Take a fresh look at your lifestyle.

Beauty Trends: 5 moduri prin care poti să-ți faci detox la păr

Trendul curelor de detoxifiere a început să se aplice și în cazul podoabei capilare. Hairstylistul Cristi Pascu ne dezvăluie câteva modalități simple și eficiente prin care se poate face curățarea în profunzime a podoabei capilare, echivalentă cu o cură de detoxifiere pentru organism.

“Detox-ul în cazul părului a apărut după ce obiceiul detoxifierii corpului a început să fie din ce în ce mai uzitat peste tot din lume. Este, ce-i drept, un concept puțin mai bombastic ca și exprimare decât ca și procedură, pentru că nu implică metode complexe cu anumite cure speciale, ca în cazul detoxului pentru organism”, spune Cristi Pascu.

Cui îi este recomandat?

Detox-ul podoabei capilare se aplică persoanelor care sunt mai active, fac mult sport, merg la piscine sau celor care folosesc tot felul de chimicale sau substanțe în viața de zi cu zi.

“În cazul piscinei avem de-a face cu derivate ale clorului ce afectează structura firului de păr. La fel de afectate sunt și doamnele care își supun părul unor tratamente chimice precum îndreptatul excesiv, decolorările si vopsirile repetate”, menționează Cristi Pascu.

Hairstylistul recomandă urmatoarele metode de detox ale părului, realizabile cu ușurință acasă, menționând însă că tratamentele profesionale pot fi urmate doar în salonul profesional de către hairstylist.

  1. Șampoane ce curăță în profunzime

“Ca soluție profesională, o persoană cu părul agresat de diferiți factori trebuie să urmeze un tratament ce include șampoanele cu rol de a curăța în produnzime. Ulterior, aplicăm un neturalizant care închide cuticula și lasă parul gol pe dinăuntru, fără metale grele sau substanțe chimice. Abia după acest procedeu părul se poate trata și te poți aștepta să răspundă tratamentelor ulterioare”, spune Cristi Pascu.

  1. Șampon cu sare de mare

“Putem face detox-ul părului amestecând două lingurițe de sare de mare cu șampon hidratant. Amestecăm conținutul până când sarea de mare se dizolvă, iar ulterior aplicăm pe părul curățat în prealabil. Clătim cu apă rece. Veți scăpa astfel de toate impuritățile și celulele moarte. Puteți folosi acest tratament o dată pe lună”, declară hairstylistul.

  1. Șamponul cu miere

“Amestecăm o linguriță de miere cu 3 lingurițe de apă filtrată, iar pasta obținută o aplicăm pe păr. Masăm scalpul, clătim cu apă caldă. Șamponul cu miere este o cură pentru păr pe care o puteți folosi chiar și câteva săptămâni. În toată această perioadă părul va elimina substanțele chimice ale șampoanelor obișnuite, iar mierea îl va face mai moale și hidratat”, spune specialistul.

  1. Oțetul de mere

“Detox-ul cu oțet de mere poate fi făcut o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Amestecăm un sfert de cană de oțet de mere cu două căni de apă, iar mixtura o turnați pe păr după ce l-ati spălat. Oțetul de mere curăță părul în profunzime și elimină substanțele chimice”.

  1. Detox cu bicarbonat

“Bicarbonatul de sodiu face minuni și în cazul unui păr afectat de substanțe chimice. Amestecăm o jumătate de linguriță de bicarbonat cu 3 căni de apă, udăm părul și aplicăm soluția masând părul în profunzime. Apa cu bicarbonat înlătură uleiurile, substanțele chimice, mătreața, lasă scalpul și părul curat. Acest procedeu poate fi folosit o dată la două săptâmăni”.

Cristi Pascu subliniază faptul că acestea sunt metode convenționale, iar tratamentele profesionale sunt indicate a fi realizate de către hairstylist în salonul profesional, specialistul fiind în măsură a decide exact ce produse sunt indicate tipului de păr al fiecărui client în parte.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More