Take a fresh look at your lifestyle.

6 Trick-uri Simple si Eficiente – Deshidratarea poate fi prevenita !

6 Trick-uri Simple si Eficiente petru prevenirea deshidratarii !

1. Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa
2. Mituri și adevăruri despre vestimentația care ne protejează de razele de soare
3. Consumul de sucuri naturale, fresh-uri și apă, în relație cu expunerea prelungită la ultraviolete
4. Consumul de apă și protecția UV
5. Protecție Solară – Cum putem să ferim copiii de razele soarelui
6. Vitamine pentru piele: de ce vitamina C este esentiala!

1. Vitamine esentiale pentru o piele frumoasa

Ingrijirea pielii trebuie sa fie o parte esentiala a regimului dumneavoastra de sanatate, nu doar pentru ca este „cartea de vizita” cu care semenii nostri isi creeaza prima impresie, ci si pentru ca, in definitiv, pielea este cel mai mare organ al corpului.  In articolul de fata, va vom dezvalui rolurile a trei dintre cele mai importante vitamine esentiale care ajuta pielea sa se mentina sanatoasa.

Vitamina D

Primul lucru pe care majoritatea profesionistilor din domeniul sanatati il vor recomanda este limitarea expunerii la soare si folosirea de creme cu  protectie UV chiar si atunci cand nu avem in plan o zi de plaja.

CU TOATE ACESTEA, SOARELE NU DAUNEAZA! Doar 10-15 minute de expunere zilnica ajuta la producerea vitaminei D pentru piele.

2. Mituri și adevăruri despre vestimentația care ne protejează de razele de soare

După cum bine știm, vara trebuie să acordăm o atenție deosebită hainelor pe care le purtăm pentru că ele pot ne pot proteja foarte bine de razele de soare. Majoritatea specialiștilor ne recomandă să alegem hainele din țesături naturale precum bumbac sau in pentru a face față cu succes caniculei de afară. Există însă și câteva mituri care circulă legate de vestimentația pe care ar trebui să o adoptăm în anotimpul cald, unele adevărate, altele neadevărate care nu fac altceva decât să ne inducă în eroare. Să vedem care sunt acestea!

3. Consumul de sucuri naturale, fresh-uri și apă, în relație cu expunerea prelungită la ultraviolete

A venit vara și abia așteptăm să vină weekendul pentru a merge la piscină sau la mare pentru a ne răcori puțin. Una dintre cele mai importante reguli pe care nu trebuie să o uităm atunci când vrem să ne bucurăm cât mai mult de razele solare este protecția UV. Pe lângă crema protectoare cu factori de protecție care nu ar trebui să lipsească din geanta noastră, am putea adapta și o alimentație bogată în fructe, legume și sucuri naturale, pentru a ne asigura că organismul nostru și în special pielea noastră nu va avea de suferit ca urmare a unei expuneri prelungite la soare.

4. Consumul de apă și protecția UV

Specialiștii susțin că apa acționează la nivelul pielii ca o adevărată cremă protectoare. Mai exact, cu cât bem mai multă apă, cu atât pielea noastră va fi mai hidratată și va face față cu succes razelor solare. De partea cealaltă, dacă nu bem suficientă apă, apare deshidratarea și odată cu ea uscarea pielii. Atunci când pielea este uscată, ea poate fi mult mai repede afectată de razele soarelui și de multe ori ne putem confrunta cu arsuri solare. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că un consum de apă optim duce la îmbunătățirea fluxului sanguin la nivelul pielii. Trebuie să menționăm faptul că o circulație sanguină bună la nivelul pielii acționează ca un adevărat scut împotriva razelor ultraviolete. Să nu mai vorbim de faptul că în lipsa unui consum optim de apă, pielea își pierde elasticitatea. Lipsa elasticității pielii și acțiunea razelor ultraviolete pot duce la îmbătrânirea prematură a pielii.

5. Protecție Solară – Cum putem să ferim copiii de razele soarelui

Copiii, spre deosebire de adulți, au pielea mult mai sensibilă, motiv pentru care trebuie să luăm măsuri suplimentare de siguranță pentru a le asigura protecție solară. Se spune că 50% din expunerea solară din întreaga viață are loc în copilărie. Este adevărat faptul că razele soarelui ajută la asimilarea vitaminei D la copii, însă expunerea la soare ar trebui făcută cu foarte mare responsabilitate. Spre exemplu, în cazul copiilor, pentru asimilarea cantității necesare de vitamina D este nevoie de doar 15 minute de expunere la soare.

6. Vitamine pentru piele: de ce vitamina C este esentiala!

Lista de vitamine pentru piele – D, E, K – nu este completa fara vitamina esentiala pentru fermitatea tenului, vitamina C.
Deseori asociem vitamina C cu o imunitate crescuta si un organism puternic, insa dincolo de acest efect arhicunoscut, trebuie sa stii ca vitamina C este in relatie directa cu productia de colagen, proteina abundenta in muschi, oase, vase sangvine si piele.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More