Take a fresh look at your lifestyle.

Activitățile prin care îi poți dezvolta stima de sine copilului tău

0

Suntem părtași la o dezvoltare continuă din toate punctele de vedere. Copilăria nu mai este ce a fost, în locurile de joacă copiii sunt din ce în ce mai puțini iar lumea a devenit un spațiu cât se poate de primejdios.

Ne confruntăm zilnic cu părerile diverșilor specialiști care își dau cu părerea despre tot ceea ce ar putea fi bine atât pentru noi cât și pentru copiii noștri. Trebuie să fim conștienți că acele persoane care se declară ”specialiști” nu vor decât să obțină profit de pe urma fiecărui părinte. 

Odată cu această dezvoltare, grija pentru cei mici este imensă, insecuritatea bătând la ușă în fiecare zi. Acest aspect pune în valoare modul în care părinții reacționează asupra comportamentului celor mici. Iar aici intră în discuție un lucru extrem de important legat de încrederea în sine a copiilor.

Modul în care părinții nutresc valorile interioare ale celor mici evidențiază și modul în care prichindeii se raportează atât la ei înșiși, cât și la cei din jur. Un exemplu perfect este oferit de micii copăcei, a căror ridicini au nevoie de cele mai hrănitoare resurse pentru a se putea dezvolta, pentru a-și putea dezvolta cele mai frumoase coroane.

Cei mai importanți pași în dezvoltarea copiilor

Copilăria este momentul când structura psihică a copilului se devoltă cel mai repede. Etapele prin care cei mici trebuie să treacă necesită sprijinul părinților, pentru ca urmările să fie favorabile.

Nutrirea încrederii în forțele proprii, determină copiii să vadă lucrurile și situațiile din alte perspective. De ce este atât de important acest lucru? Mediul social este locul unde diversitatea valorilor este mai mult decât putem să ne imaginăm vreodată, iar cei mici au nevoie în primul rând de dezvoltarea unei personalități puternice ce va putea trece peste orice personă care va încerca să le știrbească stima de sine.

Există multe persoane care pot contribui la stârnirea unui dezechilibru emoțional, doar prin rostirea unor cuvinte nepotrivite, rostite în momente critice. Aceste momente nu pot fi controlate sau stabilite, ele se întâmplă inevitabil și uneori involuntar.

Plimbările împreună

Știm bine că cei mici iubesc plimbările, acesta putând fi un motiv prielnic pentru a vă apropia de ei. Puteți descoperi laturi pe care nu vă imaginați că puteau exista în interiorul lor. Există momente când cei mici văd lucruri de care un părinte nu este conștient și înțeleg mai multe decât ne putem imagina.

Tot ce trebuie să faceți este să uitați de grijile cotidiene și să vă aprofundați în ceaa ce copilul își dorește să spună. Uneori ”vorbele la întâmplare” pot însemna motivul pentru care nu mănâncă tot din farfurie, spre exemplu.

Fii lângă ei când se pun la culcare

Aveți ocazia să fiți lângă cei mici pentru a le dovedi cât de mult contează pentru dumneavostră. Ei au nevoie de fiecare mângâiere, chiar dacă, la prima vedere pot respinge aceste gesturi. Prin acest mod de raportare la iubirea pe care le-o purtați, ei își vor dezvolta în interior certitudinea că merită iubire.

Din păcate, momentele de acest gen au fost uitate din cauza lipsei de timp, a aglomerării diverselor responsabilități. Dar o responsabilitate enormă de care părinții nu trebuie să uite este grija pentru palierul psiho-emoțional al celor mici.

Faceți lecțiile împreună

Chiar dacă acest lucru pare un aspect banal, cei mici au nevoie de sprijin pe această traiectorie. Capacitățile celor mici se dezvoltă mult mai eficient atunci când părinții au grijă să le aducă în atenție că sunt capabili să realizeze tot ceea ce își propun. Părinții sunt cei care stârnesc interesul în cei mici, dorința de cunoaștere și aprecierea pentru tot ceea ce reprezintă familia și lumea înconjurătoare.

Alătură-te productiv în viețile celor mici și surprinde-i plăcut în fiecare zi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More