Take a fresh look at your lifestyle.

Anca – stewardesa Wizz Air

Pe Anca am cunoscut-o la cursul de pregatire Cum Ajungi Stewardesa. Sigura pe ea, inalta si zambitoare, avea deja alura unei stewardese. Dupa participarea la cursul nostru, la doar 22 de ani, Anca si-a primit aripile si urmeaza sa imbrace uniforma roz si sa isi indeplineasca visul: acela de a zbura ca stewardesa la Wizz Air! Iata mai jos povestea ei si dovada ca poti sa ajungi stewardesa si fara experienta, direct de pe bancile scolii, daca iti doresti cu adevarat!

1. Cum si cand ai realizat ca vrei sa ajungi stewardesa? E un vis pe care il aveai de cand erai copil sau ti l-ai descoperit mai tarziu?

Am calatorit prima oara cu avionul in clasa a VIII-a. Eram foarte incantata si nu mi-a fost frica deloc. In timpul zborului, am observant cat de deschise si zambitoare erau stewardesele si m-am gandit cat de frumos este sa ai un job ca acesta, prin intermediul caruia sa vezi toata lumea si sa fii platit pentru asta. De-a lungul anilor am calatorit mult cu avionul, in foarte multe tari din Europa si chiar in afara ei, in Japonia, Republica Dominicana, Malaezia si multe altele. Aceste calatorii au fost posibile datorita modelingului si concursurilor internationale in care am participat. Stiu ca mereu am admirat insotitorii de bord dar niciodata in aceste calatorii nu m-am gandit ca as putea fi chiar eu unul dintre ei. Acest vis a fost dintotdeauna visul surorii mele. De cand era mica isi dorea sa devina stewardesa. Eu m-am concentrat pe facultate – fiind studenta la Cartografie la Universitatea din Bucuresti – si pe modeling. Intr-o zi insa, m-a sunat mama si mi-a spus ca a gasit pe internet un curs care te pregateste pentru interviurile de stewardese si ca as putea sa ma inscriu si eu, poate cine stie, voi fi acceptata la o companie. Zis si facut, am participat la cursul Cristinei, careia ii multumesc pentru ca m-a invatat foarte multe, iar dupa curs, am aplicat la primul interviu Wizz Air.

2. De ce ai ales Wizz Air?

Am ales Wizz Air  deoarece fiind angajata in aceasta companie pot ramane in Bucuresti pentru ca in acelasi timp imi doresc sa fac si masterul si sa imi definitivez studiile. Stiu ca este o companie foarte buna, unde pot face parte dintr-un colectiv unit si in care ma voi simti ca acasa.

3. Cum a fost interviul de recrutare? 

Am aplicat la Wizz de doua ori. Prima oara nu am trecut de proba prezentarii personale dar nu m-am descurajat si am aplicat urmatoarea data cu o determinare si mai mare decat prima oara. Stiam ca e foarte subiectiva proba, si am mers mai departe. In ziua interviului imi aduc aminte ca am ajuns prima acolo, stiind ca este important sa nu intarzii. Am fost aproximativ 80 de aplicanti, fiind Assesment Day si nu Open Day. La prima proba imi aduc aminte ca am intrat printre primii, cu zambetul pe buze si o energie pozitiva. Totul a decurs foarte bine, iar cand unul dintre recrutori a iesit cu lista celor care au trecut mai departe mi-am vazut numele acolo si am fost cat se poate de bucuroasa. Dintre cei 80 de aplicanti am ramas doar 8. Urmatoarele probe au fost role-play-ul, cea de grup si interviul final unde am ramas doar 6. La interviul final am fost foarte relaxata si pozitiva si m-am gandit ca ce a fost mai greu a trecut. Recrutorii au fost foarte deschisi si m-au facut sa ma simt in largul meu. La fix doua saptamani de la ziua interviului am primit un mail in care scria ca am fost acceptata pentru lista de stand by.

4. Urmeaza, deci, sa zbori pentru Wizz Air, sa imbraci uniforma roz. Crezi ca iti va fi usor in noul job? Ce „probleme” te astepti sa intampini? 

Acum sunt relaxata si foarte nerabdatoare sa incep trainingul. Sunt sigura ca acest job nu este usor, voi avea un program obositor, iar in timpul zborurilor este posibil sa intampin probleme, dar pe care sunt sigura ca le voi putea rezolva. Sunt convinsa ca dupa cele cateva saptamani de pregatire voi fi insa mult mai pregatita pentru orice situatie.

5. Ce crezi ca a contat la interviu? Ce a facut diferenta intre tine si ceilalti candidati?

Consider ca atitudinea mea pozitiva m-a ajutat foarte mult la interviu. Este important sa fii increzator in tine si sa vorbesti cu pasiune despre ceea ce ai realizat tu in viata. Atunci cand recrutorii vad ca tu chiar iti doresti acest job si arati asta prin atitudine si determinare, nimic nu te poate opri sa iti indeplinesti visul.

6. Sfaturi pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu?

Orice ar fi sa-si urmeze visul si sa nu se opreasca pana nu se va indeplini. Oricine poate sa ajunga stewardesa, daca isi doreste cu adevarat!

Anca va incepe trainingul Wizz Air pe 11 septembrie! Ii tinem pumnii si ii multumim pentru povestea ei!

Zboruri line!

Sursa: cumajungistewardesa.ro

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More