Take a fresh look at your lifestyle.

Cel mai frumos brad de Craciun de la Timisoara vine de la Dumbravita

Târgul de Crăciun se deschide oficial pe 1 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului de sărbători. Cel mai frumos va străluci bradul din Piața Victoriei, a cărui montare a început luni după-amiază. El vine de la doi pași de Timișoara, nu de pe un vârf de munte, ci dintr-o curte de la Dumbrăvița.

În 2016, bradul de Crăciun din Piața Victoriei a venit din județul Arad, din zona Gurahonț. Avea 16 metri înălțime și, pentru împodobirea lui, a fost nevoie de suplimentarea ornamentelor. În 2017, va trebui ca primăria să găsească și mai multe globuri și ghirlande luminoase, pentru că bradul, care a ajuns luni după-amiază pe platoul din fața Operei Române, unde urmează să fie montat în suport, are în jur de 20 de metri înălțime! Pomul de Crăciun nu vine, de această dată, de la munte, ci din Dumbrăvița, de unde a fost tăiat dintr-o curte! Asta, după ce proprietarul a anunțat că vrea să-l taie și s-a arătat dispus să-l doneze municipalității. Zis și făcut: văzut, plăcut, adus la Timișoara! Bradul va fi montat și va fi împodobit, astfel încât pe 1 Decembrie, la ora 18.30, să poată fi aprinse toate luminițele. Programul de Ziua Națională cuprinde un moment susținut de Orchestra Timişoara Big Band, urmat de Ansamblul Timişul, cu soliştii Mihaela Petrovici, Carmen Popovici Dumbravă, Adrian Stanca, Petrică Moise şi Petrică Miulescu Irimică. Seara se încheie cu alte concerte, cu Alina Eremia, Pragu’ de Sus și Inna, urmate de un foc de artificii. Toate manifestările organizate de primărie pe toată durata lunii decembrie în centrul Timișoarei costă bugetul local 800.000 de lei.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More