Take a fresh look at your lifestyle.

Alina Milin Beauty Academy, pentru profesioniști în frumusețe

0

De la formule de îngrijire simple  care mențin frumusețea naturală până la tehnici complexe de înfrumusețare, cu produse profesionale,  formarea în acest domeniu este nelimitată. Iar rolul unei Academii de Beauty precum cea înființată de Alina Milin în Timișoara este de a atinge toate zonele de îngrijire la nivel profesionist și de a pregăti cei mai buni specialiști în domeniu.

DolceMag: Cum ți-a venit ideea înființării Academiei de Frumusețe și cum ai pus-o în practică?

Alina Milin:  Ideea Academiei mi-a venit cu 14 ani în urmă. La momentul acela eram membru în comisia de evaluare și examinare a programelor de formare profesională în domeniul înfrumusețării și am fost chemată în cadrul unui examen de coafor. Acolo mi-a venit idea de a crea o școală  diferită de celelalte școli, nu doar prin modul de predare, ci și prin evaluarea și dezvoltarea unor noi idei.

Cum decurg cursurile în cadrul Academiei?

Cursurile Academiei noastre se bazează, în proporție de 90%, pe partea practică, restul de doar 10 % fiind teorie. În cadrul Academiei noastre se învață foarte mult, se muncește foarte mult, dar se și râde foarte mult, deoarece buna dispoziție și dragostea pentru frumos ne face să fim fericiți.

De ce ai considerat că este necesară o astfel academie?

Din punctul meu de vedere, o astfel de academie era necesară deoarece o mare parte din școlile de meserii au dispărut în ziua de azi, iar unele școli particulare nu sunt nici la ora actuală la standardele corespunzătoare de predare/învățare, ca să nu mai pomenesc de vremurile trecute. Ca să simplific, mi-am dorit să creez o școală la standarde înalte, din care, cei care o urmează, să plece cu un bagaj mare de cunoștințe și să devină acei profesioniști în domeniul înfrumusețării de care societatea are atâta nevoie.

Care sunt workshop-urile pe care le propuneți și cum se desfășoară acestea?

Academia noastră susține două tipuri de cursuri: cele de calificare/absolvire, în urma cărora se acordă o diplomă acreditată de ministerul muncii și învățământului și cele de specializare/perfecționare, cu o durata de 1-2 zile, în urma cărora se acordă diploma academiei noastre, diplomă foarte importantă pentru portofoliul participantului. În funcție de cursul ales, există și o durată pentru fiecare. Cursurile noastre de calificare/absolvire au o durată cuprinsă între 1 și 8 luni de curs, în funcție de nivelul cursului și specialitatea aleasă. Cursurile oferite de Alina Milin Beauty Academy sunt următoarele: coafor, frizer, machior, stilist protezist de unghii, manichiurist-pedichiurist, cosmetician și maseur.

De asemenea, în cadrul cursurilor de calificare/absolvire, studenții noștri pot opta atât pentru un curs de grupă, cât și pentru un curs individual, one to one. Grupele de studenți sunt de minim 4 și maxim 8 persoane, pentru o asimilare cât mai bună a informațiilor.

Academia noastră este singura academie care oferă facilitatea de a lucra cu persoane reale. Elevii noștri vor pune în practică ceea ce au învățat în cadrul orelor de curs, oferind doamnelor și domnișoarelor doritoare răsfățul suprem.

Cursurile de specializare/perfecționare (workshop-uri, masterclass-uri) sunt cursuri cu o durata de 1-2 zile, structurate pe 2 nivele: începători și avansați. Acestea se bazează pe un concept de watch and learn (demonstrație, învățare, exersare).

Ce module pregătiți pentru toamnă-iarnă?

Pentru sezonul toamnă-iarnă 2019-2020 pregătim, pe partea de specializare/perfecționare, noi cursuri de automachiaj, un curs intensiv de coafura de o luna, 2 cursuri individuale de coafuri de bază, 5 masterclass-uri de coafuri texturate trend 2020 și 2 workshop-uri de colorimetrie, plus serii noi de cursuri de calificare/ absolvire. Va fi un sezon plin de activitate, cu multe informații, dar și de voie bună.

www.alinamilin.ro

contact@alinamilin.ro

www.facebook.com/AlinaMilinAcademy

Telefon 0742 112 130

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More