Take a fresh look at your lifestyle.

7 dintre cele mai stricte reguli pe care le poți găsi doar în Coreea de Nord

Există numeroase seturi de de reguli extrem de stricte pe care le poți găsi doar în Coreea de Nord și despre care nu ți-ai putea imagina că există în realitate, reguli care se leagă mai ales de cenzură. Totul în Coreea de Nord rămâne un mister și noi aflăm lucruri despre viața de acolo doar din anumite fotografii care reușesc să iasă la iveală prin anumite mijloace mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Celor care nu trăiesc acolo nu le este permis să intre în țară decât dacă plătesc o anumită taxă, țara fiind extrem de izolată și de secretoasă. Mai jos vei putea găsi o serie de reguli la care nu te-ai fi gândit vreodată că există în societatea de astăzi, dar care cu toate acestea există și sunt respectate de foarte mult persoane, dacă nu, chiar de toți cei care locuiesc acolo.

1. Tunsorile guvernamentale

În zona vestică a globului pământesc este o binecuvântare faptul că fiecare persoană își poate adapta stilul vestimentar și modul în care arată. Însă în Coreea de Nord, acest lucru nu este posibil deoarece există 28 de tunsori aprobate pentru persoanele care lucrează în Guvern: 10 pentru bărbați și 18 pentru femei.

2. Marele oraș

Ți-ai dori să locuiești în capitala Coreei de Nord? Ei bine, pentru a face asta ai nevoie de permisiune din partea Guvernului. Nu oricine poate sta acolo, dar motivul nu este dezvăluit, așa că dacă te-ai gândit la asta, atunci ar trebui să începi să faci demersurile necesare.

3. Votul este obligatoriu

Oricine are dreptul de a alege dacă vrea să voteze sau nu în timpul alegerilor, însă acest lucru nu se întâmplă și în Coreea de Nord unde este ilegal să nu votezi deoarece Guvernul obligă cetățenii să facă acest lucru. Totuși, Guvernul obligă ca voturile să fie îndreptate către aceeași persoană.

4. Controlul televiziunii

Coreea de Nord controlează absolut orice este difuzat la televizor.Există doar 3 canale acolo din care poți alege și care sunt controlate cu strictețe de către Guvern. Nu este o situație prea favorabilă, nu crezi?

5. Controlul religiei

De asemenea, și religia este controlată în Coreea de Nord. Dacă o persoană este văzută că poartă o Biblie sau alt text religios ea va fi închisă sau chiar executată. Acolo se crede că dacă o persoană crede în ceva mai puternic decât puterea guvernamentală, acest lucru ar putea stârni o revoltă.

6. Pedeapsa de familie

Dacă persoană din Coreea de Nord comite o fărădelege, este posibil ca toată familia persoanei respective să fie primejduită de o pedeapsă. În Coreea de Nord, amenințarea unei pedepse cu închisoarea atârnă greu pe umerii tuturor membrilor unei familii.

7. Deșeuri umane

Coreea de Nord a încetat să mai primească fertilizatori de la ferma națională încă din 2008. Încă de atunci, Coreea de Nord a transformat deșeurile umane în monedă de schimb pentru deșeurile animale. Fiecare fermă din Coreea de Nord este construită în asemenea fel încât să primească toate cantitățile posibile de deșeuri umane.

 

Sursa: tasta.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More