Take a fresh look at your lifestyle.

BMW NEWS la Salonul Internaţional Auto (IAA) 2017

BMW vine la Salonului Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt 2017 cu un număr excepţional de premiere care marchează startul unei ofensive de modele fără precedent în istoria companiei. Standul companiei se concentrează pe portofoliul extins din clasa de lux, concept cars spectaculoase şi modelele de serie din numeroase segmente expuse în premieră în faţa publicului de la evenimentul auto.

BMW vine la Salonului Internaţional Auto (IAA) de la Frankfurt 2017 cu un număr excepţional de premiere care marchează startul unei ofensive de modele fără precedent în istoria companiei. Standul companiei se concentrează pe portofoliul extins din clasa de lux, concept cars spectaculoase şi modelele de serie din numeroase segmente expuse în premieră în faţa publicului de la evenimentul auto.

Cu noile modele marca se oreintează către o prezenţă mai puternică în segmentul de lux, designul emoţional şi plăcarea de a conduce, dar şi inovaţiile revoluţionare. De asemenea, BMW prezintă cele mai noi dezvoltări tehnologice pentru viitorul mobilităţii personale, în care electrificarea trenului de rulare, digitalizarea extinsă şi alte evoluţii în domeniul condusului autonom vor jucat un rol foarte important.

Atât BMW Concept Seria 8, cât şi BMW Seria 7 Edition 40 Jahre sunt dovezi ale extinderii prezenţei BMW în segmentul de lux. Alte faţete ale plăcerii de a conduce sunt demonstrate la ediţia 2017 a Salonului Auto de la Frankfurt prin BMW Concept Z4, noile BMW Seria 6 Gran Turismo şi BMW X3 – artând şi gama largă de dezvoltări a mărcii. Cunoştinţele acumulate în motorsport reprezintă o componentă tradiţională a ADN-ului mărcii BMW – noul BMW M8 GTE este pregătit pentru Campionatul Mondial de Anduranţă (FIA WEC). Totodată, noul BMW M5 transferă aceste gene de înaltă performanţă de pe circuit pe şosea într-un pachet impresionat – cel mai rapid model de serie construit vreodată de BMW, cu o acceleraţie 0-100 km/h de numai 3,4 secunde. Noul model BMW i3 revizuit, care îşi va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt 2017 împreună cu nou şi mai sportivul BMW i3s, ilustrează cât de strânsă este asocierea pe care compania o face între plăcerea de a conduce şi dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului.

Şi BMW Motorrad se concentrează la Frankfurt pe laturile foarte emoţionale şi sustenabile ale mobilităţii. BMW HP4 RACE, model exclusiv pentru utilizare pe circuit, este prezentat alături de BMW Motorrad Concept Link, care dispune de propulsie exclusiv electrică şi tehnologie de conectivitate de ultimă oră.

Dinamism, lux, atracţie: BMW Concept Seria 8 

BMW Concept Seria 8 oferă vizitatorilor IAA Cars 2017 o avanpremieră a noului model pe care marca îl va lansa în 2018: BMW Seria 8 Coupe. Studiul este simbolul dinamismului, luxului şi exclusivităţii – calitățile definitorii ale unui coupé BMW modern. În calitate de preşedinte al Consiliului de Administrație al BMW AG, Harald Krüger explică: „Viitorul BMW Seria 8 Coupe va demonstra că dinamica pronunţată şi luxul modern pot coexista. Acesta va fi modelul următor în extinderea ofertei noastre de automobile de lux şi va ridica standardul pentru coupe-urile din segment”.

 

BMW Concept Seria 8 este o imagine despre viitorul spectaculos al mărcii. Caracteristicile stilului clasic se îmbină cu noile idei de design. Liniile curate, care marchează suprafeţe clare, şi volumele puternic sculptate ale automobilului formează împreună o demonstraţie puternică a sportivităţii fără compromisuri. Silueta modelului BMW Concept Seria 8 este compusă din capota lungă, linia cursivă a acoperişului şi oscilaţia în sus a părţii spate. Stilul interiorului şi alegerea materialelor reflectă interacţiunea între dinamism şi lux. Liniile din zona cockpitului gravitează spre înainte, consolidând accentul pe misiunea condusului. Pielea Merino, schimbătorul faţetat şi controlerul iDrive, realizat din sticlă Swarovski cu aspect de cuarţ fumuriu, oferă interiorului un aer exclusivist.

O nouă abordare a roadsterului: BMW Concept Z4 

BMW Concept Z4 este dezvăluit la IAA Cars 2017 ca o declaraţie de plăcere a condusului fără limite. Şi acest studiu de design oferă o perspectivă asupra versiunii de serie a automobilului care urmează să fie dezvăluită pe parcursul anului viitor. Datorită capotei mai scurte şi consolelor clar definite, conducătorul are o poziţie mai aproape de centrul automobilului decât la precedentele roadstere BMW. Suprafeţele şi formele BMW Concept Z4 creează o impresie modernă şi plină de emoţie. Mari şi plasate în spatele roţilor faţă, Air Breathers definesc suprafeţele elaborat modelate ale flancurilor. Aspectul părţii frontale permite realizarea unor asocieri cu modele roadster clasice de la BMW. Designul grilei BMW aminteşte de BMW 328 Mille Miglia. Linia generală şi poziţionarea coborâtă determină evocă legendarul BMW Z8. Ca premieră pentru BMW, Concept Z4 oferă o interpretare verticală a aspectului farurilor duble, cu două surse de lumină aşezate una deasupra celeilalte. Capota se curbează deasupra roţilor, creând o oscilaţie, plonjată peste partea frontală.

Tranziţia fluentă dintre exterior şi interior este vizibilă clar atât în design, cât şi în schema coloristică a BMW Concept Z4. O mare parte din interior adoptă culoarea caroseriei, doar zona conducătorului ieşind în evidenţă prin finisarea complet neagră, care consolidează accentul pus pe experienţa condusului.

Aspect, confort pe distanţe lungi şi caracter practic: noul BMW Seria 6 Gran Turismo 

Noul BMW Seria 6 Gran Turismo combină stilul atrăgător al unui coupé, confort luxos pe distanţe lungi şi caracterul practic flexibil. Evoluţia sistematică a acestui format de caroserie este foarte evidentă atât în eleganţa sportivă a noului model din clasa superioară. Au fost îmbunătăţite atât performanţele dinamice, cât şi confortul, noul model oferind suspensie penumatică standard pe ambele punţi. În interior, aspectul cockpitului orientat spre conducător este dimensionat generos, cu o poziţie înălţată a şezutului. Compartimentul din spate cuprinde trei scaune integrale, în timp ce capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 610 de litri la un maximul de 1.800 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Construcţia ultrauşoară inteligentă a dus la o reducere a masei cu 150 de kilograme în medie faţă de modelul actual. Împreună cu îmbunătăţirea considerabilă a proprietăţilor aerodinamice ale automobilului, creşterea puterii şi eficienţa superioară a motoarelor, acest lucru asigură atât performanţe sportive, cât şi economie de combustibil.

Cel mai inovator SAV de clasă medie: noul BMW X3 

Noul BMW X3 este pregătit să scrie următorul capitol în povestea de succes a acestui SAV (Sport Activity Vehicle) de clasă medie, cu un limbaj de design şi mai dinamic şi atractiv, cu sisteme de propulsie puternice şi eficiente, precum şi cu dotări de lux. A treia generaţie BMW X3 urmează reţeta predecesorilor săi, combinând aspectul off-road robust cu o imagine sportivă. Nivelurile de confort pot fi ridicate suplimentar printr-o serie de dotări noi precum aerul condiţionat cu reglare pe trei zone, pachetul Ambient Air, ventilaţia activă a scaunelor şi acoperişul panoramic de dimensiuni foarte mari.

De eficienţa crescută a motoarelor beneficiază atât sportivitatea, cât şi economia de combustibil a noului SAV, capitol la care contribuie şi designul ultrauşor inteligent, care a redus masa automobilului cu până la 55 de kilograme în comparaţie cu modelul predecesor. Noul BMW X3 se remarcă şi cu cea mai bună aerodinamică din clasa lui, având un coeficient (Cd) de 0,29.

Şi mai multă plăcere a condusului şi zero emisii: noile BMW i3 şi BMW i3s 

Cel mai bine vândut automobil electric din lume în segmentul compact premium vine acum cu accente revigorante de stil, dotări de ultimă generaţie şi noi servicii digitale pentru a face condusul fără emisii şi mai plăcută. Iar BMW i3 are alături acum o a doua variantă de model. Cu putere mai mare, tehnologie a şasiului specifică modelului, calităţi vizibil mai dinamice şi caracteristici de design proprii, noul BMW i3s scoate în evidenţă, mai mult ca niciodată, latura sportivă a mobilităţii electrice.

Acum cu M xDrive: noul BMW M5 

Cea mai recentă generaţie BMW M5 adaugă, în premieră, tracţiunea integrală inteligentă M xDrive la ansamblul familiar M format din trenul de rulare, şasiu şi echilibru aerodinamic. Această dezvoltare duce sedanul de înaltă performanţă într-o nouă dimensiune dinamică şi îi oferă capacitate suplimentare de utilizare cotidiană în toate condiţiile de condus. Gestionată electronic, distribuţia complet variabilă, care distribuie puterea între puntea faţă şi cea spate, este combinată cu diferenţialul M activ, care, de asemenea, funcţionează complet variabil şi oferă un efect de blocare între 0 şi 100% a punţii spate. Rezultatul: puterea generată de motorul V8 biturbo de 441 kW/600 CP cu tehnologie M TwinPower Turbo este transferată la drum printr-un efect maiestuos. Noul BMW M5 accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde, cea mai bună perfromanţă din istorie pentru un model de serie BMW.

Caracteristicile de design specifice modelului includ, la noul BMW M5, acoperiş din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). Masa redusă prin integrarea acoperişului CFRP şi a altor componente (de exemplu, sistemul de evacuare) contribuie la asigurarea faptului că noul BMW M5 cu tracţiune integrală M xDrive este mai uşor decât modelul pe care îl înlocuieşte.

În drum spre Le Mans: noul BMW M8 GTE 

BMW Motorsport foloseşte expoziţia IAA Cars 2017 pentru a-şi prezenta noua navă-amiral pentru competiţiile internaţionale rezervate modelelor GT: BMW M8 GTE. Din sezonul viitor, noua maşină de curse va concura în competiţii, inclusiv Campionatul Mondial de Anduranţă FIA WEC, şi, prin urmare, îşi va face debutul pe circuit înaintea lansării pe piaţă a noului BMW Seria 8 Coupé. Printre cursele ce figurează în programul maşinii se număra şi legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Motorul V8 cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, limitat de regulament la o capacitate de 4,0 litri, este derivat din propulsorul de serie şi are o putere nominală de bază de peste 500 CP, în funcţie de clasificare. Designul ultrauşor inteligent reduce masa noului BMW M8 GTE la aproximativ 1.220 de kilograme.

Lux cu tradiţie şi stil: BMW Seria 7 Edition 40 Jahre 

De patru decenii, caracterul gamei de modele BMW Seria 7 este definit de combinaţia inconfundabilă de lux, plăcere de a conduce şi inovaţii. Prin BMW Seria 7 Edition 40 Jahre, această colecţie de calităţi tradiţionale este exprimată într-un mod deosebit de concentrat. Modelul ediție specială utilizează caracteristici de design exclusive pentru a sublinia eleganţa impunătoare şi stilul progresiv al acestui sedan de lux.

Modelele BMW Seria 7 Edition 40 Jahre sunt produse într-o ediţie limitată de 200 de exemplare şi sunt personalizate în funcţie de specificaţiile individuale ale clienţilor la uzina BMW din Dingolfing. Culorile speciale BMW Individual Frozen Silver metalizat şi Petrol Mica metalizat conferă exteriorului un aspect atrăgător. Iar printre principalele caracteristici care contribuie la ambianţa exclusivistă din interiorul automobilului tapiţeria integrală BMW Individual cu piele fină Merino în combinaţia de culori Smoke White/Cohiba sau Smoke White/Black.

BMW a dezvoltat în ultima perioadă o serie de ediţii limitate, aşa cum a fost BMW Individual Seria 7 THE NEXT 100 YEARS, BMW M3 30 Jahre, BMW M4 GTS sau BMW M4 DTM Champion Edition. Toate s-au bucurat de interes deosebit pe piaţa din România, chiar dacă este vorba de un număr foarte limitat de modele produse.

Progrese neîntrerupte pe drumul către condus autonom Condusul autonom în continuă expansiune joacă un rol central în schimbările majore care au loc în mobilitatea personală. BMW Group are un proiect unic de dezvoltare, care inculde colaborarea cu parteneri puternici pentru o platformă deschisă şi către alţi producători de automobile, platformă care a atras deja un alt grup auto.

Cota companiei în HERE, un furnizor tehnologic de vârf la nivel mondial în domeniul datelor de navigaţie, permite dezvoltarea unor hărţi extrem de precise. Iar colaborările cu Intel şi Mobileye creează un ecosistem digital pentru dezvoltarea funcţiilor de condus automat de înaltă calitate, în condiţii de siguranţă şi securitate, care, printre altele, vor fi canalizate în dezvoltarea de serie a BMW iNext. La Campus Unterschleißheim, noul centru de dezvoltare al BMW Group pentru condus autonom, compania îşi pune acum la dispoziţie toată competenţa în domeniul conectivităţii automobilelor şi al condusului autonom. Pe de altă parte, o flotă de 40 de automobile BMW Seria 7 a fost adaptată pentru a servi ca maşini de test în teste de condus foarte şi complet autonom.

Mobilitatea urbană regândită: BMW Motorrad Concept Link 

În cadrul expoziţiei de la Frankfurt, BMW Motorrad prezintă un studiu de design pentru un nou segment de vehicule, precum şi o viziune viitoare asupra mobilităţii urbane pe două roţi. BMW Motorrad Concept Link generează emisii locale zero, este sportiv şi agil, oferă funcţionalităţi inovatoare şi conectivitate digitală. Acest concept conectează lumea digitală şi cea analogică şi serveşte atât ca mijloc de transport, cât şi ca dispozitiv de comunicare.

Performanţe imbatabile, exclusivitate maximă: BMW HP4 RACE Un alt punct de atracţie al BMW Motorrad la Frankfurt este prezentarea BMW HP4 RACE. Noul model este prima motocicletă produsă la scară industrială care are cadrul principal din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP). BMW HP4 RACE este o motocicletă de curse veritabilă, care va fi construită individual într-o serie de producţie de 750 de unităţi.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More