Take a fresh look at your lifestyle.

Ana Georgescu: „Un stil de viata activ este absolut necesar sanatatii!”

Ana Georgescu, Formator de Instructori Zumba® si Master Trainer STRONG by Zumba® ne vorbeste despre beneficiile programului de fitness asupra sanatatii si despre necesitatea integrarii sale in stilul de viata.

Pentru ca Zumba® inseamna sport, sanatate si frumusete, cum ai defini si incadra aceasta disciplina in conceptul “dolce vita”?

Programul Zumba® este revolutionar prin faptul ca aduce distractia in ceva ce inainte era vazut ca o corvoada. Din ce in ce mai multa lume este constienta ca un stil de viata activ este absolut necesar sanatatii, insa nu foarte multa lume alege un stil de viata activ din placere. Zumba® combina programul fitness necesar zilnic cu muzica antrenanta, miscari de dans si o atmosfera electrizanta. Astfel in loc sa se simta presati sa mearga la sala, oamenii aleg sa participe la clasele de Zumba® din placere.

De ce ar trebui sa integreze oamenii Zumba® in activitatile obisnuite ale stilul de viata?

Indiferent de domeniu sau disciplina, atunci cand esti pasionat de ceea ce alegi sa faci, o vei face mai responsabil si pe o perioada mai lunga de timp, asadar rezultatele nu numai ca nu vor intarzia sa apara, insa se vor si mentine pe o perioada indelungata de timp. Sanatatea generala, starea de spirit si nivelul de energie, coordonarea si increderea in sine vor suferi schimbari pozitive. In plus iubitorii de Zumba® invata miscari de dans cu care vor intoarce toate privirile la urmatorul party! 

Cum ti-a schimbat tie stilul de viata acest program fitness?

Zumba® mi-a dat sansa sa relationez cu o multime de oameni din intreaga lume, sa castig experienta si incredere in mine si sa am o atitudine pozitiva in raport cu orice provocare imi iese in cale. Sunt o norocoasa sa imi numesc job-ul cea mai mare pasiune a mea.

Care sunt beneficiile aduse de Zumba® asupra sanatatii si asupra dezvoltarii armonioase a corpului?

Zumba® combina antrenamentul de tip cardio cu elemente de tonifiere. Acestea ne vor imbunatatii capacitatea cardiovasculara si cardiorespiratorie si ne vor creste rezistenta la efort si cea musculara. Cu ajutorul unei diete adecvate vom vedea schimbari atat in numarul de kilograme cat si in numarul de centimetrii pierduti in zonele considerate problematice. Eliberarea endorfinelor este insa cel mai mare beneficiu! Zumba® este programul de fitness la care arzi in medie 750 de kcal/ora si dupa care pleci energizat si bine-dispus! 

Pentru cei care iau in serios aceasta disciplina si vor sa o practice ca la carte, ce costuri implica accesoriile si echipamentul necesar? Care sunt recomandarile tale in materie de branduri, materiale, calitate?

Acesta este unul dintre aspectele care m-a facut sa ma indragostesc iremediabil de acest brand! Am fost intotdeauna pasionata de fashion, insa in sport se pune accent mult mai mult pe functionalitatea echipamentului si mai deloc pe partea estetica. In timpul claselor Zumba® insa ne dorim ca iubitorii programului sa se simta, dar sa si arate bine! 

Echipamentul este foarte important sa rezoneze cu personalitatea noastra, sa fie confortabil si din cele mai bune materiale. Pentru asta recomand lina de echipament si accesorii Zumba® Wear. Fie ca va plac printurile, culorile puternice, ca aveti un stil vestimentar non conformist sau retinut, veti gasi cu siguranta outfitul perfect. 

Cu adevarat important este insa sa investim in incaltari de calitate pentru a ne putea simti confortabil si in siguranta pe durata intregii clase! 

Am aflat de la tine si despre STRONG by Zumba®. Cu ce vine diferit acest concept?

In primul rand cand vorbim despre STRONG by Zumba® vorbim despre un antrenament de tip HIT (High Intensity Training). Este un antrenament de o dificultate crescuta, pentru oamenii care isi doresc sa isi puna la incercare atat rezistenta la efort cat si forta fizica si mentala. In acest program vom regasi elemnte de conditie fizica, lovituri imprumutate din sporturi de contact, exercitii pliometrice si ca o surpriza, nicio miscare de dans! Muzica special conceputa pentru STRONG by Zumba®  este insa un aspect deosebit de important si inovativ, fiecare miscare fiind perfect sincronizata cu un accent muzical. Acest lucru va va motiva sa va autodepasiti propriile limite si sa ajungeti la cele mai bune rezultate intr-un timp foarte scurt. 

Care sunt obiceiurile de lifestyle care ar trebui sa insoteasca sau sa fie insotite de Zumba® pentru a obtine cele mai bune rezultate?

Nu putem sa ne asteptam la rezultate incredibile daca nu urmam cativa pasi esentiali. 

O dieta echilibrata in care ne permitem si mici pofte, dar de care avem grija sa fie in moderatie si compensate intotdeauna si de o masa bogata in nutrienti. Distractia, efortul, serviciul sunt extrem de importante, insa nu putem uita nici de refacere. Odihna, hidratarea si ingrijirea corpului ne vor permite sa ne bucuram de fiecare zi la maxim! 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More