Take a fresh look at your lifestyle.

CÂND DESERTUL DEVINE ARTĂ

Candy bar, o altfel de tentație dulce

Cel mai popular trend în cofetărie, atracția principală și obligatorie la orice eveniment special, este o expoziție de piese de artă dulci, cu forme, texturi și arome deosebite. O selecție impresionantă de candy bar tematic găsim la cofetăria Art Dessert, pe care Irina Apostol, inițiatoarea laboratorului de deserturi artistice, le stăpânește și le reinventează constant.

Dolce Vita: Ce înseamnă Art Dessert pentru tine?

În primul rând este pasiune. Încă din copilărie am aprofundat arta dulcelui perfect. Părinții mei au avut o cofetărie în Focșani, orașul meu natal, și îmi petreceam orele de după școală în laborator, alături de mama. Am avut foarte multe de învățat de acolo. De fapt, baza cunoștințelor mele în domeniu acolo am dobândit-o. Acum Art Dessert este conceptul pe care l-am dezvoltat singură, aici, în București, o cofetărie cu laborator în care se întâmplă magia. Practic am dus mai departe businessul familiei, dar l-am dezvoltat într-o direcție artistică. Aici încerc sa creez prăjituri nu doar cu gusturi desăvârșite ci și cu aspect creativ.

Cum se întâmplă, de fapt, magia?

Nu e ușor, sunt ore nesfârșite de teste în laborator, mixuri infinite de ingrediente și multă investiție atât în educația mea și a echipei mele cât și în produse  de cea mai bună calitate și cât mai naturale. Ca să pot stăpâni tehnici de lucru și arta combinării aromelor și texturilor am urmat cursuri de perfecționare la nume mari din domeniu precum Antonio Bachour, Karim Bourgi, Polina Kosheleva, Stephane Glacier și merg în continuare la Hans Ovando, Amaruy Guichon. Nu ma pot opri. Ca să poți să oferi calitate și să faci față cerințelor pieței trebuie să fii mereu în pas cu tendințele.

Pentru că ai adus vorba de tendințe, candy bar-ul este cea mai răspândită manifestare artistică de cofetărie.

Este și normal să fie așa, datorită diversității și posibilităților nelimitate în alegerea prăjiturilor, brioșelor, acadelelor, bomboanelor și biscuiților care pot satisface atât de multe gusturi. Pe lângă gust și arome, poți alege culori, te poți juca cu elemente de decor comestibile și poți crea propria vedetă la petrecerea ta.

Cum este gândit și creat un candy bar?

Un candy bar include un minim de 9 sortimente de produse precum: macrons, cupcakes, brioșe, mousse-uri de ciocolată, cake pops, acadele, bezele, trufe, mini prăjituri… Apoi se studiază locația, tematica și cromatica evenimentului pentru a introduce elemente de decor în armonie cu conceptul. Astfel, alături de dulciuri venim cu suporturi, tăvi speciale și accesorii personalizate. Un candy bar creează o experiență unică, atât prin îmbinarea gusturilor cât și prin spectacol. Ai nevoie de multă imaginație și inspirație, ca în orice altă formă de artă.

Care sunt temele care te inspiră și cum vezi această tendință în viitor?

Temele sunt nenumărate. De la teme marine, la natură, desene animate, sărbători…absolut tot ce ne înconjoară poate fi pus în farfurie, ca să zic așa. Astfel și evoluția acestui concept în viitor e nelimitată. Așa că veți avea multe surprize dulci, cel puțin de la Art Dessert.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More