Take a fresh look at your lifestyle.

Arta machiajului si cum sa ai iti imbunatatesti aspectul chipului, in fiecare zi

Fiecare detaliu care se ilustreaza asupra imaginii unei femei reprezinta un element al personalitatii ce o caracterizeaza. Atentia acordata combinarii corespunzatoarea a accesoriilor si machiajului in raport cu tinuta este foarte importanta. Fiecare femeie trebuie sa isi creeze un look, unde fiecare element trebuie sa fie in armonie cu intregul aspect pe care il infatiseaza.

Esentiala a devenit tehnica machiajului care presupune o serie de reguli si proceduri privind jonglarea cu nuantele potrivite si aplicarea lor. Folosirea produselor de machiaj si asocierea lor intr-o maniera potrivita nu se adreseaza doar pentru doamnele sau domnisoarele care trebuie sa se prezinte la anumite evenimente. Machiajul a devenit foarte important in aspectul fizic al unei femei in orice zi si in orice conjunctura.

Machiajul de zi/la birou

Femeile care opteaza pentru aplicarea zilnica a unor diverse tipuri de machiaj par a fi mai mai puternice, sigure pe propria persoana si redau un aspect mult mai ingrijit. Este evident faptul ca la birou, fardarea presupune culori usor mai sterse sau neutre si care sa nu tinda a iesi prea mult in evidenta.

Cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere, ca femeie, atunci cand doresti te machiezi potrivit pentru a merge la munca este rezistenta machiajului. De regula, orele la serviciu sunt destul de multe, iar mentinerea la fel de puternica a culorilor de pe chipul tau poate sa scada; astfel ca este necesara o cunoastere temeinica a tehnicii de aplicare, dar si folosirea unor produse profesionale.

Scopul folosirii machiajului pe durata unei zile nu trebuie sa fie acela de a ascunde doar imperfectiunile, este pentru a aduce si un plus de stralucire oricarei femei si de a se simti mai energica si lipsita de orice complexe. Cel mai potrivit aspect adus este cel creat de utilizarea unor nuante calde care sa fie aplicate intr-o maniera complementara pentru a nu produce un contrast prea evident.

Conturarea ochilor nu permite o prea mare extravaganta, ci dimpotriva, se opteaza pentru o creionare subtila care sa ofere un efect cat mai natural. Imaginea ochilor trebuie sa fie in raport cu nuantele ce se aplica asupra pometilor si buzelor, respectiv, culori cat mai naturale.

De asemenea, lumina din cadrul locului in care muncim este foarte importanta pentru ca poate crea diverse reflexii care modifica mai mult sau mai putin imaginea reala. De pilda, majoritatea spatiilor de birou prezinta un decor in care predomina culoarea alb, ceea ce produce o lumina care nu avantajeaza un machiaj in care se gasesc tonurile de roz, ci acealea care arata cat mai proaspat.

Este necesara o  trusa pentru machiaj care sa aiba la baza produse profesionale ce nu presupun o prea mare complexitate in tehnica de aplicare, dar care asigura o uniformizare eficienta.

Machiajul in raport cu tinuta

Indiferent de locatia sau momentul zilei in care ne aflam, trebuie sa existe un echilibru foarte bine creat intre tinuta pe care o purtam si tipul de machiaj pe care il aplicam.

Nu au cea mai mare importanta culorile pieselor vestimentare, ci imaginea pe care ele o creeaza. Mai exact, o tinuta foarte provocatoare poate fi usor armonizata cu un machiaj delicat care pune accentul pe eleganta si discretie.

Insa, rostul machiajului este si acela de a completa un anumit look. Tinutele cu un aspect cat mai lejer, care au la baza o pereche de jeans sau pantofi sportiv nu pot impune un machiaj prea evident, ci unul care sa ofere o imagine cat mai naturala si subtila. In schimb, tinutele elegante alcatuite din fuste si pantofi cu toc permit cele mai interesante asocieri de culori si forme de machiaj. La o tinuta de zi mai feminina si colorata este permisa o gama variata de culori, dar care sa respecte o anumita textura a fardului.

Anumite detalii din tinuta unei femei se pot completa foarte bine cu unele elemente ale machiajului. De exemplu, culoarea unei texturi de piele de la un anumit articol vestimentar se poate gasi la culoarea ce creioneaza zona ochilor, rezultand un aspect excelent.

Tehnica de aplicare a machiajului poate capata un loc alaturi de cele sapte arte ale lumii datorita complexitatii si inspiratiei pe care o presupune. Sunt numeroase detalii care trebuie foarte bine punctate si evidentiate. Specialistii recomanda ca cel mai important in toata procedura machiajului o presupune produsele profesionale. Pandera.ro pune la dispozitia tuturor femeilor produsele cele mai potrivite care asigura eficienta si rezistenta unui machiaj pe intreaga zi.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More