Take a fresh look at your lifestyle.

Cât de bine îţi cunoşti partenerul?

Deși au fost efectuate numeroase studii și există articole diverse, teste și chestionare despre iubire, căutarea sufletului pereche, compatibilitate și despre tot ce înseamnă relatii de dragoste si cuplu în general, oamenii au păreri diferite față de aceste subiecte. Aceste studii și teste par absurde unora și sunt de multe ori sceptici la veridicitatea lor. Există însă și alții care le acordă o foarte mare importanță, ghidându-și de multe ori viața amoroasă după aceste barometre inedite de măsurare a sentimentelor.

Fie că ne place sau nu, mereu vor exista oameni care-şi ghidează alegerile într-o mai mare sau mai mică măsură după tot felul de statistici şi teste. Oamenilor le place adevărul. Dar, şi mai mult, nouă, oamenilor, ne place sentimentul de siguranţă.

Aşa că vom consulta horoscopul, ne vom face teste de compatibilitate pe internet sau il vom supune pe cel de lângă noi unor teste de rezistenţă… o vom face ca să ne simţim mai bine. Ne-am creat un ideal şi nimic nu poate sta în calea fericirii noastre. Indiferent cum se numeşte acel lucru care ne oferă sentimentul de siguranţă( a şti că cel de lângă tine este alesul), ne vom agăţa cu dinţii de el şi vom ţine strâns cât timp ne este bine aşa.

Din vorbă în vorbă, discuţia s-a dovedit a fi mult mai filosofică decât îmi propusesem eu să fie. Nu puteam şti cu exactitate încotro se va îndrepta. Aşadar, să revenim.

Tu cât de bine îţi cunoşti partenerul? Circulă printre discuţiile amicilor un joc. “Eu pot să dovedesc acum dacă vă iubiţi şi dacă sunteţi potriviţi unul pentru celălalt. Trebuie doar să-mi răspundeţi la nişte întrebări”. Cum ar fi: “Ce muzică ascultă Ea?”, “Dacă ar fi să plece mâine într-o excursie, ce destinaţie ar alege?”. Am dat doar câteva exemple. Genul de întrebări pe care le treceam în oracole când eram mai mici şi unde descopeream cu surprindere cine ne plăcea sau cine se gândea la noi. Staţi pe gânduri când trebuie să daţi un răspuns sau de fapt nu aveţi nici cea mai mică idee despre hobby-urile si pasiunile ei sau preferinţele are în materie de muzică, modă, filme, cea căreia îi spuneţi “iubită”? Nu ar trebui să vă simţiţi puşi în dificultate sau să aveţi îndoieli că sentimentele voastre sunt cât se poate de reale. Fie că ştiţi sau nu, acum, să răspundeţi corect la acele întrebări, nu are nicio importanţă.

Important este că puteţi să le aflaţi de la Ea pe loc. Că dacă este atât de important pentru prietena ta să le ştii, le vei învăţa şi o vei surprinde data viitoare cu un cadou frumos. Şi, probabil, cu timpul, veţi avea lucrurile voastre preferate. Şi, mai târziu, cele vechi vor dispărea şi veţi căuta alte “destinaţii ideale de vacanţă” sau alt gen de muzică care să vă binedispună. Dacă ea se simte excelent în compania ta şi tu în compania ei, restul nu mai contează. Puteţi trece peste orice obstacol. Până la urmă, nimănui nu-i place o persoană care se rezumă la lucruri superficiale. Ne place să descoperim şi să învăţăm împreună lucruri noi, unii de la ceilalţi, zilnic.

Cred că îţi poţi întipări în memorie sute de lucruri despre o persoană- dacă-ţi pui ambiţia să faci acest lucru- fără ca tu să iubeşti acea persoană. Nu acest lucru este hotărâtor în ce priveşte sentimentul de iubire.

El şi Ea este singurul lucru pe care îl ştiu. Lumea o construim împreună. Ne imaginăm pentru o oră ca apoi să ne răzgândim…. Rămân fidel unei singure persoane, în rest totul poate îmbrăca orice formă şi poate avea orice miros sau culoare.

Sursa: https://efamiliaro.wordpress.com/blog/

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More