează și pentru frig, și pentru căldură, cât și a suprafeței izolate care este mult mai mare. Folosirea pietrei naturale în acest scop devine tot mai populară.

Podele și pereți din materiale naturale

Tendința spre natural se păstrează și în acest caz. Diversitate este cuvântul de ordine pentru podele și pereți, în ceea ce privește culorile și texturile folosite. Vom întâlni ceramică cu aspect de lemn, ciment lustruit și piatră naturală, în cele mai frecvente amenajări interioare.

Folosirea materialelor naturale este o tendință pregnantă în multe domenii, iar în cel al amenajărilor interioare este legat de faptul că acestea sunt mult mai sustenabile energetic și ajută la crearea unei atmosfere de relaxare în casă.

În urma pandemiei, care a ținut toată planeta în casă, locuința primește noi valențe, este mult mai apreciată și regândită pentru a oferi o stare de bine accentuată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More