Take a fresh look at your lifestyle.

Celebrul personaj animat, la 90 de ani. La mulți ani, Mickey Mouse!

Creând o legătură între generații mai mult decât oricare alt personaj de desene animate, Mickey Mouse este “Adevăratul Original” care amintește oamenilor de toate vârstele de efectele benefice ale râsului, de optimism și speranță. Datorită aspectului său universal și abilității de a se conecta emoțional la generații din toată lumea, nici un alt personaj nu reușește să-l ajungă și să ocupe un loc similar în inimile și mintea bazei de fani globale.

Mickey Mouse a apărut în peste 120 de titluri animate și poate fi văzut în producții prezente de seriale animate, Mickey Mouse Clubhouse și Mickey and the Roadster Racers pe Disney Channel și Disney Junior. Personajul apare în cele mai faimoase parcuri de distracții dar și în turnee celebre precum Disney On Ice și Disney in Concert! Și continuă să-și îndeplinească rolul de icon pentru orice are legătură cu Disney. Mickey Mouse este amuzant, activ, optimist și un leader înnăscut. El reaprinde nostalgia copilăriei în adulți și insuflă copiilor valori pozitive, în timp ce distrează și încântă audiența oriunde merge. Pentru că în 2018 se împlinesc 90 de ani de la prima sa apariție în Steamboat Willie, pe 18 noiembrie 1928, o serie de activități de celebrare globale vor avea loc anul acesta, printre care un special de televiziune în primetime pe ABC, Cea Mai Mare Petrecere Mickey Mouse găzduită de parcurile Disney de peste tot din lume, și multe altele!

Celebrul personaj animat, la 90 de ani. La mulți ani, Mickey Mouse! 1

MICKEY MANIA
De nouă decenii, Mickey a inspirat nenumărați artiști care au crescut cu aventurile lui. În schimbul acestei experiențe, mulți dintre aceștia contribuie la reinterpretarea personajului iconic în produse și piese vestimentare. Mickey reprezintă arta!

MICKEY, trendul mereu la modă
Spre sfârșitul anului 1929, Walt Disney se plimba prin lobby-ul unui hotel din New York, în timp ce un bărbat a venit la el și l-a întrebat dacă îl poate pune pe Mickey Mouse pe o tăbliță cu culori pentru copii, pe care o producea el însuși. Acesta i-a oferit 300 de dolari, și pentru că Walt avea nevoie de bani, a acceptat propunerea. Acea tăbliță a început licențierea Disney. Nu a mai durat mult până ce Roy, fratele și partenerul de business al lui Walt, să înceapă să exploateze potențialul commercial al șoricelului, acest lucru generând dezvoltarea unor numeroase și diverse produse cu celebrul personaj.

Celebrul personaj animat, la 90 de ani. La mulți ani, Mickey Mouse! 2

O tânără croitoreasă, Charlotte Clark, a făcut prima păpușă Mickey din pluș, în 1930. Cât despre clasicul ceas cult în care Mickey arată ora cu mâna, acesta a fost lansat de Ingersoll în 1933 și a avut un succes imediat. De atunci, ceasuri cu personajul Disney au fost produse continuu.

Celebrul personaj animat, la 90 de ani. La mulți ani, Mickey Mouse! 3

Legătura dintre Mickey și modă
Ce au în comun Coach, Markus Lupfer și Opening Ceremony? Pe Mickey, desigur! Ce designer ar putea rezista tenta ției de a reinterpreta un asemenea icon în următoarele colecții? Mickey este unul dintre personajele principale Disney (alături de Minnie) spre care lumea modei și-a îndreptat atenția în ultimele decenii.

Mickey Mouse aduce un element de amuzament și nostalgie fiecărei colaborări, ceea ce îl transformă în unul dintre cele mai râvnite elemente din cultura pop pentru moda adulților. Colaborarea cu designul Disney se referă mai puțin la plasarea evidentă a personajului respectiv, ci mai mult la crearea unor piese inspirate, unde personajele și detaliile spun povestea produsului respectiv. Mickey Mouse îi inspiră pe designeri să surprindă trăsăturile personajului său în creațiile lor. De-a lungul ultimilor ani, mult iubitul șoricel a apărut într-o mulțime de piese ale unor designeri celebri. În august 2011, brandul de bijuterii de lux Chopard a lansat o colecție inspirată de Mickey Mouse, care includea ceasuri, coliere, inele și brățări. Și tot atunci, case de modă precum Castlebajac, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Comme de Garçons, Anya Hindmarch, Markus Lupfer, Marc Jacobs și Iceberg au colaborat toți cu Disney pentru colecții de haine și accesorii inspirate de Mickey Mouse.

Dar acest personaj popular nu a influențat doar directorii de creație din modă. Cu statutul său iconic, înfățișarea universal și abilitatea de a se conecta emoțional la generații de oameni din întreaga lume, Mickey Mouse a avut o influență imensă în lumea designului, unde creatori precum Terence Conran și Ingo Maurer l-au ilustrat în operele lor. Pentru că sărbătorim aniversarea șoricelului nostru preferat, vrem să ne amintim de moștenirea sa de până acum și să așteptăm cu nerăbdare și mai multe colaborări și proiecte creative. Mickey Mouse continuă
să fie în fruntea agendei de modă și a fost inclus recent în colaborări în acest sens cu branduri precum Cath Kidston, H&M, Zara, GAP, Uniqlo și Opening Ceremony.

Fotos: Walt Disney / Shutterstock

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More