Take a fresh look at your lifestyle.

Atenție fumători Iqos!

După cum arată studiile, fumătorii Iqos trebuie să se obișnuiască cu o lume nouă: monitorizarea lor detaliată. Cea mai mare companie de tutun din lume Philip Morris International a recunoscut că există dispozitive electronice de țigarete în circulație care pot face acest lucru.

O companie canadiană a disecat produsul Iqos, inclusiv bateria, și a descoperit un cip de memorie de transmisie. Un cip din țigara electronică generează date despre utilizarea dispozitivului, consumul de baterii și numărul de inhalări. Localizarea dispozitivului este, de asemenea, posibilă: prin Bluetooth conectat la dispozitivul de țigară electronică poate fi detectată de smartphone prin Google Maps și GPS -Navi chiar locația. Prin înregistrarea online, aplicația mobilă, datele din cartea de identitate, serviciul intern pentru clienți și forumurile de internet, grupul colectează datele utilizatorilor și le evaluează. Astfel  fumatul transparent devine o realitate – și un instrument de marketing pentru multinaționalele din industria tutunului. O mare parte din datele colectate rulează într-un centru de date din Elveția și sunt stocate pe servere. Merită efortul. Datele sunt ideale pentru scopuri de marketing. „Evaluarea post-piață” este denumirea programului de înregistrare și evaluare a „percepției, comportamentului și sănătății consumatorului”. Programul permite „monitorizarea utilizării Iqos și a altor produse din tutun la nivelul populației și comportamentul consumului de tutun asociat”, a declarat Philip Morris.

Protecția datelor exprimă îngrijorări. „Prelucrarea datelor pentru aceste produse reprezintă date de sănătate care fac obiectul unei protecții speciale”. Nici o problemă atunci când utilizatorul nu se înregistrează, deoarece în acest caz nu se poate stabili o relație cu o persoană. Cu toate acestea, compania face multe pentru a convinge consumatorul să se înregistreze: Philip Morris acordă o scutire de preț la achiziționarea dispozitivului, inclusiv cinci pachete de heeturi – țigări speciale pentru dispozitivul Iqos. PMI asigură respectarea politicii de confidențialitate a UE.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More