Take a fresh look at your lifestyle.

Alexandra Mitroi – o voce tânără cu vibrație puternică

Pe Alexandra Mitroi o cunoaște o țară întreagă de la Vocea României, dar publicul din Timișoara îi ascultă muzica de mult mai mult timp. Semifinalista din sezonul 5 al concursului de voci, din echipa Loredanei, a muncit și a reușit să-și împlinească visul de a cânta alături de propriul band…și are ambiții și mai mari. Vă invităm să o cunoașteți mai bine, prin intermediul interviului acordat revistei Dolce Vita.

Dolce Vita: Dragă Alexandra, pentru că ești cu noi în ediția acestui sezon, ce înseamnă pentru tine „dolce vita”?

Alexandra Mitroi: Mmm…Dolce Vita! „Dulce viață…” Sunt cuvinte mari. Dolce Vita… o simt și în casă, în căminul meu, alături de cei dragi și, mai ales, alături de soțul meu, o simt în orice vacanță, în timpul liber petrecut așa cum îmi doresc. Că tot vine Crăciunul, energia și căldura acestei sărbători înseamnă „dolce vita”, mirosul prăjiturilor făcute în casă, masa alături de familia reunită.

Ce aspecte din stilul tău de viață te duc cu gândul la acest concept?

Pentru mine, modul în care îți trăiești viața reprezintă o alegere de a te simți liber, de a-ți proiecta niște țeluri sau obiective și de a le respecta. Iar atât timp cât nu afectezi voit, într-un mod negativ, pe altcineva, indifferent de parcursul drumului, încearcă să nu te abați de la el, respectându-ți principiile și respectându-te, în primul rând, pe tine însuți. Consider că a te simți bine cu tine, a avea încredere în tine și a fi, în același timp, conștient unde ai de corectat, este o putere, puterea ta. Am învățat să mă bucur de lucruri mici, apreciez tot ce am și asta poate însemna o viață dulce.

Alexandra Mitroi - o voce tânără cu vibrație puternică 1

Pe tine cum te-a modelat viața?

Cu toții trecem prin lucruri mai puțin plăcute, momente grele, piedici. Contează mult cum treci peste ele și ce înveți din experiențele acestea. Eu am norocul să fiu înconjurată de familie, prieteni, colegi care mă susțin. Dar întotdeauna găsesc forța interioară care mă face să merg înainte, indiferent de ce se întâmplă. Cazi de șapte ori, te ridici de opt ori! Nu îmi place să mă mint. Sunt realistă, cu picioarele pe pământ. Dar în același timp îmi permit să visez, datorită a ceea ce fac. Am învățat multe văzând-o pe mama care, deși este atât de sensibilă, a avut multe greutăți și a reușit să ne crească singură, pe mine și pe sora mea. Sunt lucruri pe care nu le-am realizat mult timp, dar acum, că ne-am maturizat, le simțim, și ele ne întăresc inevitabil. De la mama am învățat că, deși simți că ajungi la un prag de disperare, a doua zi este un nou început și totul va fi bine. Am avut o copilărie fericită, fără lipsuri, pentru că super-eroina noastră mereu găsea o cale să nu ducem lipsă de nimic. Nu vreau să pară o poveste tristă, dar am spus toate aceste lucruri pentru că, însumate, mă fac pe mine ceea ce sunt astăzi.

Ești foarte tânără, însă ai deja o experiență muzicalăvastă și un band alături de care susții concerte live. Cum ai ajuns până aici?
Am început să cânt pe la șaisprezece ani, atunci când doamna dirigintă m-a pus sa cânt o doină. De acolo s-au legat toate. Dirijorul corului din Jimbolia, orașul unde am copilărit, m-a abordat pentru o colaborare și așa am ajuns să cânt în cor, dar și ca prim-solistă, timp de patru ani, pe toată perioada liceului. În aceeași perioadă, a avut loc o preselecție-concurs, unde puteai câștiga lecții de canto. Am câștigat și așa am cunoscut-o pe prima mea profesoară de canto, doamna Oprea Viorica. Dumneaei m-a făcut să îmi dau seama că vreau mai mult decât să cânt acasă sau la karaoke. Eram foarte timidă și retrasă, dar doamna profesoară a crezut în mine, a fost foarte exigentă și aceste lucruri m-au ajutat. Mi-am dorit foarte mult să simt instrumentele live, lângă mine, pe scenă, și după câteva încercări am ajuns la formula din prezent, cu care mi-e drag să lucrez, să reorchestrăm melodii, să le reinterpretăm cum mi-am dorit mereu.

Cu ce te ocupi în prezent?
În ultimul timp mi-am concentrat atenția asupra unor proiecte muzicale pe care abia aștept să le auziți. Prima mea melodie se numește Inside Story, pe care eu am scris-o cu drag. Am continuat cu Bells From Beijing, Kiss Me, Bad Girls. De curând, am lansat Uită, o piesă, de asemenea, scrisă de mine. Pentru că ai amintit de piesa Uită… co-producător a fost Sean Norvis, din Timișoara, cu care ai făcut deja mai multe proiecte. Videoclipul a fost produs în Timișoara.

De ce aici și nu în altă parte?
Așa este. Am filmat în Timișoara pentru prima mea melodie în limba română, Uită. Am ales acest oraș și nu altă locație pentru că Timișoara este orașul meu de suflet și am vrut să colaborez cu oameni de aici, pentru a mă mândri cu faptul că se poate face treabă frumoasă la noi. Avem un oraș cu multe obiective interesante. Totul a evoluat de la povestea melodiei. Am colaborat cu oameni care iubesc ceea ce fac. M-am
bucurat că melodia a fost semnată la unul dintre cele mai cunoscute label-uri.

Privind în urmă, ai schimba ceva în parcursul tău muzical sau în viața ta?
Sincer, nu aș schimba nimic. La un moment dat, mă gândeam cum ar fi fost dacă mi-aș fi descoperit talentul mai devreme. Sau dacă m-ar fi ajutat, într-un fel sau altul, să fi crescut într-un mediu artistic. Toate experiențele trăite m-au adus aici, m-au întărit, m-au maturizat dar m-au și făcut să mă implic mai mult, să îmi doresc din ce în ce mai mult de la mine și să îmi urmez drumul. Am realizat că am primit
un dar pe care, dacă nu îl fructific și nu îl perfecționez, l-am primit degeaba.

Alexandra Mitroi - o voce tânără cu vibrație puternică 2

Te-ai făcut remarcată, în toată țara, la Vocea României, dar publicul din Timișoara te cunoștea de mult. Care a fost prima ta apariție aici și cum ai evoluat de atunci?

La douăzeci de ani, când am plecat la București ca să fac practică în televiziune, am ieșit cu colegii în Hard Rock Cafe, unde am câștigat un concurs de karaoke. Când m-am întors la Timișoara, am pus bazele primului proiect, AM Band. După doi ani activi, proiectul a luat sfârșit când am decis să particip la Vocea României. Persoana cu care am pornit proiectul nu a fost de acord să particip la un concurs televizat. După Vocea României, am luat din mers o altă trupă deja formată pentru a mă putea prezenta la concertele deja luate. Colaborarea cu ei a
durat aproximativ un an, pentru că acest grup mai avea un proiect similar. Așa că, încet, încet, am creat un band al meu, alături
de care cânt și astăzi.

Povestește-ne despre experiența “Vocea României”. Ce te-a determinat să te înscrii în concurs?
În 2015 am participat la Vocea României, unde am ajuns în semifinale. Acest concurs a reprezentat o reconfirmare a faptului
că drumul pe care l-am ales este cel potrivit. Simțeam că bat pasul pe loc și am avut nevoie de un răspuns la toate întrebările mele. Voiam să mă înscriu la o a doua facultate, voiam să mă angajez, dar eram conștientă că timpul nu îmi va permite să cânt cât și cum îmi doream. Nu m-am așteptat nici o clipă să ajung până în această etapă a concursului sau să dau de oameni care să îmi fie alături, cu sfaturi sau încurajări.

Ce ai avut de învățat de la Loredana?
Mi-am dorit foarte mult să o cunosc pe Lori. Am plecat de acasă cu gândul de a o alege pe ea ca mentor și antrenor. Loredana are o carieră impresionantă, este un om cald, calculat, perfecționist și profesionist. O ador! Am învățat de la ea cum să abordez unele situații, m-a susținut și asta a contat foarte mult pentru mine. După Vocea României ne-am întâlnit la Timișoara, iar înainte de un concert de-al ei, am băut o cafea și i-am povestit ce am mai făcut. Lori mi-a spus din start: „Alexandra, trebuie să îți faci trupa ta.” Așa am și făcut. Sunt multe lucruri pe care le-am învățat de la ea despre scenă, despre arta de a fi entertainer, lucruri din viață.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de acolo?
Pe lângă ce s-a văzut la televizor, îmi aduc aminte de in lucru drăguț. La un moment dat, îmi spunea prima mea profesoară de canto, că atunci când voi cutremura lustra, pot spune că eu CÂNT cu adevărat. Asta mi s-a întâmplat în Atelierul deVoce al Loredanei Groza, la o repetiție înaintea unei ediții de la Vocea României. Am fost atât de fericită! Acolo au scos din mine tot ce era mai bun.

Pe acea scenă am trăit niște emoții pe care nu le-am mai simțit niciodată.

Am rămas prietenă cu multe persoane de acolo. Nu cunoșteam pe nimeni din această „lume” și mi-am dat seama că oamenii din industria muzicală pot fi foarte buni. Mă refer la concurenți, dar și la producție.

Ce părere ai despre faptul că Loredana nu mai face parte din juriul noilor ediții?
Nu totul durează la nesfârșit. A fost o etapă, un proiect. Urmează altele. Cine știe, poate o vom vedea în alte proiecte ca
jurat.

Dacă ai participa din nou la Vocea acum, pe cine ai alege să îți fie antrenor și de ce?
Îmi plac toți antrenorii de la Voce. Dar după cum am mai spus, mi-am dorit și am pornit de acasă cu gândul să se întoarcă Lori. Am simțit că rezonez cu ea.

Care au fost cele mai bune momente din 2018, pentru tine?
Anul 2018 a început în forță pentru mine, pe scena Pieței Operei din Timișoara, și sunt fericită pentru că toate evenimentele pe care le-am onorat de-a lungul anului au fost in succes. Satisfacția mea cea mai mare este atunci când simt că publicul rezonează cu mine. Dacă cei în fața celor care cânt, dansează, cântă sau îmi zâmbesc, sunt cea mai fericită.

Care e cea mai mare dorință a ta pentru 2019?
În general, nu vorbesc despre planuri și dorințe. Am să continui să muncesc și să mă dedic în tot ceea ce fac, ca și până acum. Deocamdată sunt la început de drum.

www.alexandramitroi.ro
facebook.com/alexandramitroi.official

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More