Take a fresh look at your lifestyle.

CâȘTIG DE BANI în timp ce jucați

Fie că este vorba despre loterie, blackjack sau ruletă, istoria jocurilor de noroc a început cu mii de ani în urmă. Acestea nu și-au pierdut popularitatea nici până astăzi, în multe cazuri, datorită recompenselor financiare.

Fie într-o mică rundă în jurul mesei de acasă, fie în stilul foarte mare din Las Vegas – oameni din întreaga lume joacă să își încerce norocul și, adesea, pentru bani. Uneori este vorba de mici sume de bani care își schimbă aparținătorii, iar alteori, în alte locuri, se desfășoară curse de pariuri cu mize pe case si averi. Există o mulțime de modalități de a obține banii proprii sau de a începe cu adevărat de cealaltă parte. Există jocuri clasice, cum ar fi jocuri de cărți sau jocuri de zaruri, variante sportive, precum pariuri pe cai sau fotbal și există versiunea modernă – pokerul online. Practic, oricine poate miza pe norocul său în orice moment, atât în lumea reală cât și în cea virtuală. Cât de semnificativ este, fiecare trebuie să decidă singur. De fapt, distracția există, în majoritatea cazurilor, atâta timp cât norocul joacă și el.

Jocurile de noroc – de multe mii de ani

Dar să începem de la început. Și început de jocuri de noroc înseamnă o călătorie cu 5000 de ani în trecut. Începuturile jocurilor de noroc pot fi datate din anul 3000 î.Hr. Cel puțin atunci s-au găsit primele „zaruri” în regiunea Chinei și în vechea Mesopotamie. Zarurile sau astragalele folosite în trecut sunt cele mai vechi obiecte din lume destinate jocului. Primele erau făcute din oasele de la picioarele animalelor. În acel moment, jocul de zaruri era modul preferat de petrecere a timpului liber și mai puțin o activitate folosită în scopul obținerii unui profit. De atunci, jocul de noroc a evoluat continuu și astăzi sunt infinite posibilități la care coincidența sau chiar norocul decid câștigul sau înfrângerea.

Jocurile de noroc – în special apreciate de chinezi

În retrospectivă, China nu este doar locul primelor dovezi ale jocurilor de noroc. Asiaticii au început de sute de ani jocurile de noroc. Unul dintre cele mai vechi jocuri este Mah-Jongg. Deja din Evul Mediu timpuriu, acest joc, care este un pic asemănător cu Memory din zilele noastre, devenise faimos. Istoria spune că jocul era rezervat exclusiv pentru aristocrație și era interzis prin lege pentru cetățenii de rând. Chiar dacă nu li se permite în mod oficial, chinezii au luat-o razna până în ziua de astăzi cu acest joc. Jocurile de noroc nu mai sunt permise în China, cu excepția câtorva regiuni. Cu toate acestea, așa cum a fost cazul în secolul al IV-lea î.Hr., când s-a încercat a ține departe de joc poporul Republicii Populare, există întotdeauna lacune. Și acest lucru este valabil și pentru toate celelalte țări. Deci, printre altele, în Roma veche, acest joc a fost pe lista roșie…oficial, cel puțin.

Jocurile de noroc – distracție reală înaintea lui hristos

Jocurile de noroc au predominat în Europa până astăzi. În Grecia, de exemplu, a fost stabilită baza pentru pariurile de cai. În anul 676 î.Hr., la a 23-a Olimpiadă a fost posibil pentru prima dată pariul pe un patruped. Feedback-ul a fost uimitor dar oponenții jocurilor de noroc au găsit soluții noi. În cele din urmă, jocurile de noroc au fost declarate activități ale diavolului în Evul Mediu. Pentru un control mai bun, au fost emise concesii pentru a distruge jocul în anumite locuri, pentru a-l opri sau cel puțin pentru a urmări activitatea. Concluzia: au fost construite primele săli de jocuri de noroc care au fost deschise în principal de aristocrații din acea vreme pentru aristocrați. Adepții obișnuiți jucau în tavernă. În următoarele câteva secole s-a dezvoltat o cultură de joc plină de viață și varietate. În cele din urmă, în secolul al XVII-lea, au fost deschise primele cazinouri. Inițial, activele au fost puse pe masă ca miză și, treptat, factorul monetar în lumea jocurilor de noroc a crescut. În epoca modernă a apărut jocul de loterie care este încă cel mai popular și cel mai recunoscut joc de noroc până în prezent.

Jocurile de noroc – indispensabile în întreaga lume

Astăzi, jocurile de noroc reprezintă o componentă a aproape fiecărei țări din lume – permis sau nu – dar controlat, atât cât doresc birourile și autoritățile. Probabil că nu vor da niciodată ultimul detaliu. Norocul își găsește drumul. Concluzia: cazinourile și alte tipuri de jocuri de noroc fac parte din viața noastră de zi cu zi și fiecare trebuie să decidă singur cât de mult dorește să se alăture. Deoarece trebuie de asemenea să spunem că jocurile de noroc au riscuri, pot duce la dependență. În 8 din 10 cazuri, aceștia sunt bărbați. Cazurile fatale la dependență sunt mai presus de toate consecințele. Cei care ”joacă bolnav” pierd deseori nu numai propriile lor active, ci, în multe cazuri, și contactele lor sociale. De asemenea, aceasta implică faptul că jocurile de noroc nu mai au loc numai în lumea reală. Digitizarea a condus la o explozie de furnizori care să permită jocul online. Fie că este vorba de un cazino online, de pariuri sportive digitale sau de un simplu joc de cărți cu opțiunea de a câștiga, oricine poate participa chiar din propria lui cameră.

Jocurile de noroc online – un hit în special în Europa

Europa rămâne cea mai mare piață de jocuri de noroc digitale până în prezent. Cu toate acestea, suma exactă a veniturilor generate nu poate fi explicată în detaliu. Deoarece majoritatea țărilor europene nu oferă oficial cazinouri online, sediul celor care mai fac acest lucru este Malta sau Gibraltar. Aici pot fi acordate licențe pentru jocuri de noroc. Multe companii au externalizat sediul central și operează din Marea Mediterană. Detaliile exacte despre vânzări și câștiguri nu sunt publicate. Date mai precise există totuși din paradisuri reale de joc. Las Vegas este și rămâne cea mai faimoasă metropolă a jocurilor de noroc din lume. Între timp, cele mai mari venituri se fac într-un loc foarte diferit în lume, în regiunea chineză Macao, paradisul jocurilor de noroc. Macao permite legal activități de genul pariurilor și jocurilor de noroc, fiind singurul loc din sudestul Chinei unde acest “sport” este permis. Aproximativ 28 de miliarde de dolari au fost generate în 2016 aici, în comparație cu 6.3 miliarde de dolari care au trecut pe mesele de joc din omologul american.

Jocul de noroc – Macao este lider de piață astăzi

Succesul Macao a apărut, cu siguranță, și datorită faptului că, în caz contrar, chinezii nu au suficient loc pentru a se bucura de distincția de a juca. Prin urmare, ei călătoresc în masă ca să își încerce norocul în colonia portugheză. Dar și turiștii internaționali sunt atrași în Macao. Sunt numărați mai mult de 30 de milioane pe an. În plus față de numeroasele cazinouri, complexe de hoteluri gigantice, buticuri de lux și atracții așteaptă vizitatorii ca un salt de la zgârie-nori la jucători. Dar chiar și pentru ei câștigul nu este garantat. Cu bani nu poți cumpăra totul, și nu poți cumpăra noroc.

Fotos: Palace Casino Bucharest, Shutterstock, Alberto Dobre

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More