Take a fresh look at your lifestyle.

Cele mai frumoase cabane din România!

Cele mai frumoase cabane din România: locurile unde te simţi deasupra lumii

Cele mai frumoase cabane din România includ Postăvaru din Poiana Braşov, pensiunea Lara din Valea Ierii, supranumită „Elveţia Ardealului”, dar şi cabana Păstrăvarie din judeţul Satu Mare. În acestea, dar şi în alte cabane excepţionale din România, călătorul obosit şi înfometat îşi poate găsi loc de odihnă şi de recreere.

Situate într-un peisaj idilic, majoritatea cabanelor din România au deschise porţile tot timpul anului pentru turiştii români şi străini care vor să fie cât mai aproape de natură.

Cele mai frumoase cabane din România:

„Lara” din „Elveţia Ardealului”

Dacă Valea Ierii este supranumită „Elveţia Ardealului”, pensiunea Lara întregeşte peisajul idilic, o oază de linişte te va purta dincolo de zgomotul şi forfota obositoare a oraşului. Peisajul în care se află una dintre cele mai frumoase cabane din România depăşeşte orice imaginaţie: încarcată de flori, pensiunea este înconjurată de un lac spectaculos, în care se revarsă mici cascade.

Aspectul de conac al pensiunii va cuceri pe loc, iar, terasa în aer liber va da savoare serilor de vara” – descriu proprietarii pensiunea şi nu sunt departe de adevăr. Pensiunea este localizată în Valea Ierii, la numai 45 de Km de Cluj. Se ajunge pe drum asfaltat prin DJ107M şi DJ107N.

Cabana „Păstrăvărie” din Satu Mare

Cabana „Păstrăvarie” din localitatea Tarna Mare (judeţul Satu Mare) este considerată una dintre cele mai frumoase cabane din România. Situată în legendara ţară a dacilor liberi, „Păstrăvăria” atrage anual sute de turişti, tentaţi de locurile mirifice, bucatele gustoase dar şi de celebra pălincă, cum numai în Ţara Oaşului poţi să deguşti.

Cele mai frumoase cabane din Romania cabana Pastravarie

Cabanele din Maramureş, unde tradiţionalul se îmbină cu modernul Cele mai frumoase cabane din Maramureş sunt fără doar şi poate cele create în stilul tradiţional moroşenesc, din lemn şi cu ornamente specifice locului, cu procuţ şi ştergare pe pereţi. Sunt şi cele mai căutate de către turiştii străini care cunosc Maramureşul datorită tradiţionalului care mai există în satale din judeţ.

„Dochia” din judeţul Neamţ

Aproape toate traseele de ascensiune din masivul Ceahlău au ca punct terminus platoul Dochia, unde se află una din cele mai frumoase cabane din România, şi prima cabană turistică ridicată în Carpaţii Orientali în urmă cu 100 de ani. Cabana „Dochia” este amplasată în zona superioară a masivului montan, pe platou, între vârfurile Lespezi (1.805 m) şi Bâtca Ghedeon (1.845 m). Are o poziţie cu vizibilitate totală spre est, sud-est şi sud, şi este principala cabană a Munţilor Ceahlău, fiind singura bază de cazare la mare altitudine.

„Postăvaru” din Poiana Braşov

Dacă ajungi în vârful masivului Postăvaru, parcă ai ajuns deasupra lumii, iar dacă te afli acolo e imposibil să nu faci un mic popas la Cabana Postăvaru din apropiere de Poiana Braşov, cea mai veche din ţară , dar şi una din cele mai frumoase cabane din România.

Aceasta este situată la o altitudine de aproximativ 1604 metri şi a fost construită în anul 1883 de membrii Asociatiei Carpatine Ardelene SKV (Siebenbürgische Karpaten Verein), care o administrează şi în prezent. Aceştia au clădit-o prin forţe proprii, iar ulterior au extins-o, întrucât zona începuse să fie tot mai căutată de schiori şi nu exista un alt loc de campare în zonă.

Cele mai frumoase cabane din Romania cabana Postavaru

 

 

Paltinu din Sibiu

Una din cele mai frumoase cabane din România este situată în judeţul Sibiu: este vorba de Paltinu, fosta cabană de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu de la Bâlea Lac. A fost construită odată cu Transfăgărăşanul, din dorinţa expresă a lui Nicolae Ceauşescu de a avea o locaţie personală pentru vânătoarea de capre negre.

Vila a fost ridicată de trustul Carpaţi, unitate constructoare de elită în perioada comunistă, şi a fost finalizata în anul 1972, cu doi ani înainte de darea în folosinţă a Transfăgărăşanului.

Cele mai frumoase cabane din Romania Cabana Paltinu Balea Lac Sibiu

„Bârlogul urşilor” din Lepşa

Dacă vă doriţi o ieşire în natură, unde să aveţi parte de linişte, dar şi unde puteţi petrece cu prietenii fără a deranja pe cineva sau să fiţi deranjaţi,  cabana „Bârlogul urşilor” din Lepşa este locul ideal pentru a vă încărca bateriile.
Practic, una dintre cele mai frumoase cabane din Vrancea este situată într-un loc discret, pentru că nu există vecinătăţi, drumul până la cabană fiind unul forestier dar pe care se poate ajunge cu orice mijloc de transport.

Cele mai frumoase cabane din Romania Cabana Barlogul Ursilor Lepsa

Zona de munte a Buzăului, înţesată de cabane rustice

Zona de munte a Buzăului este înţesată de cabane şi pensiuni agroturistice care se întrec între ele nu numai prin frumuseţile împrejurimilor sau calitatea bucătăriei, ci şi prin aspectul rustic. „Lacul Mocearu” „Harţagu” şi „Varlaam” sunt câteva dintre cele mai frumoase cabane din judeţul Buzău, foarte apreciate de turişti pentru aspectul rustic al acestora. Una dintre cele mai frumoase cabane din România este „Harţagu”, situată la 92 kilometri de Buzău şi 53 kilometri de Braşov, pe Valea Buzăului, fiind într-o zonă de o deosebită frumusete, unde apele repezi ale Buzăului îşi găsesc liniştea în lacul Siriu, vegheat din toate părţile de păduri.

Cele mai frumoase cabane din Romania cabana Hartagu

Bolboci
Judeţul Dâmboviţa nu duce lipsă de cabane frumoase, iar multe dintre ele şi-au păstrat farmecul de altădată. Cele mai frumoase cabane din Dâmboviţa sunt situate în zone pitoreşti, în care te încarci de energie şi sănătate. Printre ele amintim Cabanele Bolboci, Ferma, Valea Şipotului sau Plaiul Domnesc.

Cabana Bolboci este construită între anii 1926-1928 cu ajutorul fraţilor Schill care exploatau pădurile de brazi din Valea Ialomiţei. A fost construită în interes turistic. Iniţial cabana este construită din lemn şi acoperită cu şindrilă. Cazarea se făcea numai pe perioada verilor pentru că nu avea soba. În anul 1971 este acoperită cu tablă şi încălzită pentru a primi turişti şi pe perioadă iernii.

Energia Bucegilor în cabanele de pe Valea Prahovei
„Mălăieşti”, „Diham” şi „Piatra Arsă” din Prahova se numără printre cele mai vechi şi cele mai frumoase cabane din România. Chiar dacă nu au confort de cinci stele, sunt frecventate de mii de turişti care vor să se conecteze, într-o linişte deplină şi o frumuseţe nepământeană a peisajelor, cu forţa misterioasă a Bucegilor.

Cele mai frumoase cabane din Prahova. Locurile în care te conectezi la energia Bucegilor

Cuşma, Bistriţa-Năsăud

Una dintre destinaţiile preferate ale cuplului Ceauşescu era Cuşma, care găzduieşte o cabană de vânătoare ce fascinează şi acum, la 25 de ani de la căderea comunismului. Aceasta a fost construită în anul 1977, fiind destinată vizitelor în Bistriţa-Năsăud ale liderului comunist. Imobilul impunător avea toate dotările necesare disponibile la acea vreme. Acesta era împânzit cu animale împăiate, prinse chiar în pădurea care ferea cabana de ochii curioşilor. Cabana este situată la 40 de kilometri de municipiul Bistriţa, 30 de kilometri reprezentând drum forestier, care între timp a fost amenajat. Aceasta are 20 de locuri, un living încăpător, o sală de luat masa şi chiar un foişor cochet. Toate aceste caracteristici fac din Cuşma una dintre cele mai frumoase cabane din România.
Unul dintre locurile preferate ale lui Nicolae Ceauşescu fascinează şi la 25 de ani de la căderea comunismului

La realizarea acestui material au participat: Mariana Iancu, Remus Florescu, Ionuţ Dima, Florin Jbanca, Dragoş Hojda, Iulian Bunilă, Ramona Găină. Ştefan Borcea, Nicu Ghişan, Simona Suciu, Dana Mihai, Bianca Sara.
http://adevarul.ro

 

 

 

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More