Take a fresh look at your lifestyle.

BIANCA MARCU – Artă din pasiune

Atunci când imaginația întâlnește pasiunea și împreună sunt tratate cu talent și dibăcie, rezultatul final devine sublim. Acest lucru se întâmplă și în cazul creațiilor Biancăi Marcu, un tânăr designer din Timișoara, care creează cu dragoste, accesorii hand made spectaculoase și personalizează cu stil rochii de mireasă, în ateierul său Rosa Bella Dress.

Cum ai pornit la drum cu acest business cu rochii și accesorii pentru mirese?
Inițial, nu mă gândisem să-mi deschid un business. S-a întâmplat pur și simplu. Abia terminasem facultatea, nu prea aveam bani, dar părinții mei aveau deja business-uri care m-au inspirat ulterior în demersul meu. Mama avea un atelier de rochii de mireasă, iar tata avea un atelier de bijuterii, făcea verighete. Pot spune că văd mirese și nunți de când m-am nascut. În primul an după facultate am fost anagajată la mama, de la ea am furat ap titudinile de business. Iar de la tata cred că am luat talentul. El este mai artist. Pe scurt, povestea mea cu acest business a început în atelierul mamei mele. Ea vindea deja niște accesorii dar care mie nu îmi plăceau deloc. Eu terminând facultatea de arte și având un ochi format pentru frumos, am început să creez propriile mele accesorii, din resturi de materiale. Primele accesorii le-am făcut din resturile de materiale de la rochiile create în atelier, pe care mama oricum le-ar fi aruncat. Îmi amintesc că primul accesoriu a fost o floare din material textil, realizată dintr-un rest de rochie pe care o scurtase mama. Și partea bună a fost că am avut voie să le vând la ea în magazin. Astfel a început totul și am făcut primii mei bani. Salariul meu ca angajată a mamei pe atunci era de doar 1.200 lei. Acum însă încep să-mi crească veniturile din vânzări și primul pas a fost să-mi închiriez un spațiu de 5 metri pătrați la mama în magazin. Apoi, din primii bani, mi-am închiriat jumătate de magazin tot la ea în magazin și ușor ușor m-am extins până mi-am conturat propriul magazin. Așadar, totul a început cu florile din textil. Eu și acum am croitorii care îmi dau resturile de materiale pe care le-ar arunca în mod normal.

Dar acum creezi multe accesorii cu pietre.
La accesoriile cu pietre sunt foarte atentă. Într-adevăr, acum m-am specializat pe coroane gen tiara. Iar toate accesoriile mele sunt unicat, nu fac niciodată un obiect de două ori. Toate arată spectaculos pentru că le creez cu dragoste, cristale transparente, pietre, perle. La o tiara lucrez minimum 3 zile. La accesoriile mai mici pot să lucrez de la o ora la 10 sau 20 de ore, în funcție de model și de complexitatea lui. Pe lângă tiare, mai creez și cercei, coliere, brățări, iar la rochiile de mireasă fac personalizări, cos direct pe rochie cu pietre și perle, brodez manual, fac tot ceea ce înseamnă handmade. E adevărat că îmi plac míresele, ele sunt specialitatea mea, dar un creez doar pentru ele.

De ce ai ales să faci o muncă care necesită migală, timp și răbdare și nu ai mers pe mijloace care te ajută să te dezvolți mai repede?
Nu-mi plac mașinile, utilajele pentru că ele nu te ajută să dai suflet creației. Să faci ceva de mâna înseamnă să simți materia primă și să o transformi tu cu mâinile, nu intervine nimic între tine și creație, iar mie îmi place mult să simt obiectele. Eu am început sa fac accesorii tocmai pentru că aveam mult timp liber. Lucram într-un magazin de rochii de mireasă unde aveam liber între programări și, fiind din fire foarte activă, m-am gândit să fructific timpul făcând ce-mi place. Și iată-mă făcând accesorii de 4-5 ani. Dar pot spune că anul ăsta am avut o explozie de creativitate! Legat de partea de dezvoltare rapidă, pentru mine rochiile de mireasă susțin acest lucru. Personalizarea unei rochii durează mult mai puțin și atunci și dezvoltarea businessului este mai rapidă. Pentru rochiile de mireasă colaborez cu un atelier, ei le creează iar eu pun doar o parte din ele. Am și propriile modele, create după schițele mele, dar realizate la atelierul respectiv. Dar accesoriile le fac cu pasiune, ele reprezintă adevărata creație pentru mine, sunt responsabilă de fiecare piesă în parte de la idee până la produsul final.

Cum decurge întreg procesul creației?
Miresele vin la mine și îmi spun că vor un anumit accesoriu de păr. Eu le cer detalii despre rochia de mireasă, despre ce alte bijuterii poartă, cum va fi coafura, etc. Eu nu știu niciodată cum va arăta la final accesoriul pe care îl creez. Încep creația și văd la final cum a ieșit. E o surpriză atât pentru clientă cât și pentru mine. De aceea nici nu iau avans la comandă, pentru că nu știu cum va arăta și cât va costa tiara, iar clienta poate refuza produsul dacă nu îi place.

Cum te pregătești pentru 2018?
Acum pregătesc o colecție de rochii de mireasă pentru anul viitor, iar accesorii fac nonstop. Și merg la multe târguri de profil. Ele mă ajută să devin cunoscută și să îmi cresc vânzările. Cum ar arăta, în viziunea ta, o coroană Dolce Vita? Cu multe cristale verzi.

www.rosabelladress.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More