Take a fresh look at your lifestyle.

Ce spune cartea de vizită despre tine

0

Cum să-ți creezi identitate cu ajutorul acesteia

De la conținut până la tipul de carton, fonturile alese și design, opțiunile de personalizare ale unei cărți de vizită sunt infinite. Iar în funcție de acestea, cartea de vizită vorbește despre tine, dezvăluindu-ți atât profesia, cât și personalitatea.

Cu toții avem aceste mici cartonașe rectangulare care ne prezintă întreaga activitate profesională. Și pornind de la conținut până la font, culori folosite, dimensiuni, fiecare detaliu din aceste cărți de vizită spune câte ceva despre tine. Astfel că, într-o lume profund digitalizată, când aceste carduri tactile sunt apreciate mai mult decât orice alt element tradițional din business, cum poți fi sigur că transmiți mesajul potrivit prin intermediul lor? Mai pe scurt, ce spune cartea de vizită despre tine?

În opinia specialiștilor în design și comunicare, cărțile de vizită sunt foarte importante pentru că pot spune foarte multe lucruri despre persoana pe care o reprezintă. Practic, crearea unei cărți de vizită este un lucru definitoriu, aceasta influențând prima impresie pe care și-o vor face actualii și potențialii clienți ai persoanei prezentate. Iată cum poți să creezi sau să regândești o carte de vizită pentru a-și atinge scopul corect.

Cum pui bazele unei identități

În primul rând, este esențial să lucrezi cu un designer pentru a crea identitatea vizuală care, deși simplă, va fi folosită eficient ca bază pentru toate viitoarele schițe profesionale ce te vor ajuta pe parcurs să creezi un brand distinct, de succes. Odată ce identitatea vizuală a fost stabilită, următorul pas este relativ simplu: crearea de elemente de brand promoționale precum cărțile de vizită, papetărie, website sau broșuri.

Fonturi și culori

Alegerea fonturilor și a culorilor pentru cărțile de vizită au o influență foarte mare asupra imaginii finale. Nu există variante nepotrivite pentru fiecare carte de vizită de business sau individuală, totuși, Comic Sans pare să fie un font ideal pentru cele mai multe tipuri de proiecte. Desigur, pot fi variante mult mai potrivite pentru anumite cărți de vizită din domenii mai speciale. Fonturile și culorile ar trebui să fie definite de identitatea brandului, astfel încât cartea de vizită a persoanei care reprezintă brandul să fie în același stil cu celelalte elemente promoționale ale acestuia.

Cum alegi tipul de carton pe care printezi

Materialele, detaliile, formele și layout-urile mai neobișnuite pot atrage atenția imediat, tocmai de aceea sunt folosite în anumite tipuri de business sau de către anumite persoane care vor să iasă în evidență și să accentueze diferența dintre ei și competitorii lor. Însă acestea nu sunt potrivite în orice domeniu și pentru orice tip de personalitate. Cea mai bună abordare constă în analizarea opțiunilor existente împreună cu un web designer și alegerea ulterioară a variantelor care sunt considerate atrăgătoare pentru segmentul de clienți actuali și potențiali ai brandului respectiv. De exemplu, pentru un business cu un puternic mesaj eco-friendly ar fi potrivit un tip de carton cu aspect evident reciclat, în timp ce o persoană care lucrează într-un mediu tradițional, precum avocatura, de exemplu, ar prefera să meargă pe o variantă clasică sigură și să urmeze convențiile de design ale industriei respective.

Mărimea contează!

Este înțelept să ții cont de mărimile standard și să creezi o carte de vizită rectangulară, pe dimensiunile 85x55mm. Poate funcționa și o carte de vizită ceva mai mică, dar în nici un caz una mai mare, pentru că aceasta nu ar încăpea în portofel, riscând, astfel, să se piardă.

În ceea ce privește designul, este ideal ca acesta să fie aerisit, cu multe spații goale, nicidecum aglomerat. În acest caz se aplică regula “mai puțin înseamnă mai mult.”

Și, în cele din urmă, înainte de a începe producția, printează un singur exemplar de test, la dimensiunile actuale, pentru a confirma că designul se potrivește perfect în chenar. Dacă ești mulțumi de rezultat, cartea ta de vizită este gata să te reprezinte!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More