Take a fresh look at your lifestyle.

Cele mai frumoase 7 locuri de vizitat iarna în România

Desigur, iarna avem o grămadă de opțiuni pentru a petrece fie o minivacanță, fie o întreagă vacanță în locurile pitorești ale României. În rândurile care urmează va prezentăm primele șapte locuri de vizitat iarna în România-sper că după ce veți citi documentarul veți putea lăsa câteva comentarii din locurile vizitate de dvs.

Stațiunea Rânca

Stațiunea montană Rânca, situată la poalele vârfului Păpușa din Masivul Parâng, este una din destinațiile turistice „la moda” în țara noastră. Aici, turiștii pot schia sau admira peisajul montan, chiar la poalele Transalpinei – cea mai înaltă șosea din România. În stațiune vei găsi multe locuri de cazare și restaurante cu specific local.

Sibiu

După ce în anul 2007 a primit titulatura de Capitală Culturală Europeană, Sibiul a cunoscut o dezvoltare fără egal între orașele românești. Astăzi, el este o destinație turistică pentru mulți străini, dar și pentru românii care vin aici să admire frumusețea și boemia orașului transilvănean. Celebrul Târg de Crăciun, multiculturalitatea zonei și stațiunea Păltiniș, situată la doar 30 de km de oraș, sunt doar trei dintre motivele pentru care Sibiul este un punct de atracție turistică și iarna.

Bâlea Lac

Lanțul hotelurilor de gheață are, de 10 ani, un reprezentant și în România. La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, mijlocul lui decembrie aduce inaugurarea unui hotel de gheață în formă de iglu, destinație care atrage zeci de mii de turiști în fiecare iarnă. Întreg mobilierul hotelului este din gheață, la fel cum este și restaurantul și biserica din apropiere.

Peștera Muierilor

Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România iarna este Peștera Muierilor. Faptul că iarna este mult mai puțin aglomerată dar și faptul că este la fel de frumoasă ca în timpul verii dar mai caldă sunt două din motivele care fac acest loc unul bun de vizitat în anotimpul rece. Peștera Muierilor este situată lângă Baia de fier. Monument al naturii, peștera conține o serie de formațiuni: stalagmite, stalactite, relief carstic, Cascada Împietrită, Sala Turcului, un Moș Crăciun, o biserică, etc.

Pasul Tihuta

Pasul Tihuta se află și el printre cele mai frumoase locuri de vizitat în România iarna. Peisajul este unul magnific, iar Hotelul Dracula îmbie turiștii să guște bucățele tradiționale românești ale restaurantului. Pe lângă farmecul priveliștii, există și o partie de schii de o lungime de 1200 de metri cu telescaun.

Peștera Scărișoara

Peștera Scărișoara este renumită în întreaga Românie și nu numai. Peștera Scărișoara are o lungime de 750 de m și o adâncime de 110 m. Este de preferat că aceastea să fie vizitată în ultimele luni ale iernii, atunci când formațiunile din gheață sunt cele mai frumoase, pe parcursul verii acestea topindu-se într-o oarecare măsură.

Vatra Dornei

Una din cele mai frumoase destinații pentru sărbătorile de iarnă este Vatra Dornei. Perla Bucovinei, cum este supranumită stațiunea turistică, se află la o altitudine de 800 metri, într-o depresiune care o ferește de vânt puternic și de alte fenomene meteo extreme. Este destinația ideală atât pentru iubitorii sporturilor de iarnă, cât și pentru familiile cu copii sau pentru bătranii care vor să se odihnească la aer curat.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More