Take a fresh look at your lifestyle.

AUSTRIA/TIROL – Adevăratul paradis din Alpi

Iubitorii sporturilor de iarnă din România aşteaptă cu nerăbdare sezonul rece, iar în ultimii ani, companiile de turism confirmă că Austria a devenit una dintre principalele destinaţii. Dolce Vita prezintă cele mai bine cotate staţiuni montane din Tirol-Austria.

Mayrhofen – Zillertal – Tirol

Fiind cea mai mare vale de ski din întreagă lume, Zillertal este perfectă pentru sporturi de iarnă nelimitate: 181 de telecabine ultramoderne transporta într-un mod rapid și confortabil schiorii de la altitudinea de 580 de metri la o altitudine de 3350 de metri. 506 kilometri de pârtii îngrjite și optime sunt o reală plăcere pentru orice sportiv, inclusiv pentru schiorii exigenți care caută pârtii curate acoperite cu zăpadă adâncă. Mai mult decât atât, snowboarderii se pot bucură în Zillertal de mai multe parcuri de distracție cu curse de viteză spectaculoase. În preajma pârtiilor, turiștii se pot relaxa în numeroase cabane de ski, restaurante confortabile și terase cu vederi spectaculoase la peisajele ce împrejmuiesc stațiunea. Zillertal este împărțit în 4 domenii extinse de ski: Hochzillertal – Hochfügen – Spieljoch, Zillertal Arena, Mayrhofner Bergbahnen și Gletscherwelt Zillertal 3000.

Berghotel Hochfügen, Zillertal –Tirol

Stubaier Gletscher – Tirol

Cea mai mare zonă de ski pe ghețar din Austria se întinde pe o suprafață de peste 70 hectare şi se mândreşte că are zăpada garantată din octombrie şi până în iunie, cei 110 km de pârtie fiind amenajați între 1.740 şi 3.210 metri altitudine. În prezent, sunt deschise publicului 20 pârtii şi 22 teleschiuri, iar zăpada are 160 cm. De asemenea, aproape 20 km de pârtie sunt dedicați amatorilor de freeride.

Hintertuxer Gletscher – Tirol

Hintertuxer Gletscher este singură stațiune din Austria în care se poate schia tot anul – vara sunt deschişi publicului aproape 20 kilometri de pârtie şi 9 mijloace de transport. Cel mai înalt punct al stațiunii este la 3.250 metri altitudine, punct în care zăpada are 185 cm în prezent. Începătorii vor găsi în Hintertuxer Gletscher 13 km de pârtie, în timp ce 32 km de pârtie sunt de dificultate medie, iar 14 km de pârtie sunt dedicați sportivilor experimentați.

Ischgl – Tirol

Ischgl nu este un sătuc cu 1.500 locuitori, ci este una dintre cele mai apreciate stațiuni montane pe plan mondial, câştigă toare a numeroase premii şi titluri internaționale. Zona se laudă cu mai mulți kilometri de pârtie decât întreaga noastră țară şi cu piste pentru toate nivelurile: 39 km de dificultate scăzută, 150 km de dificultate medie, 34 km dificultate avansată şi 15 km de rute pentru freeride. De asemenea, stațiunea este renumită pentru petreceri şi distracție, iar aici se organizează concerte şi evenimente ce atrag turişti din toate colțurile lumii.

Hotel Trofana Royal – Ischgl – Tirol

Valea Ötztal – Sölden/Obergurgl

In Valea Otztal se găsesc mai multe stațiuni de iarnă ce stau în vizorul impatimitilor sporturilor de iarnă. În cei 65 de kilometri lungime ai văii se găsesc mai multe sate de vacanță ce oferă turiștilor diferite tipuri de cazare, restaurante și localuri. Cea mai renumită stațiune de ski din Valea Otztal este, cu siguranță, Solden. Această este una dintre cele mai mari, populare și pline de viață stațiuni de ski din Austria. În timpul verii, schiorii au ocazia de a testa pârtiile de pe cei doi ghețari gemeni din stațiune, care garantează zăpadă pe tot parcursul anului. Alte stațiuni cu părții de ski importante din interiorul Văii Otztal sunt Hochgurgl-Obergurgl (denumite și “diamantele Alpilor”), Laangenfeld (oferă cele mai avantajoaze locuri de cazare) și Oetz (ideală pentru vacanțele în familie).

Hotel Hochfirst, Obergurgl – Ötztal – Tirol

Kitzbühel – Tirol

Fermecatorul oraș de basm Kitzbühel este, totodată, o stațiune celebră de ski, cu o atmosferă austriacă prietenoasă, ce atrage anual mii de împătimiți ai sporturilor de iarnă. Kitzbühel este un exemplu că la carte a ceea ce oferă Austria în domeniul ski-ului, fiind tot ceea ce ți-ai putea dori pentru o vacanță de iarnă în Tirol. Intr-un raport destul de recent realizat de Ski Club din Marea Britanie, Kitzbühel a avut cel mai spectaculos salt în topul stațiunilor de ski, reușind o urcare de 36 de poziții până pe locul 8, confirmându-și popularitatea tot mai mare față de anii precedenți. Locul de găzduire a faimoasei curse de ski Hahnenkamm, Kitzbühel oferă 170 de kilometri de părții de ski, cu părții albastre și roșii, parcuri de distracție în jurul zonelor 3S și Jochberg și pârtii pentru începători la Kitzbühel Horn. Cu siguranță, fiecare schior va găsi aici ceva pe placul său, indiferent de preferințele și aptitudinile sale.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More