Take a fresh look at your lifestyle.

Care sunt principalele tipuri de atomizor de tigara electronica?

Multe persoane, inclusiv vaperi incepatori, nu inteleg foarte clar care sunt componentele de baza ale unei tigari electronice. Avand in vedere diversitatea uriasa de modele disponibile pe piata, este firesc sa ai nelamuriri cu privire la modul de functionare a tigarii electronice si a materialelor folosite la fabricarea acesteia, mai ales daca esti nou in ale vapatului.

Desi tigara electronica a evoluat incredibil de mult de la aparitia sa in 2003, principiul de functionare si componentele sale de baza au ramas aceleasi: bateria, atomizorul si rezervorul unde este stocat e-lichidul. Diferenta majora dintre tigarile electronice de prima generatie si cele din generatia a doua consta in unirea atomizorului cu rezervorul intr-o singura componenta: clearomizorul. Acesta „revolutie” a tigarilor electronice a deschis noi usi catre o experienta a vapatului mai placuta si mai eficienta, deoarece primele modele de tigari electronice prezentau mai multe dezavantaje, printre care cel mai neplacut fiind reprezentat de scurgerile nedorite de e-lichid din rezervor.

Ce tipuri de atomizor de tigara electronica exista pe piata si cum functioneaza?

In prezent, pe piata se gasesc doua mari tipuri de atomizoare: clearomizoare si atomizoare pentru dripping.

Exista trei mari tipuri de clearomizoare:

– top-coil (cu rezistenta in partea superioara);
– bottom-coil (cu rezistenta in partea inferioara);
– dual-coil (cu doua rezistente).

Indiferent de tipul atomizorului pentru tigara electronica, principiul de functionare este acelasi: incalzirea atomizorului cu ajutorul energiei furnizate de catre baterie, cu scopul de a vaporiza e-lichidul.

Atomizorul de tigara electronica are o structura simpla: un fir care este conectat la o placa de circuit si la o sursa de curent. In momentul declansarii butonului de pe baterie, placa de circuit a atomizorului de tigara electronica trimite curent electric catre un fir realizat din materiale bune conductoare, precum nichelul, si catre o pompa de mici dimensiuni, care impinge e-lichidul in interiorul atomizorului cu scopul de a-l incalzi si de a-l vaporiza.

Atomizoarele de tigara electronica pentru dripping

Dripping-ul este o modalitate de a vapa care a devenit foarte populara in ultimii ani, in special in cazul utilizatorilor cu experienta, detinatori de mod-uri mecanice. Fiind cea mai veche metoda de a vapa, cei care prefera o experienta „retro” aleg dripping-ul, care presupune picurarea e-lichidului in atomizor direct din sticluta. Asadar, atomizoarele de tigara electronica pentru dripping nu au nevoie de un rezervor in care sa fie stocat e-lichidul.

Printre avantajele drippingului se numara intensitatea gustului si a aromei e-lichidului, care este de neegalat, deoarece lichidul pentru tigara electronica nu mai ramane stocat intr-un clearomizor pentru perioade prea lungi de timp. Multi vaperi „veterani”, care pun accent pe aroma si gustul e-lichidului, aleg dripping-ul tocmai din acest motiv.

Dezavantajul unui atomizor de tigara electronica pentru dripping este legat de faptul ca vapatul devine o experienta destul de incomoda, lipsindu-i elementul care ofera portabilitate si posibilitatea de a vapa oriunde, oricand: clearomizorul. Asadar, nu poti vapa folosind un atomizor pentru dripping decat daca ai un loc unde poti pregati tot ce ai nevoie.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More