Take a fresh look at your lifestyle.

Alina Milin, antrenor pentru frumusețe

Cine spune că frumusețea nu se cultivă, ea se moștenește, se înșeală amarnic. E adevărat că gena contează, însă câteva reguli de bază în crearea unor artificii de înfrumusețare pot determina reale schimbări de look. Iar pentru asta, în Timișoara există Alina Milin Beauty Academy, o academie care formează adevărați “creatori” de frumusețe.

Alina Milin, antrenor pentru frumusețe 1Alina Milin, antrenor pentru frumusețe 2

De la training-uri de frizerie și coafură, la cursuri de make-up și aplicare de unghii false, toate sunt dezvoltate de Alina Milin împreună cu alți traineri pricepuți în cadrul primei academii de înfrumusețare din vestul țării.

Dolce Vita: Când ți-ai descoperit talentul și arta de a te juca cu părul?
Alina Milin: S-a întâmplat destul de târziu, la vârsta de 26 de ani. La acea vreme căutam acel ceva care să mă împlinească din punct de vedere profesional. Am căutat prin ziare și am găsit o școală postliceală de coafor stilist care mi-a stârnit interesul și m-am înscris. De atunci practic iubesc această meserie.

Cum ai aprofundat fiecare nișă ce ține de hair-styling?
Am muncit foarte mult pentru a mă specializa, studiind până după miezul nopții și practicând a doua zi, am investit mult timp și am făcut eforturi financiare mari. Costul cursurilor de specializare pe care le-am urmat și pe care încă le urmez au fost și sunt între 200 și 2500 euro fiecare.

Ce te fascinează în acest domeniu?
Totul. Iubesc atât tunsoarea și coafarea părului, cât și colorimetria.

Alina Milin, antrenor pentru frumusețe 3Alina Milin, antrenor pentru frumusețe 4

Unde ai întâlnit cele mai mari provocări: în colorare, tuns, coafat..?
Categoric, cele mai mari provocări se întâlnesc în colorarea părului și în repararea lui. De exemplu, sunt sunată sau primesc mesaje de genul: “am părul negru vopsit și vreau să devină blond perlat, dar să rămână și sănătos” sau „am fost blondă, m-am vopsit brunet, am părul foarte degradat și vreau să am din nou părul blond și sănătos”. Acestea sunt întrebări și probleme cu care mă confrunt săptămânal și trebuie să discut cu fiecare clientă în parte și să îi explic ce se poate face și ce nu, deoarece eu sunt doar hair-stylist, nu magician.

Care a fost cea mai spectaculoasă “lucrare” a ta?
Mi-e foarte greu să spun care a fost cea mai spectaculoasă lucrare a mea. Fiecare segment al coafurii este foarte complex și cuprinde aspecte remarcabile, de la repararea părului distrus până la coafuri avangardiste și culori speciale.

Pasiunea pentru hair-styling te-a determinat sa înființezi Alina Milin Beauty Academy, o școala pentru cei care vor sa învețe tehnicile de înfrumusețare. Însă nu ai limitat-o la cursuri de coafura, ci te-ai extins către toate specializările ce țin de domeniul frumuseții. Cum funcționează acest proiect?
Da, pot spune că unul dintre principalele motive pentru care am înființat Alina Milin Beauty Academy a fost pasiunea pentru hair-styling, dar al doilea motiv principal a fost faptul că, având un centru de înfrumusețare, nu găseam personal cu o pregătire corespunzătoare în domeniu. Acum, în cadrul academiei avem acreditate toate calificările și specializările pe care le
cuprinde acest domeniu: coafură, frizerie, make-up, cosmetică, manichiură aplicată și clasică, masaj. Lectorii academiei noastre sunt foarte bine pregătiți, cu experiență multă în domeniu și cursuri de specializare atât în țară cât și în străinătate. Academia noastră s-a dezvoltat foarte mult pe baza recomandărilor. Prin urmare, majoritatea cursanților vin din recomandări, acestea fiind o carte de vizită foarte importantă.

Alina Milin, antrenor pentru frumusețe 5

Unde se oprește tehnica, ceea ce înveți, și începe talentul?
Până la urmă, totul este tehnică împletită cu talent. Poți să cunoști tehnica perfect, însă talentul, oricât de mult sau puțin, este cel care face posibilă unicitatea unei lucrări. Prin tehnică construiești lucrarea, dar cu talentul îți pui amprenta și îți dovedești unicitatea.

De ce nu este de ajuns doar moștenirea genetică?
Ca în orice meserie, munca este foarte importantă. Degeaba există talent dacă cea/cel care îl deține nu muncește și nu perseverează. Până la urmă este vorba despre învățare și specializare continuă.

Ca formator în frumusețe, ne poți spune câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să le facă, periodic, o femeie, pentru a-și menține părul frumos și sănătos?
Cel mai important aspect pe care vreau să îl menționez este acela că o femeie își poate păstra părul sănătos și frumos colaborând în permanență cu hair-stylist-ul ei. Acesta o poate îndruma, și o poate învăța următoarele aspecte: cum să își spele corect părul (spălatul necorespunzător poate degrada părul și îl poate face casant), ce tip de vopsea trebuie să folosească pentru tipul ei de păr, ce tratamente are nevoie să aplice părului (de reparare, de hidratare, de refacere, de strălucire…) sau cum să își usuce părul corect (un aspect foarte important). Din păcate, cele mai multe femei nu cunosc aceste lucruri care pentru unii par superficiale, însă pentru părul femeilor sunt esențiale.

Cum arată tunsorile, coafurile și culorile în stilul “Dolce Vita”?
Coafurile, tunsorile și culorile în stilul “dolce vita” arată exact ca și cele în stilul Alina Milin, pline de creativitate, libertate și frumusețe.

www.alinamilin.ro

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More