Take a fresh look at your lifestyle.

Animawings – nouă companie aeriană va opera pe piața din România

0

O nouă companie aeriană specializată în chartere va intra pe piaţa românească, operatorul aerian având ca acţionari compania Memento Group, din care face parte şi turoperatorul român Christian Tour, şi operatorul aerian elen Orange2Fly.

„Animawings îşi doreşte să fie un operator de zboruri charter dedicat în special pe sectorul de leasure turoperatorilor şi agenţiilor de turism şi va deservi destinaţiile principale de vacanţă din jurul Mediteranei. Avem depuse deja la Autoritatea Aeronautică toate manualele şi aşteptam ca în data de 15 martie să fie emis certificatul de operator. În caz de întârziere, vom avea susţinerea acţionarului Orange2Fly, care vine şi operează zboruri în baza licenţei, deci orice delay faţă de această dată nu va avea impact asupra operării primului zbor. Ţinta noastră pentru primul zbor este data de 1 mai, când, practic, începe sezonul de vară şi vor începe zborurile către destinaţii de vacanţă”, a declarat, joi, Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.

Animawings va avea la dispoziţie două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri, iar acestea vor asigura zborurile charter operate de o parte dintre turoperatorii din România către destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia, scrie Agerpres.Pentru anul 2020, managementul companiei a previzionat 4.000 de ore de zbor, iar în următorii patru ani intenţionează să ajungă la triplarea acestei cifre. Politica de bagaje a companiei include un bagaj gratuit de 23 de kilograme la cală și unul de mână de zece kilograme.

Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. În viitor se are în vedere mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii.În ceea ce priveşte ofertele şi tarifele companiei, directorul comercial a subliniat că, din perspectiva Animawings, zborurile sunt toate închiriate la un tarif fix pe toată durata sezonului, iar riscul comercial este preluat de turoperatori, care „se joacă” cu oferte pentru a capta interesul pieţei.

Întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour.Echipa Animawings este formată din specialişti din domeniul transportului aerian, având experienţă în aviaţia română şi străină.

Zborurile vor fi operate de pe mai multe aeroporturi din România către destinații din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu, iar rutele care vor fi operate de Animawings le regăsiți în harta de mai jos.
Copierea informațiilor este permisă în limita a 500 de caractere + link către BoardingPass!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More