Take a fresh look at your lifestyle.

Beneficiile aromaterapiei

Oamenii s-au bucurat de beneficiile aromaterapiei încă din secolul 11. Aromaterapia se realizează prin uleiuri esențiale pure pentru a accelera procesul de vindecare, pentru a crește nivelurile de energie, pentru a reduce anxietatea și o multitudine de alte beneficii. Începând cu Franța, Anglia, China și Statele Unite, aromaterapia a devenit o soluție homeopatică perfectă pentru a vindeca afecțiuni de tot felul.

Indiferent că vorbim de reducerea nivelului de stres sau îmbunătățirea sistemului imunitar, vă prezentăm în acest articol principalele beneficii ale aromaterapiei și de ce ar trebui să apelați la o astfel de practică!

Te eliberează de stres

Una dintre cele mai populare utilizări ale aromaterapiei este de a te elibera de stres. Compușii aromatici ai multor plante vă vor liniști mintea și corpul. Unele dintre cele mai frecvente uleiuri esențiale cu această proprietate sunt: lămâia, lavanda, ylang, bergamot și menta.

Antidepresive

Știați că aromaterapia poate fi utilizată pentru a controla depresia? Așa că, în loc să apelăm mereu la antidepresive farmaceutice, mulți medici homeopatici le recomandă pacienților aromaterapie pentru a oferi un tratament alternativ. Specialiștii recomandă utilizarea uleiului de: levănțică, iasomie, mușețel sau mentă.

Crește capacitățile de memorare

Pierderea memoriei este o boală des răspândită în rândul persoanelor în vârstă. Este o experiență înfricoșătoare atunci când descoperiți că memoria pe termen scurt nu mai funcționează și că nu vă mai amintiți evenimentele trecute. Studiile arată că aromaterapia poate fi utilizată ca tratament suplimentar pentru a ajuta oamenii să-și amintească și să-și formeze alte amintiri. Uleiul care are cele mai impresionante beneficii în acest sens este uleiul de salvie. Experții susțin, de asemenea, că oamenii formează asociații puternice între mirosuri și amintiri.

Crește nivelurile de energie

Într-o lume a vitezei, cu toții avem nevoie de câte un stimulent din când în când. Din păcate, apelăm la alternative nesănătoase precum: energizantele, cafeaua sau țigările. Uleiul de ardei negru, cuișoare, iasomie, rozmarin și arborele de ceai sunt cele mai comune uleiuri care ajută la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea circulației fără efecte secundare.

Accelerează vindecarea și recuperarea

Uleiurile esențiale pot îmbunătăți in mod natural rata de vindecare a organismului. Aceste uleiuri sunt cunoscute pentru creșterea fluxului sanguin, ceea ce accelerează procesul de vindecare. Cele mai populare uleiuri pentru accelerarea procesului natural de vindecare al organismului sunt: uleiul de căcișor, calendula, lavandă și trandafir.

Reduce durerile de cap

Indiferent dacă este vorba despre o migrenă sau chiar o mahmureală, aromaterapia este o soluție homeopatică care va reduce stresul sau anxietatea care însoțesc durerile de cap. Cele mai comune uleiuri folosite pentru a vindeca durerile de cap sunt uleiurile de: susan, avocado, mentă, nucă de cocos, rozmarin, eucalipt și lemn de santal.

Te ajută să te odihnești

Simțiți că sunteți mereu obosit? Credeți că nu dormiți suficient în fiecare noapte? Dacă da, atunci nu vă temeți, pentru că aromaterapia este soluția care vă poate ajuta. Cele mai comune uleiuri pentru îmbunătățirea calității somnului sunt: iasomia, mușețelul, lavanda și ylang.

Îmbunătățesc sistemul imunitar

Profesioniștii din domeniul medical sunt de acord că este mult mai bine să prevenim decât să tratăm. Luați măsuri de precauție pentru a preveni boala, decât să vă îmbolnăviți și să aveți nevoie de medicamente. Pentru a vă ajuta să rămâneți sănătoși și pentru a vă stimula sistemul imunitar recomandăm uleiurile de: lămâie, eucalipt, oregano, tămâie și mentă.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More