Take a fresh look at your lifestyle.

”Adoptă un delfin” din Marea Neagră !

Din 2013 și până acum, 200 de delfini din Marea Neagră și-au găsit părinți adoptivi, în cadrul campaniei “Adoptă un delfin”. Printre fericiți se numără și Piuliță al II-lea,  Albăstrel, Cuccioloto, Pipo și Pirat. Unii dintre ei au fost adoptați pe viață, iar ceilalți vor avea părinți timp de 365 de zile. Donațiile efectuate în cadrul acestei campanii sunt folosite integral pentru efectuarea monitorizărilor acvatice și terestre, permițând ONG Mare Nostrum să se deplaseze la toate solicitările primite la numărul de urgență pentru delfini.

În 2013, ONG Mare Nostrum lansa pentru prima dată campania ”Adoptă un delfin”, campanie intens dezbătută și promovată la nivel local și național. Tot atunci, peste 100 de români deveau părinți de cetacee, în ideea de a ajuta ONG Mare Nostrum să conserve această specie. Printre cei care au deverit părinți adoptivi în acea perioadă se numără și Cătălin Măruță, binecunoscutul prezentator TV, care a adoptat delfinul Happy. În același timp, Cătălin și-a îndemnat toți prietenii să facă la fel, conștient fiind de faptul că în acest fel pot continua acțiunile de ocrotire și salvare a delfinilor.

O parte din delfinii adoptați atunci au primit cele mai simpatice nume, printre care Piuliță al II-lea, Albăstrel, Cuccioloto, Pipo, Pirat, Ghiță și Trompi. Părinții i-au adoptat fie pentru un an de zile, fie pe viață.

Delfinii adoptați pe viață au fost incluși într-un catalog de fotoidentificare, alături de numele pe care l-au primit de la părinții adoptivi.

În 2017, ONG Mare Nostrum relansează această campanie, cu atât mai mult cu cât în perioada sezonului estival, specialiștii noștri s-au deplasat zilnic la sesizări, uneori chiar de 4-5 ori pe zi. Dincolo de acest aspect, situația delfinilor din Marea Neagră este cu adevărat îngrijorătoare, de la începutul anului și până în prezent eșuând peste 130 de delfini, cauza fiind plasele pescărești.

Cum poți adopta un delfin?

Toți cei care își doresc să adopte un delfin pot trimite un mail pe adresa office@marenostrum.ro, în care să ne spună acest lucru. Echipa Mare Nostrum le va trimite un formular, pe care îl pot completa, iar ulterior vor primi un pachet  de adopție! Campania se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Toate fondurile strânse în urma acestei campanii vor fi utilizate pentru deplasarea echipei de specialiști ONG Mare Nostrum la sesizările primite pe numărul de urgență DELFINI 0763 255 731, dar și pentru continuarea programului de conservare a cetaceelor, susținut până acum prin proiectul “Creșterea capacității regionale pentru dezvoltarea de studii de abundență și distribuție a cetaceelor”, ACCOBAMS.

Dacă vrei să devii părintele adoptiv al unui delfin, detaliile de care ai nevoie, le găsești aici: https://ongmarenostrum.wordpress.com/2015/09/29/delfin-caut-familie/

Sursa: ongmarenostrum.wordpress.com

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More