Take a fresh look at your lifestyle.

BMW i3 – eroul a noi programe de car sharing, la Bucureşti

BMW i3 se dovedeşte încă o dată un automobil electric excelent pentru servicii de car sharing, pe toate continentele. Două proiecte noi sunt o nouă dovadă în acest sens. La Bucureşti, BCR a lansat în această săptămână programul de car sharing eGo, cu 20 de automobile electrice BMW i3.

BMW i3 se dovedeşte încă o dată un automobil electric excelent pentru servicii de car sharing, pe toate continentele. Două proiecte noi sunt o nouă dovadă în acest sens. La Bucureşti, BCR a lansat în această săptămână programul de car sharing eGo, cu 20 de automobile electrice BMW i3. În China, BMW Group extinde programul propriu de car sharing ReachNow într-un parteneriat cu EVCARD cu o flotă de 100 de BMW i3.  

Banca Comercială Română lansează oficial eGo, primul serviciul de car sharing electric din București, 100% electric, oferit de o bancă. Toate mașinile disponibile sunt automobile electrice BMW i3, iar serviciul eGo este accesibil printr-o aplicație dedicată, care permite localizarea, rezervarea și accesul exclusiv în maşină prin intermediul unui card BCR. Demersul vine şi în contextul în care reţeaua de staţii de încărcare pentru automobile electrice este în continua creştere, cu investiţii din partea marilor retailer (Kaufland, MegaImage sau Lidl) în colaborare cu companii precum Emobility sau Renovation. În acest moment sunt disponibile 6 staţii de mare putere (DC, 50 kW, timp de încăracre 80% în 40 de minute) şi peste 30 de staţii de putere medie (AC, 22 kW, tim p de încărcare 80% în aproximativ 2h).

BMW Group, în parteneriat cu EVCARD – companie de sharing automobile electrice cu sediul în Shanghai, din cadrul Global Car-Sharing & Rental Co. Ltd. -, îşi lansează serviciul de car-sharing în Chengdu sub brandul „ReachNow Powered by EVCARD”. Serviciul de mobilitate, cu sediul în capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, va oferi sharing de automobile electrice. Debutul ReachNow în Asia marchează prima ofertă de servicii de mobilitate a BMW Group pe piaţa chineză, având drept scop furnizarea de soluţii de mobilitate individuală noi şi inovatoare către clienţii chinezi la preţul de 2 RMB pe minut, cu 100 de automobile electrice BMW i3 disponibile. Este prima dată când brand-ul ReachNow este lansat în altă ţară, după ce a fost lansat în Statele Unite în aprilie 2016 ca progam de teste şi dezvoltare pentru soluţii avansate de car sharing.

BCR lansează eGo ș i devine prima banc ă din Rom â nia care ofer ă un concept inovator de car sharing electric

“BCR eGo poate fi descris prin trei cuvinte: simplu, verde, online. Dincolo de ele, se află felul în care ne propunem să contribuim la revoluționarea transportului urban din România, alături de toate proiectele de educație, infrastructură și tehnologie pe care le derulăm deja de ani de zile în beneficiul comunităților locale. Ca bancă ancorată puternic în realitățile cotidiene, am decis să ne implicăm și în mobilitatea clienților noștri și să oferim, în premieră, un altfel de model de servicii, unul eficient și mai ales prietenos cu mediul. eGo devine astfel parte integrantă amplului eco-sistem digital BCR, prin care punem la dispoziție servicii și produse digitale moderne consumatorilor din România”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.

Pentru a putea beneficia de serviciul BCR eGo, utilizatorii din România trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

•      Să dispună de un cont și un card BCR (care va fi folosit și pentru deschiderea mașinii)

•      Să instaleze aplicația BCR eGo, disponibilă în Magazinul Play (https://play.google.com/store/ apps/ details?id=eu.egoinfra.ego – pentru utilizatori de sisteme Android) sau pe https://exp.host/@hun73r/eGO – pentru utilizatori de sisteme iOS, cu descărcarea în paralel a aplicației Expo)

Prin aplicație, utilizatorii vor putea afla imediat ce mașini sunt disponibile, în ce zonă din Capitală se află acestea, care este gradul de încărcare al fiecărui autovehicul electric și, mai ales, unde pot găsi puncte de încărcare.

Utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice punct al Bucureștiului, dar li se va recomanda să le conecteze, după folosire, la unul dintre punctele de încărcare. Utilizarea serviciului BCR eGO presupune o serie de costuri, care pot fi consultate prin aplicație – 6 euro + TVA/oră, cu segmente tarifare aplicabile de câte 30 de minute după prima oră.

 

Ca lider mondial în mobilitatea inovatoare, BMW a acumulat o experienţă bogată în operarea serviciului de mobilitate atât în Europa, cât şi în SUA. În 2011, BMW Group a lansat, în parteneriat cu compania de închirieri auto SIXT, primul său serviciu de car-sharing în Europa sub marca DriveNow. Acum, serviciul este activ în 13 oraşe europene, cu peste un milion de utilizatori înregistraţi şi peste 6.500 de automobile BMW şi MINI în funcţiune. Bazându-se pe acest model de succes, BMW Group a lansat, în aprilie 2016, un serviciu de car-sharing îmbunătăţit în SUA sub marca ReachNow, oferind utilizatorilor diverse servicii de mobilitate individuală, cum ar fi car-sharing, serviciul de condus cu şofer, închiriere a automobilului pe termen lung, inclusiv livrarea maşinii, etc.

Sursa: BMW Press

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More