Take a fresh look at your lifestyle.

BMW Group a vândut peste două milioane de automobile în 2017

Livrările BMW Group pentru primele zece luni totalizează 2.008.849 de unităţi, o creştere de 3,4%. +++ Vânzările de modele electrificate sunt mai mari cu 63,7% în primele zece luni ale anului: 78.096 de livrări. +++ Vânzările-record continuă pentru BMW, MINI şi BMW Motorrad.

BMW Group a atins cel mai devereme în istorie cifra de două milioane de unităţi livrate într-un an. Un total de 2.008.849 de maşini au fost vândute în primele zece luni ale anului 2017, o creştere de 3,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările din octombrie – 197.601 unităţi (+0,8%) – au atins acelaşi nivel ca şi anul trecut, în ciuda schimbării curente a modelului BMW X3, unul semnificativ pentru volumele mărcii, noua versiune a acestuia ajungând la dealeri în luna noiembrie.

„Rezultatele noastre de vânzări pentru primele zece luni ale anului confirmă amploarea şi atractivitatea portofoliului nostru de modele”, a declarat Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. „În ciuda schimbărilor semnificative de model şi a dificultăților de pe unele dintre pieţele majore, am livrat clienţilor peste două milioane de automobile în primele zece luni ale anului. Modele foarte variate, precum BMW X1, BMW Seria 5, Seria 7 şi BMW i3, pentru a numi doar câteva, au contribuit la această creştere”, a continuat el.

Fără rival în piaţă, gama de nouă automobile electrificate a BMW Group a sporit vânzările cu 63,7% în primele zece luni ale anului 2017, totalul fiind de 78.096 de livrări către clienţi. Un studiu independent* confirmă poziţia de lider a BMW Group în ceea ce priveşte vânzările combinate de automobile electrificate şi plug-in hybrid în întreaga lume, compania fiind lider detaşat în Germania şi Europa. În octombrie, automobilele BMW i şi BMW iPerformance au reprezentat aproximativ 8% din totalul vânzărilor BMW din SUA, Franţa, Marea Britanie şi Olanda, iar vânzările de modele electrificate în Scandinavia au reprezentat peste 30% din totalul livrărilor BMW. Vânzările de automobile BMW i, BMW iPerformance şi MINI Electric au atins în octombrie nivelul de 9.405 unităţi, o creştere de 60,3% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. BMW i3 şi-a mărit vânzările în această lună cu 20,3% (la 2851 unităţi).

Vânzările globale ale mărcii BMW în primele zece luni ale anului 2017 au crescut cu 3,6%, la un total de 1.706.020 de livrări la nivel mondial. Aceste date-record pot fi atribuite creşterilor de vânzări pe o varietate de modele din portofoliu. De exemplu, familia BMW X continuă să fie un vector puternic de creştere, în ciuda faptului că disponibilitatea BMW X3 este semnificativ afectată de actuala schimbare a modelului. Vânzările totale BMW X au crescut cu 11,3% (578.336) în primele zece luni ale anului. Alte modele care contribuie semnificativ la creşterea vânzărilor în acest an sunt BMW Seria 1 (161.804 / +12,5%) şi BMW Seria 7 (53.043 / +11,9%). Totodată, în octombrie, noul BMW Seria 5 a fost livrat către 29.370 (+8,5%) de clienţi din întreaga lume. Această creştere a fost atinsă chiar şi în contextul unei lansări graduale pe mai multe pieţe importante, inculsiv China. Chiar înainte ca automobilul să fie pe deplin disponibil pe toate pieţele globale, noul BMW Seria 5 Sedan a fost, în octombrie, sedanul business ce mai bine vândut în lume. BMW Seria 5 este doar unul dintre numeroasele modele lansate ca parte a ofensivei actuale de modele a companiei. Alte modele noi sau revizuite, precum BMW Seria 2 Coupé şi Cabriolet (4.689 / +5,0%) şi BMW Seria 4 Gran Coupé (6.001 / +21,6%), au contribuit şi ele la creşterea vânzărilor mărcii.

Livrările globale de automobile MINI în primele zece luni au depăşit pragul de 300.000 de unităţi pentru prima dată în istorie la acest moment al anului. Per total, 300.212 maşini MINI au fost livrate în întreaga lume, o creştere de 2,5%. Cu o creştere a vânzărilor de 19,3% şi 64.339 de unităţi livrate, MINI Countryman a fost principalul vector de creştere a mărcii. Vânzările modelului în octombrie au crescut cu 45,0% (la 7503 unităţi), cu mai mult de una din zece dintre aceste maşini fiind MINI Cooper SE Countryman ALL4, model plug-in hybrid.

BMW Motorrad continuă să înregistreze vânzări-record, cu 12451 de motociclete şi maxiscutere livrate clienţilor în luna octombrie, cu o creştere de 13,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. În primele zece luni ale anului 2017, vânzările BMW Motorrad au urcat cu 10,4%, astfel că au fost livrate clienţilor 140269 de unităţi.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe pe scurt

Cu situaţia economică globală rămasă volatilă pe mai multe pieţe, BMW Group continuă să se concentreze pe obţinerea unei creşteri profitabile, sustenabile şi echilibrate în întreaga lume.

În ciuda vicisitudinilor importante ce continuă pe piaţa importantă din Marea Britanie, vânzările BMW şi MINI din Europa se menţin la nivelul foarte ridicat de anul trecut, cu un total de 901.718 automobile (+0,5%) livrate clienţilor în primele 10 luni ale anului.

Asia continuă să fie un vector de creştere semnificativ pentru vânzările BMW Group, cu o performanţă foarte bună a pieţei din China. Vânzările din Asia au crescut cu 13,1% (691.319) în cursul anului.

Volatilitatea actuală a pieţei de automobile din SUA se reflectă în datele BMW Group pentru America (361.135), care în acest an sunt mai mici cu 3,4% faţă de nivelul anului trecut.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More