Take a fresh look at your lifestyle.

Cele mai spectaculoase trupe de teatru de stradă din Europa ajung la Constanța

Toată Constanţa şi turiştii aferenţi trebuie să se prezinte în ziua de 2 septembrie, de la ora 18.30, în faţa Sălii Sporturilor, la întâlnirea cu cele mai spectaculoase trupe de teatru de stradă din Europa! Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 aduce la Constanţa tradiţia marilor parade medievale şi scrie, astfel, o pagină de istorie modernă pentru oraşul nostru, al cărui trecut nu a inclus şi această perioadă atât de importantă la nivel european. Teatrul de stradă este cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorinţa de a interacţiona direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depăşească limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face să se bucure liber de actul cultural.

Astfel, pe 2 septembrie 2017, din faţa Sălii Sporturilor se pleacă, în plimbare, alături de insecte şi păpuşi gigantice, dragoni şi arlechini, zei, zeiţe şi toboşari din alte vremuri, pe Bulevardul Tomis până în Peninsulă. Acolo, în Piaţa Ovidiu, vor avea loc spectacole aşa cum nu s-au mai văzut.

Întreaga zonă veche a Constanţei devine o mare scenă de teatru, căci duminică, 3 septembrie 2017, actorii vă vor aştepta şi încânta începând de la ora 12.00 şi până la ora 22.00, în zona de la Lupoaică, pe Faleza Cazino, în Portul Turistic, în Piaţa Ovidiu etc. Trupele,spectacolele şi happeningurile creează, astfel, o hartă culturală, artistică şi ludică a zonei vechi a oraşului, invitând toată Constanţa să li se alăture! A venit momentul ca şi oraşul nostru să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017, pe lista exclusivistă a oraşelor europene unde acest fenomen este susţinut şi agreat de către autorităţi şi iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveştile şi dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada vor lua cu asalttraseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție.

Zeci de artiști vor face din Constanța casa artelor timp de două zile și vor da viață străzilor, uimind publicul de toate vârstele, din toate categoriile sociale. Prima ediție a Festivalului Internaţional de Stradă ART DISTRICT are ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, municipiul reședință de județ, urmând ca, în anii următori, să poată călători prin toate orașele județului.

Printre trupele invitate se numără Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Ilotopie (Franța), Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Le Caramantran (Franța), Compania 9 (România) etc.

Festivalul Internațional de Stradă ART DISTRICT 2017 este realizat de Fundația Umanitară Clopot cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Plimbarea, privitul şi aplaudatul spectacolelor şi actorilor sunt LA LIBER!

Sursa: ct100.ro

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More