Take a fresh look at your lifestyle.

Câte mașini sunt în Arad?

Auto Arad: Știi câte mașini sunt în Arad?

Ce mărci auto sunt preferate cel mai mult de Arădeni? Piața auto Arad rămâne fidelă mașinilor românești. 

Piața auto Arad a crescut constant în ultimii ani. Nevoia de un mijloc transport personal, mai confortabil și eficient, a cetățenilor din Arad, a condus în ultimii ani la o cerere tot mai mare pentru autoturisme. Ce mărci auto sunt preferate cel mai mult de arădeni?
 
Piața auto din Arad, fidelă mașinilor românești
La sfârșitul anului 2016, în Arad erau aproape 128.000 de autoturisme. Dintre acestea, ponderea cea mai mare o ocupă marca Dacia, urmată de brandurile auto germane Volkswagen și Opel, și de americanii de la Ford.

Cea mai populară marcă de mașini din Arad rămâne în continuare Dacia. La finele anului 2016, în județul Arad erau înmatriculate aproape 26.000 de autoturisme marca Dacia. Dintre acestea, peste 6.000 de autoturisme erau din gama Dacia Logan. Dacia Sandero (475 de unități) și Dacia Duster (393 de unități) sunt următoarele în top.
Americanii de la Ford sunt și ei prezenți masiv în parcul auto Arad, cu peste 10.500 de autoturisme. Aceștia, de altfel, sunt prezenți în România și cu o fabrică de asamblat autoturisme, la Craiova.
De asemenea, Renault, un alt constructor de autovehicule care și-a deschis propria fabrică de producție în România, este prezent pe șoselele din Arad cu peste 6.300 de unități. 

Mașinile germane alcătuiesc jumătate din parcul auto din Arad. Câte „nemțești” circulă pe străzile din județul Arad? 
La finalul anului 2016 erau înmatriculate pe Arad aproape 60.000 de autoturisme marca Volkswagen, Opel, Audi, BMW, Mercedes, sau chiar Bentley și Porsche, potrivit datelor publicate de Guvernul României pe site-ul data.gov.ro 

Mașinile germane din gama medie sunt cele mai căutate în Arad. Marca Volkswagen este preferată de cei mai mulți dintre cetățeni, urmată de Opel, Audi, BMW și Mercedes. Care sunt brandurile auto germane preferate de Arădeni? 

Cea mai populară mașina germană din Arad este Volkswagen. În decembrie 2016, în județ erau înmatriculate peste 23.000 de autoturisme. Pe locul doi în preferințele arădenilor sunt autoturismele marcă Opel, în număr de peste 20.000 de unități la finele anului trecut. La mare distanță de cele două mărci amintite mai sus se situează brandurile din gama de lux a constructorilor germani: Audi, BMW și Mercedes, dar și Bentley, Rolls Royce și Porsche. Ultima numărătoare a autorităților a totalizat în Arad un număr de peste 6.700 de autoturisme marca Audi. Dintre acestea, cele mai multe sunt Audi A4 (3.000 de unități), urmate de autoturismele Audi A6 (756 de unitati) și A3 (384 de unități).
 
Constructorul auto german BMW este și el prezent în parcul auto Arad cu aproape 5.400 de unități

Dintre acestea, cele mai multe mașini sunt din gama BMW seria 3 (peste 1.200 de unitati), urmate de BMW seria 5 (209 unități).
 
Mercedes, cel mai de succes brand de mașini de lux din lume, este prezent și el în Arad cu peste 4.000 de autoturisme.
Dintre acestea, cele mai populare sunt autoturismele din clasa A (peste 425 de unități), cele din clasa C (404 unități), clasa E (253 de unități) și clasa G (95 de unități). De altfel, piața auto pentru autoturismele Mercedes este în creștere în Arad. Dealeri autorizați Mercedes, precum Auto-Schunn, înregistrează cifre tot mai mari de la an la an.
 
Un alt brand german de lux prezent în Arad este Porsche.

Numărul acestor autoturisme este însă mic, pe teritoriul judetului fiind înmatriculate doar 29 de unități.

Sursa: Agerpress

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More