Take a fresh look at your lifestyle.

„Baia de pădure ”

4 / 100

un trend din Japonia ca terapie anti-îmbătrânire

„Baia de pădure ” 1

Îmbăierea în pădure se află în plin boom, dar ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Scăldarea în pădure pune accent, în primul rând, pe
armonia cu natura, respirația conștientă și necesitatea de a reîncărca organismul cu oxigenul prețios.

Aproape de natură: îmbăierea în pădure, o metodă dovedită, din Japonia
Plimbările în pădure sunt bune pentru trup și suflet, mai ales când percepeți natura cu toate simțurile. Japonezii cunosc scăldatul în păduri, așa-numitul „Shinrin Yoku”, de o lungă perioadă de timp, iar acum tendința se extinde și în Europa. În timpul perioadei de îmbăiere, participantul se află în contact intens cu pădurea. El își percepe în mod conștient respirația și se alimentează cu oxigenul vital.

„Baia de pădure ” 2


Cum funcționează baia de pădure

„Shinrin Yoku” înseamnă „a face o baie în atmosfera pădurii”.În Japonia, scăldatul în păduri este o practică pentru sănătate și multe studii îi dovedesc eficacitatea. De exemplu, celor ce se plimbă în pădure le scade tensiunea arterială și se reduc hormonii de stres. Acest lucru se datorează, probabil, liniștii și climatului special generat de pădure. Studiile asiatice arată că și o scurtă plimbare relaxantă prin pădure are un impact asupra sănătății și vitalității noastre. Aparent, numărul de celule rele crește în pădure, lucru care activează sistemul imunitar. Tensiunea arterială, cortizolul și pulsul scad, iar radicalii liberi sunt reduși. Acest lucru acționează ca un rapel anti-îmbătrânire, deoarece radicalii liberi sunt compuși cu oxigen, puternic reactivi, care atacă și dăunează celulelor sănătoase. Ei ne expun celulele la stres oxidativ iar rezultatul constă în vitalitate scăzută și, la exterior, un ten foarte obosit. Pielea își pierde elasticitatea și astfel apar ridurile. Prin urmare, aerul sănătos din pădure contracarează îmbătrânirea pielii.

Aerul din pădure este sănătos
Calitatea aerului din pădure joacă un rol deosebit în ceea ce privește stimularea sănătății și întârzierea îmbătrânirii. Fără aer nu putem trăi decât câteva minute. Din nefericire, calitatea aerului din care consumăm aproximativ 12.000 de litri pe zi, scade constant. Acesta este motivul pentru care scăldatul în pădure ia amploare. În păduri, aerul are o cantitate de praf scăzută, precum cel din munți sau de la mare. Concentrația particulelor de praf este de numai 1 până la 10 la sută, comparativ cu aerul din orașe. Iar puritatea aerului are o importanță deosebită pentru viață.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More