Take a fresh look at your lifestyle.

BMW construieşte cel mai bun sistem hibrid: Premiul International Engine of the Year

Sistemul de propulsie plug-in hybrid al BMW i8 domină categoria pentru al cincilea an consecutiv la cel mai important premiu din lume pentru motoare şi trenuri de rulare

Pentru al cincilea an la rând, câştigătorul premiului International Engine + Powertrain of the Year în categoria lui este trenul de rulare de la BMW i8. Anul acesta, sistemul a concurat într-o categorie nouă: Cel mai bun tren de rulare hibrid. O surpriză mare a fost avansul cu care a câştigat: trenul de rulare al BMW i8 s-a impus cu un total de 233 de puncte, faţă de cele numai 138 de puncte ale concurentului clasat al doilea.

BMW i8 este pionierul şi donatorul de tehnologie pentru întreaga familie plug-in hybrid de la BMW. Acest portofoliu este pregătit să crească la un total de 10 modele până la finalul anului 2019, ceea ce va permite BMW să ofere clienţilor o varietate de opţiuni mai largă decât a oricărui competitor. Împreună cu BMW i3, BMW i8 a pus bazele pentru ca BMW Group să devină lider de piaţă în segmentul automobilelor electrificate. A dominat statisticile de înmatriculări pentru automobile electrificate noi în Europa şi Germania – nu doar în segmentul premium, ci şi pe piaţă ca ansamblu (sursă: raportul IHS Markit din 14.5.2019; total înmatriculări BEV şi PHEV noi) – din 2017.

Trenul de rulare al BMW i8 a apărut pe piaţă în 2014 şi a obţinut mult râvnitul premiu în categoria lui în fiecare an de atunci. În chiar primul an, a fost desemnat şi „Best New Engine” şi a obţinut şi victoria la general cu un avans bun. Prin obţinerea premiului şi în 2019 – pentru al cincilea an la rând -, trenul de rulare plug-in hybrid a oferit o nouă dovadă cât de înaintea vremurilor continuă să fie. Considerat automobilul sport al viitorului, BMW i8 s-a clasat constant printre cele mai bine vândute automobile sport plug-in hybrid încă de la lansarea sa în 2014. BMW i3 şi i8 se plasează la limitele opuse ale spectrului de modele ca expresie a ceea ce este realizabil în mod rezonabil în prezent. Între ele se află o gamă largă de modele BMW care au beneficiat de atunci de transferul de tehnologie, ceea ce a permis BMW Group să ofere un portofoliu mai larg de modele electrificate decât orice alt constructor auto premium.

Cea mai nouă versiune BMW i8 combină performanţele unui automobil sport cu economia de combustibil specifică unui model compact. Motorul termic cu trei cilindri oferă 170 kW/231 CP către puntea spate. Motorul electric, a cărui putere a urcat la 105 kW/143 CP, este alimentat de o baterie litiu-ion – care poate fi încărcată de la o priză convenţională de energie – şi îşi transmite puterea către puntea faţă. Acest sistemul plug-in hybrid specific modelului, dezvoltat şi produs de BMW Group, permite o autonomie electrică de până la 55 de kilometri în ciclul de testare UE. Efectul combinat al motorului electric ce acţionează roţile faţă şi al motorului termic ce propulsează puntea spate creează un sistem de tracţiune integrală care ţine automobilul lipit de şosea, lucru vizibil la accelerările puternice sau la ieşirea din viraje, în special.

Partea mai puternică a tandemului de propulsoare acţionează asupra roţilor spate şi utilizează impulsul electric al sistemului hibrid pentru a furnizează plăcerea condusului emblematică pentru BMW în combinaţie cu o eficienţă inovatoare. Sprintul de 0 la 100 km/h se realizează în doar 4,4 secunde, dar cu un consum mediu mixt de combustibil – aşa cum s-a calculat în ciclul de testare UE pentru automobile plug-in hybrid – de 2,0 l/100 km şi 14,5 kWh de energie electrică. Acestea echivalează cu emisii CO2 de 46 g/km. Totodată, BMW i8 Coupé reuşeşte un consum de 1,8 l/100 km, plus 14,0 kWh de energie electrică, ceea ce duce la emisii CO2 de 42 g/km.

Anul acesta a fost a 21-a ediţie a Premiilor International Engine of the Year. De la lansarea evenimentului, propulsoarele dezvoltate pentru modele ale mărcilor BMW Group au obţinut un total de 70 de victorii în categoriile lor şi la general. Misiunea alegerii celor mai bune motoare în numeroasele categorii diferite revine juriului de specialitate, care anul acesta a fost format din 70 de jurnalişti auto din 31 de ţări. Câştigătorii premiilor au fost anunţaţi miercuri, 22 mai 2019, la expoziţia Engine Expo de la Stuttgart.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More