Take a fresh look at your lifestyle.

Aproape 10% din turiștii ajunși în minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc vin din străinătate

Cei mai mulți turiști care au ajuns pe litoralul românesc cu ocazia minivacanței de 1 Mai vin din București (47%), iar 8,9% din total sunt români care lucrează în străinătate, potrivit unui studiu al litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști în stațiunile autohtone de la Marea Neagră.

Din județul Cluj provin 5,7% din turiștii ajunși în această perioadă pe litoral, 3,3% vin din Iași și 3,2% din Prahova.

În acest an, aproape 9% din totalul celor care au cumpărat sejururi pe litoralul romanesc în perioada 1 Mai și-au făcut rezervările online din străinătate, dar sunt în majoritatea cazurilor, români care lucrează în afara țării, și mai puțin turiști străini.

Aproape 37% dintre aceștia provin din Marea Britanie, 15% sunt români care locuiesc în Germania, iar in jur de 9% ajung din Italia. Din Franța vin 4% dintre turiștii care și-au rezervat vacanțele din străinătate, iar din Irlanda, 3%. Sunt și români care au venit special pe litoral și din Austria, Belgia și chiar și din Canada.

“Din ce în ce mai mulți români care lucrează în străinătate, în special tineri, vin în țară de 1 Mai pentru minivacanțe pe litoralul românesc. Numărul lor crește de la an la an în primul rând datorită multitudinii de zboruri low cost între diverse țări din Europa și România, dar și datorită faptului că-și pot rezerva și plăti online vacanțele pe litoral”, a declarat Ștefan Necula, directorul agenției Litoralulromanesc.ro.

Ca în fiecare an, de 1 Mai, cei mai mulți turiști de pe litoralul românesc vin din București, aceștia acoperind aproape jumătate din totalul rezervărilor online (47%). După bucureșteni, ca procent din totalul rezervărilor, urmează turiștii din județele Cluj (5,7%), Iași (3,3%), Prahova (3,2%), Timiș (3,1%), Brașov (2,9%), Galați (2,7%), Argeș (2,1%), Bacău (1,8%) și Suceava (1,8%).

Ca și anul trecut, turiștii stau, în medie, trei nopți pe litoralul românesc de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor au fost cumparate cu începere din 28 aprilie. Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe cameră și au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare) pachete au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter.

Cele mai căutate stațiuni pentru 1 Mai sunt, în acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie, iar cele mai goale – Saturn, Jupiter și Eforie Sud.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More