Take a fresh look at your lifestyle.

„Cea mai bună cremă antirid este fotoprotecția”.

„Cea mai bună cremă antirid este fotoprotecția”. Sfaturi pentru o piele mereu tânără de la dr. Diana Plăcintescu

Procesul de îmbătrânire a pielii este unul natural, însă nu mereu se întâmplă într-un mod armonios. Soarele este unul dintre cei mai importanți factorii care declanșează îmbătrânirea prematură, fiind responsabil în proporție de 80% de aceasta, ne spune dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermato-venerolog cu peste 20 de ani de experiență și Vicepreședinte al Societății Române de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală.

Află care este procesul de apariție al ridurilor, cum ne influențează expunerea la soare frumusețea pe termen lung și de ce este important să folosim mereu produse cu factor de protecție solară.

Îmbătrânirea fotoindusă este responsabilă în 80% din cazuri de îmbătrânirea noastră. Cel mai mare rău ni-l facem singuri, prin expunerea pielii la factorii de mediu agresivi și stând la soare.” afirmă Dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatovenerologie la Clinica Medicum, în cadrul unui interviu acordat revistei Perspective, Jurnal de Medicină Integrativă, revistă trimestrială editată de Secom®.

Pielea afectată de expunerea prelungită la soare se recunoaște prin pielea lipsită de elasticitate, fermitate sau uscată, cu riduri adânci, pistrui sau pete maronii și puncte decolorate (lentigine solare) care apar pe zonele cele mai expuse (față, spate, mâini și decolteu).

În timp, razele UV emise de soare îngroașă fibrele de colagen din epiderm (primul strat de piele, dispus la suprafață), iar în timp, acestea se fragmentează și se rup. Efectele expunerii la soare devin după câțiva ani de zile vizibile, moment în care este deja prea târziu să luăm măsuri. „Cred că cea mai bună cremă antirid este crema de fotoprotecție”, continuă dr. Plăcintescu, această evidențiând importanța evitării expunerii prelungite la soare.

Prevenția îmbătrânirii începe la 25 de ani, atunci când apar primele semne de pigmentare și linii fine. Fumatul, noxele din aer, lipsa somnului, ritmul haotic de viață, alimentația cu mult zahăr și hidratarea internă deficitară sunt factorii care influențează direct aspectul exterior al pielii. După 30 de ani, tenul își reduce producția de colagen, iar expunerea la soare accelerează procesul de îmbătrânire.

„Cea mai bună cremă antirid este fotoprotecția”. 1

Sunt trei lucruri esențiale în îngrijirea pielii, în special a pielii de pe față. În primul rând, vorbim despre curățare, trebuie să intri într-un ritual în care să-ți îndepărtezi impuritățile. Apoi vine hidratarea, trebuie sa vii cu un supliment de creme care să fie adecvate terenului tău genetic – unii suntem atopici, alții seboreici, alții acneici sau cuperozici. Al treilea lucru este fotoprotecția, etapă esențială în special celor care lucrează sau stau mult în aer liber.”

Cremele cu factor de protecție solară trebuie integrate în rutina zilnică de îngrijire. Aceste produse protejează pielea de pe față și corp și ajută atât la prevenirea arsurilor solare și a aspectului tern al pielii, cât și la preîntâmpinarea apariției celulelor precanceroase.

Factorul de protecție solară indică cu aproximație cât timp produsele aplicate vor avea efect de ecran protector împotriva radiațiilor ultraviolete. Produsul potrivit se alege în funcție de fototipul persoanei. Produsele cu un factor de protecție SPF 15 asigură o protecție de 93% contra UVB, cele cu SPF 30 o protecție de 97%, în timp ce produsele cu SPF 50 protejează în proporție de 98%.

Factorul SPF 15 sau 20 este potrivit pentru expuneri scurte la soare, zi de zi, prin oraș sau la birou, în timp ce pentru expunerea la plajă sau la ștrand se recomandă un factor de protecție de 30 sau 50, în funcție de fototipul persoanei. Blonzii, roșcații și cei cu pielea foarte deschisă la culoare, adică cu un nivel mai redus de melanină, au nevoie de un factor de protecție mai mare deoarece riscă arsuri solare chiar și la expuneri scurte.

Produsele Andalou Naturals cu SPF 30 de la Secom® sunt ideale pentru protejarea pielii împotriva efectului nociv al radiațiilor UV, mai ales pe timpul verii. Cremele cu filtru UV se aplică cu 20-30 de minute înainte de a ieși din casă, pe față, gât, decolteu, mâini, acestea fiind zonele cele mai expuse.

Gama cuprinde patru produse, fiecare destinat unui tip de ten: balsam BB cu vitamina C pentru ten normal/mixt (gama Brightening), cremă CC pentru ten sensibil și reactiv cu celule stem din trandafir alpin (gama Sensitive), balsam BB cu complex de celule stem din argan și extract de Kombucha pentru tenul ten gras, predispus imperfecțiunilor (gama Clear Skin) și serum cu resveratrol și co-enzima Q10 pentru tenul matur sau uscat (gama Age Defying).

Andalou Naturals a repoziționat standardele privind produsele de îngrijire, fiind primul brand de cosmetice cu ingrediente naturale, nemodificate genetic (Non-GMO), din Statele Unite ale Americii. Formulele asociază extracte din celule stem din plante și fructe, sursă de antioxidanți puternici și nutrienți. Produsele sunt Cruelty-Free (nu sunt testate pe animale), Eco-friendly, provin din comerțul echitabil (Fair trade) și pot fi folosite de femeile însărcinate sau de cele care alăptează.

Interviul cu dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatovenerologie, poate fi citit în intregime aici.

Despre Andalou Naturals

Andalou Naturals este companie din SUA care și-a propus să ofere consumatorilor produse de îngrijire naturale, cu o mare responsabilitate socială. Fondată în anul 2010, de Stacey Kelly Egide și Mark Egide, vizionari cu experiență de peste 30 de ani în industria cosmeticelor naturale, Andalou Naturals reprezintă o încununare a eforturilor soților Egide, brand-ul se distinge prin ingredientele certificate Non-GMO, dar și prin perspectiva unică privind întârzierea procesului natural de îmbătrânire a pielii, incluzând în formule știința celulelor stem din plante și fructe.

Despre Secom®

Secom® este compania românească specializată în importul, distribuția și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe (suplimente alimentare și cosmetice naturale).

Secom® a făcut pionerat, fiind prima companie care a introdus pe piața românească ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante și ingrediente inovatoare precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP, NADH, D-riboza, GABA, sau L-ornitina.

În prezent, portofoliul Secom® acoperă toată gama de afecțiuni, cuprinzând 300 de suplimente alimentare naturale și aproximativ 100 de cosmetice naturale, o mare parte unice pe piața din România.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More