Take a fresh look at your lifestyle.

Dragi femei, multumim pentru bere!

0

Poate ai auzit de multe ori ca se iese la o bere cu baieti. Berea a fost inventata acum 5000 de ani, dar ai fi surprins, la inceputuri era vorba despre o bere cu fetele.

Iar totul era cat se poate des serios. Chiar sfant. Pentru egipteni, Menqet era zeita berii. Iar Sekhment, fiica zeului soarelui Ra isi calma setea de razboi cu bere.

Prima reteta de bere este considerata a fi Imnul lui Ninkasi, scris in 1800 i.Hr. Cine era Ninkasi ? Zeita sumeriana a berii, sumerienii fiind printe primi de la care avem dovezi ale existente bauturii acesteia, inscrise chiar in Codul lui Hamurabi.

Pe langa Ninkasi, sumerienii o aveau si pe Kubaba – singura femeie din liste regilor sumerieni care a ajuns la conducere nu prin drept la nastere, ci prin munca. Meseria ei ? Fabricant de bere.

In secolul al V-lea, femeile produceau un volum mare de bere pentru familiile lor. Cand exista surplus, femeile puneau o matura deasupra usii pentru a anunta ca berea respectiva este de vanzare. Unele femei chiar improvizau in casele lor o varianta foarte timpurie a ceea ce noi acum numim „bar”.

Cand s-a dezvoltat breasla berarilor si berea a ajuns o afacere de import/export, ea nu a mai putut fi tinuta doar la nivelul locuintelor. Asa ca, pana in secolul XX, productia de bere a ajuns in domeniul barbatilor, iar consumul a fost asociat tot cu barbatii, deoarece ei o produceau.

Asa ca, de cate ori beti o bere rece, nu uitati sa spuneti „Noroc!” femeilor care au muncit de la inceputuri si au facut posibil sa ne bucuram de savoarea ei.

Prosit !

Sursa: Vacante cu destinatie bere

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More