Take a fresh look at your lifestyle.

BOGAT în regatul său

Banii nu au miros, așa spune un proverb. Iar să muncești din greu și să te lauzi te face foarte rar fericit. Astăzi a apărut o altă modă: știi ce ai, dar renunță la această afișare materială. Întrebarea este: pentru cine?

La WhatsApp poți modifica într-o secundă statusul permițând, astfel, altor oameni să ia parte la viața ta emoțională. De aceea, în acest caz este vorba despre o actualizare de moment. În schimb, statusul social, pe care în numești personal, în viață este de durată și mai greu de influențat. Wikipedia spune că acesta descrie propria poziție în ierarhia socială și este determinat de criterii precum puterea, influența, venitul, bunurile, prestigiul și alte lucruri mărunte care aduc cu ele aerul de autoprezentare. Statutul social al majorității a fost, multă vreme, transmis prin simbolul statusului. Dar s-a terminat cu acest lucru. În regatul celor bogați a luat amploare o altă modă: „Stealth Wealth” se numește și denumește luxul ascuns. Sau mai bine spus, viața într-o lume paralelă. Numele este derivat din bombele „Stealth”, acele avioane de luptă care puteau zbura sub antenele radar rămânând, astfel, invizibile în spațiul aerian străin.

Rămâi bogat, dar mai bine doar pentru tine
Cine deține totuși la final brevetul de „Stealth Wealth” este nesigur. A aparut brusc și asta te preocupă. Chiar și organizațiile considerate instituțiile viitorului îl descriu ca un staus de consum al noii elite. Cheltuirea banilor politic este un alt atribut și acesta lovește exact la țintă, pentru că domnul și doamna Bogăție nu sunt chiar așa de egoiști. Se dorește să își cunoască semenii și lansează astfel coduri care se arată sub forma unor simboluri de status mai noi și mai puțin remarcabile. Pe de altă parte se dorește să fie tratat cu respect de cei mai puțin bogați și de aceea afișează un comportament sociabil în ziua respectivă.

Bogatul rămâne bogat în regatul său. Acest lucru are efect și asupra alegerii partenerului de viață. Faptul că prințul se căsătorește cu fata din vecini este istorie. Căsătoriile de astăzi sunt între egali, ca să joace în aceeași ligă în lumea socială. Pilot și stewardesă, CEO și o asistentă, aceste perechi se găsesc mai mult sau mai puțin doar în lumea filmului. Se dorește liniște și confort. Dacă ambii au bani și astfel și putere și influență, atunci niciun dezechilibru nu apare în relație. Nu rămâi dator și nimeni nu așteaptă ca unul din cei doi să rămână acasă când vor apărea copii.

Rămâi bogat, dar trăiești aproape normal
Bineînțeles că noua viață printre cei superbogați are influență asupra industriei de bunuri luxoase. Simplu dar trebuie să fie puțin exclusivist. Discret dar limitat în mod ideal. Și mai bine ar fi o realizare în masă. Nimeni să nu observe, în afară de aceia care o văd de la prima vedere. Și astfel diamantul nu mai este plasat pe inel, ci în interiorul său, și ceasul este simplu, dar foarte scump. Originea acestui nou comportament se regăsește în criza financiară din 2008/2009. Mulți și-au pierdut atunci banii. Dar doar puțini recunosc, de fapt, că cei cu adevărat bogați s-au întărit la finalul acestei perioade, au ieșit din ea și au ajuns repede din nou la bani, în timp ce clasa mijlocie a rămas pe loc. Pentru a preveni invidia și resentimentele au început tot mai mulți oameni din înalta societate să își savureze în tihnă adevăratele proprietăți. Sau printre semenii lor.

Rămâi bogat, dar faci concediu exclusivist
De noul trend profită în special turismul. Pentru că în sfârșit se vinde dormitul în paie. Este puțin exagerat, dar un lucru este sigur: oamenii sunt dispuși să plătească mult pentru spațiu, natură și timp. Cel mai bun exemplu este resortul din Maldive. Aici ești obligat să umbli desculț, dar și altfel în prin plan se află „a fi”. Pentru acest lucru se plătește în medie 1000 de euro pe zi bineînțeles. Și asta este chiar distractiv. Dacă i-ai spune oaspetelui acasă să își lase papucii la ușă, ai primi priviri nemulțumite. Aici pantofii sunt depozitați în bagaj din proprie inițiativă, sau nu îi aduci deloc.

Rămâi bogat, dar nu arăți tuturor
Se întreține dragostea în detaliu și se evidențiază între ei ca fiind super bogați, în timp ce poartă ceasuri neobservate, accesorii banale și diamante ascunse. Un ceas simplu, ediție limitată, demonstrează de exemplu ca nu doar financiar, ci și prin experiență și cunoaștere, cum decurg lucrurile în lumea celor bogați. Sau piesele prețioase scumpe, precum așa numiții pantofi cu talpă roșie, sunt purtați în combinație cu hainele de la Mango, H&M, etc.

Foto: Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More