Take a fresh look at your lifestyle.

Arta fine dining-ului

0

Atenția la detalii atât în crearea rețetelor, aranjarea pe farfurie a preparatului cât și în servire, perfecțiunea în execuție, personalul de excepție, toate contribuie la momente memorabile într-un restaurant fine dining. Astăzi, amestecul eclectic de concepte și bucătării tradiționale transformă o cină într-un astfel de restaurant într-o experiență unică.

Atenția la detaliile mici face diferențe mari

Atmosfera dintr-un restaurant fine dining este creată practic din detalii, și nu vorbim doar despre muzică, lumini și arta expusă pe pereți. Aceste restaurante își creează propriul concept de veselă și accesorii pentru masă care să fie în deplin acord cu estetica întregului decor și cu mâncarea. De asemenea, ospătarii sunt îmbrăcați în alb pentru a se integra discret în atmosfera localului. Nimic nu trebuie să fie prea țipător, prea luminos sau prea mult.

Serviciile sunt excepționale

Ospătarii din aceste restaurante sunt cei mai buni și reușesc să îți atingă punctele sensibile referitoare la mâncare atunci când îți explică meniul. Mai mult decât atât, vor fi acolo când ai nevoie de ei dar, în același timp, nu le vei simți prezența în timp ce îți savurezi mâncarea. Acești ospătari au nu doar cunoștințe și experiență în gastronomie și în servire, ci cunosc foarte bine și business-ul în care activează.

Meniul fix este specific

De obicei, restaurantele fine dining au un meniu fix care se schimbă zilnic sau săptămânal și care include de la două până la 10 feluri de mâncare. Nu există posibilitatea să comanzi à la carte. Acest meniu fix asigură prospețimea ingredientelor și a preparatelor, în funcție de sezon. Chef-ul își folosește creativitatea și gândește meniul în funcție de ingredientele de sezon.

Rezervările sunt absolut necesare

Nu vei putea merge într-un restaurant fine dining fără rezervare. Această practică asigură disponibilitatea totală a stafului pentru un anumit număr de persoane și contribuie la reușita experienței. În locul rezervărilor individuale, unele restaurante oferă seatings (disponibilități de locuri) – de exemplu, seating la ora 17.00, la ora 19.00. Astfel se creează timpi de luat masa și nu se aglomerează serviciile.

Masa ca element principal

Mesele sunt considerate elemente principale care dau identitate localului, astfel, multe restaurante își creează mese din lemn ce provine de la arborii din regiune, din piatră specifică zonei sau alte materiale care se integrează conceptului. Înainte, fețele de masă albe erau nelipsite în restaurantele fine dining, dar acum, cele care optează pentru fețe de masă își creează propriile modele cu identitate.

Plătești experiența, nu mâncarea

Dacă ai decis să mergi într-un astfel de restaurant, așteaptă-te la o notă substanțială. Pentru că aici nu plătești doar ceea ce mănânci, ci tot ceea ce te înconjoară. De exemplu, ospătarul îți ține scaunul, masa îți este curățată de firimituri între felurile de mâncare, șervetele sunt înlocuite imediat ce le-ai murdărit, vinul este, de fiecare dată, turnat într-un pahar nou, tacâmurile sunt înlocuite după fiecare fel de mâncare, poți fi chiar însoțit până la ușa toaletei de către personal.

Vei găsi cele mai scumpe vinuri pe listă

Restaurantele fine dining fac profit mic din mâncare, însă au profit generos din băuturi. Poți găsi pe meniuri multe vinuri vintage chiar și un Borgundy rar de 15.000 de dolari. Desigur, există în fiecare restaurant un somelier care oferă informații despre vinuri și despre preparatele alături de care le poți servi.

Aici se dau tendințele în gastronomie

Chefii din restaurantele fine dining sunt cei care urmăresc curentul culinar și dau tendințele în materie de dish-uri. Aceste tendințe sunt încorporate în mod creativ în meniu. Desigur, accentul este pus pe prepare din ingrediente locale proaspete, gătite într-un mod unic și servite într-o atmosferă specială. Astfel, experiența consumatorului va fi la cel mai înalt nivel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More