Take a fresh look at your lifestyle.

Cel mai frumos târg de Crăciun din România!

Mai puțin de 10 zile ne despart de deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu, cel mai frumos din România. Deschiderea târgului în weekendul 17-19 noiembrie a epuizat în proporție de aproape sută la sută locurile de cazare la hoteluri.

Cel mai frumos târg de Crăciun din România! 1 Cel mai frumos târg de Crăciun din România! 2

Prima ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu a avut loc în 2007, când oraşul era Capitala Culturală Europeană și a reprezentat un proiect pilot, întrucât tradiția acestui tip de eveniment nu exista în țară. Doar 15 căsuțe au fost expuse, atunci. Acum, pentru al 11-lea an consecutiv, târgul din centrul orașului este unul dintre cele mai vizitate și mai așteptate din România, informează digi24.ro

Târgul de Crăciun de la Sibiu și-a câștigat, de-a lungul timpului, renumele de “cel mai frumos din România”, așa că tot mai mulți turiști au dorit să vină aici și să-l vadă. Cu peste 20% au crescut încasările din taxa hotelieră, doar anul trecut.

Adică aproape 800.000 de lei au intrat în bugetul local, din această taxă, numai iarna trecută. Iar hotelierii se așteaptă ca cererile să crească în perioada următoare, deși au mai rămas foarte puține camere disponibile.

„Undeva la 80, spre 90 la sută, cerere care cu siguranță va ajunge la 100%”, spune Ioana Miclăuș, reprezentant pensiune.

„Am făcut un perete care nu va fi tot timpul la fel. El se schimbă, încet – nu va fi un show de lumini -, dar, dacă vii în diverse momente în piață, o să observi că acel perete va fi un pic altfel”, afirmă Andrei Drăgan, organizator Tîrgul de Crăciun.

Sibiul nu duce lipsă de turiști nici în perioadele considerate mai puțin “de vârf”. Chiar și acum, cu două săptămâni înainte de deschiderea târgului, gradul de ocupare trece de 60%.

Ediția 2017 a Târgului de Crăciun se deschide oficial la data de 17 noiembrie și se închide în 3 ianuarie 2018.

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More