Take a fresh look at your lifestyle.

Ce carti citesc romanii

0

Cati dintre romani pleaca intr-o zi de acasa cu ideea clara in minte “azi o sa cumpar carti” si cati pleaca cu ideea de a cumpara orice altceva, dar nu carti. In mod cert, mult mai multi fac parte din a doua categorie. Cu toate acestea, potrivit unor cercetari recente, vanzarea de carte in Romania se afla pe un trend ascendent.

Cati dintre romani pleaca intr-o zi de acasa cu ideea clara in minte “azi o sa cumpar carti” si cati pleaca cu ideea de a cumpara orice altceva, dar nu carti. In mod cert, mult mai multi fac parte din a doua categorie. Cu toate acestea, potrivit unor cercetari recente, vanzarea de carte in Romania se afla pe un trend ascendent.

In ceea ce priveste cititorii si, implicit, cumparatorii, pe piata cartilor din Romania se poate vorbi despre doua categorii distincte: publicul intelectual progresist si publicul mass-market. Daca prima categorie include persoane care citesc cel putin o carte pe luna, frecventeaza teatre si muzee si isi educa copiii in aceasta directie, cea de a doua categorie include persoane care citesc din cand in cand carti ale caror subiecte nu sunt caracterizate de profunzime.

Vorbind despre tendintele pietei de carte ce caracterizeaza comertul online din Romania, directorii unor lanturi importante de librarii apreciaza ca intre cele mai vandute carti se numara cele pentru copii si adolescenti. De asemenea, cartile de istorie, stiinta si politica se afla pe un trend ascendent. In aceeasi categorie a cartilor bine vandute intra si cele cu subiecte non-fictiune, literatura comerciala pentru femei, schimbarile climatice, dezvoltare personala, psihologie, filosofie, biografii si memorii.

Situatia este similara si cand in discutie intra vanzarea cartilor in librarii fizice. Foarte imbucurator este faptul ca si tinerii citesc. Acest aspect poate sa sustina ideea ca publicul intelectual progresist va creste in dimensiune intr-un maine nu foarte indepartat.

Situatia nu este diferita nici in cazul anticariatelor ale caror anunturi de “cumpar carti” sunt foarte vizibile in ultimul timp

Potrivit Anticariat-Carti.com, clientii unui anticariat online sau fizic prefera sa cumpere carti la mana a doua din doua motive: pretul mic si starea foarte buna a acestora. De astfel serviciul de colectare carti are si o latura menita sa responsabilizeze. De regula, cei care au biblioteci mari si isi doresc sa le desfiinteze, ajung sa faca acest pas cu mult mai tarziu de momentul in care gandesc o astfel de varianta.

In timp, cartile nu vor mai fi miscate de pe rafturi, colecteaza praf si formeaza un altfel de cimitir decat cel la care se pot face referiri stricto sensu. Cimitirul cartilor! Suna trist, dar asa se intampla. Aceasta situatie se poate schimba extrem de simplu in doar cativa pasi:

– contactarea unui anticariat care achizitioneaza carti;

– stabilirea unei intalniri la locul in care se afla cartile;

– deplasarea echipei de achizitori la locul indicat de catre vanzator

– evaluarea cartilor;

– vanzarea propriu zisa.

Cele mai importante avantaje ale acestei abordari sunt urmatoarele:

– cei care au carti de vanzare pot stabili ziua intalnirii incusiv vineri, sambata sau duminica, cand sunt mai liberi;

– ora intalnirii poate fi stabilita si dupa programul de la serviciu, in orice zi;

– banii se primesc pe loc in urma evaluarii cartilor

– se achizitioneaza orice tip de carte, indiferent de domeniu si anul aparitiei;

– cartile rare si cele cu autograf se bucura de un pret special.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More