Take a fresh look at your lifestyle.

BLACK FRIDAY 2017: 4 Sfaturi utile ca să nu iei ţeapă de Vinerea Neagrăh

Perioada de reduceri de Black Friday se apropie iar românii sunt pregătiți și anul acesta să profite de cele mai bune oferte. Trebuie însă să aveți mare grijă atunci când faceți cumpărături online.

Iată câteva sfaturi ca să nu aveţi probleme atunci când vă hotărâţi să faceţi cumpărături de Black Friday.

1. Verificați data evenimentului
Verificarea datei la care are loc Black Friday este primul lucru care trebuie făcut. Emag, cel mai mare retailer online din România, a anunțat deja că data pentru Black Friday este de 17 noiembrie. La alți retaileri data poate să varieze sau să nu fie o dată, ci un interval de zile.

Spre exemplu, anul trecut Altex și Media Galaxy au avut un Black Friday de 30 de zile. Alți comercianți este posibil să nu aibe deloc reduceri, scrie romaniatv.net

2. Nu cumpărați electronice sau electrocasnice în următoarele două săptămâni
În primul rând, dacă vânați produse cu preț redus nu trebuie să achiziționați produse electronice sau electrocasnice în următoarele două săptămâni.

Prețurile promoționale de Black Friday trebuie să fie mai mici decât cele din ultimele 30 de zile, conform Legii 650/2002, astfel că dacă vă doriți neapărat ceva, este posibil ca acestea să fie mult mai ieftine din data de 17 noiembrie.

Un studiu recent realizat de către compania de cercetare a pieței GfK arăta că prețul mediu al smartphone-urilor a crescut cu 15,7% în Europa Centrală și de Est în trimestrul al treilea.

Pe de altă parte, există magazine care au reduceri și promoții chiar acum, așa cum este cazul Altex, care are o campanie numită “Nu aștepta Black Friday. Fă-ți de cap cu prețuri mici pentru cumpărături mari”, iar aceasta are loc în perioada 26 – 31 octombrie.

3. Comparați prețurile la alte magazine
Dacă ați hotărât că vreți să achiziționați un produs de Black Friday, nu trebuie neapărat să îl achiziționați la prima promoție pe care ați pus ochii. Pe internet există mai multe comparatoare de prețuri, precum Compari.ro sau Price.ro, cu ajutorul cărora puteți vedea dacă alți comercianți au prețuri mai mici la același produs. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele de identificare ale bunurilor pe care doriți să îl cumpărați și puteți găsi oferte alternative.

4.Verificați condițiile de livrare

În cazul unei achiziții de produse de pe internet, ANPC recomandă utilizatorilor să verifice dacă retailerii informează corect asupra caracteristicilor produsului, despre condițiile de livrare sau modalitățile de plată. Astfel, puteți evita firmele-fantomă, care dispar cu banii fără a trimite produsele.

“În cazul în care doriți să cumpărați produse online, este bine să verificați, înainte de încheierea contractului, dacă pe site comerciantul informează corect şi complet privind: datele sale de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronică, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale și cel de înregistrare fiscală etc.); caracteristicile esenţiale ale produsului; preţul cu toate taxele incluse; cheltuielile de livrare, dacă este cazul; modalităţile de plată şi de livrare; perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului; durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs; existenţa şi modul de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală a contractului.

De asemenea, clientul trebuie să contacteze comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care răspunde la aceste întrebări le poate oferi consumatorilor indicii asupra seriozităţii vânzătorului”, mai spune directorul ANPC.
Orice produs cumpărat online se poate returna în 14 zile

În fine, consumatorii mai trebuie să știe că orice produs comandat online se poate returna în 14 zile dacă nu sunt mulțumiți de el, fără a fi nevoit să invoce vreun motiv.

Sursa: romani-buni.info

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More