Take a fresh look at your lifestyle.

Candida cauza acneei: ce spune stiinta?

Ar trebui sa ma ingrijoreze Candida? Poate fi ”responsabila” de acneea mea? Si daca da, ce pot face?

Ce este sindromul supra infectia Candida?

Candida este una dintre cele mai obisnuite infectii gastrointestinale si apare in urma proliferarii in exces a unei ciuperci asemanatoare cu un ferment, numita Candida albicans. Candida albicans este o specie de fungi care se inmulteste, migreaza si elibereaza toxine, chinuindu-ne cu nenumarate simptome neplacute, cum ar fi problemele intestinale, alergiile, disfunctiile hormonale, afectiunile pielii, durerile articulare si musculare, aftele, tulburarile emotionale etc., dintre care multe sunt asociate cu alte boli si sunt adesea diagnosticate gresit.

Toxinele produse de Candida corodeaze peretele intestinal, iar acest lucru duce la dezvoltarea sindromului intestin permeabil. Candida apoi se scurge in sange si se extinde in tot corpul. Aceasta se numeste infectie sistemica cu Candida.

O infectie frecventa cu Candida este candidoza, intalnita frecvent la femei, in zona genitala. O infectie sistemica cu Candida este foarte rara, apare de obicei la persoane cu sistemul imunitar sever compromis (cum ar fi pacientii cu HIV sau persoanele supuse chimioterapiei). Infecțiile sistemice cu Candida au o rata de mortalitate mare, de pana la 50%.

Studiile arata ca exista o legatura stransa intre colonizarea cu Candida si un intestin iritabil si reactiile alergice.

Candida si acnee

Conform studiilor s-a constata ca infectia Candida poate provoca probleme ale pielii, determinand sau agravand acneea, eczemele, psoriazisul si dermatita atopica.

Studiile au comparat prevalenta asupra Candidei intre persoanele cu afectiuni ale pieliisi cele cu piele sanatoasa. Imaginea de ansamblu este ca infectia Candida in intestin si gura este mai raspandita la persoanele cu afectiuni ale pielii.

Exista doua moduri in care Candida poate provoca probleme ale pielii:

1. Intestin permeabil

Exista o legatura clara intre intestin și sanatatea pielii. Si avem un motiv intemeiat sa credem ca infectia Candida cauzeaza sau agraveaza problemele intestinale.

Candida pare sa agraveze sindromul intestinului inflamator. Aceasta inseamna ca poate intrerupe echilibrul bacterian din intestin. Persoanele cu afectiuni cutanate au niveluri mai ridicate de anticorpi Candida in sange. Acest lucru sugereaza scurgerea Candidei din intestin, si probabil aceasta creste inflamatia cronica. Tratamentul cu antifungice orale ajuta adesea pielea prin uciderea Candidei si recapatarea sanatatii intestinului. Acest lucru se intampla chiar și atunci cand medicamentul vizeaza doar sistemul digestiv.

2. Reactia excesiva a sistemul imunitar asupra pielii

Candida poate cauza probleme de piele si acnee chiar și intr-un mod mai direct. Unele studii arata ca pacientii cu probleme ale pielii au un raspuns inflamator mai puternic impotriva Candidei. E ca și cum sistemul imunitar este pregatit impotriva Candidei și reacționeaza violent atunci cand devine o problema. Aceasta inflamație inițiala poate declansa procesul de formare a acneei sau poate agrava existenta acneei.

Imbunatatirea dietei si a stilului de viata

Este o idee buna sa consumati mai putin zahar si carbohidrati, de exemplu. Aceste modificari stabilizeaza zaharul din sange si reduc nivelul de insulina. Aceste lucruri sunt foarte bune pentru pielea ta si pentru sanatatea generala.

Igiena 

Folositi produse speciale pentru pielea cu acnee, de mare ajutor fiind produsele de ingrijire cu ulei de arbore de ceai: antiseptic si antifungic, cat si uleiul pur.

Concluzie

Candida este mai raspandita la persoanele cu acnee si alte afectiuni ale pielii. Poate provoca probleme in intestin si, prin urmare, agraveaza acneea prin axa piele – intestin. In mod similar, sistemul imunitar al persoanelor cu probleme ale pielii poate reacționa prea agresiv la Candida. Aceasta provoaca inflamatie locala in piele si, eventual, declanseaza procesul de formare a acneei.

Incearca pachetele promotionale anti-acnee si ingrijire intima cu produse de ingrijire cu Tea Tree Oil/uleiul de arbore de ceai!  www.teatree.ro/magazin

Sursa: comunicate de presa

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More