Take a fresh look at your lifestyle.

Ciao, Bella Italia ! Aperitivo, Prosecco și Dolce Vita

Aperitivo… acesta este momentul când italienii trec, după o zi de lucru, în timpul liber. Aperitivo nu reprezintă doar băutura aperitiv, ci și obiceiul italienilor de a se întâlni seara, în lunile de vară, cu prietenii și cunoștințele, în baruri, la o pizza însoțită de băuturi alcoolice ușoare sau gustări.

Astfel sărbătoresc italienii, într-un mod discret și elegant, ceea ce stăpânesc cu măiestrie: stilurile La Dolce Vita și Ars Vivendi, arta de a savura viața. Aperitivo este mai mult decât pizza și paste, bella Figura și Amore, este partea indispensabilă a vieții culturale italiene. Aperitivo există pentru momentele de relaxare și distanțare de viața de zi cu zi.

Ce ar putea să se potrivească mai bine cu acest sentiment de viață decât un Prosecco efervescent și incitant? Fie el Frizze sau Spumant, vița sa nobilă și nota de fructe rafinată se potrivesc perfect modului de viață modern.

Dacă un Prosecco este Frizze sau Spumant, se decide după gradul de aciditate și modul de preparare. Cu o presiune a sticlei de 1,5 până la 2,5 bari spumegă un Frizzante retras. Pe el îl recunoști, de exemplu, chiar și după sfoara tipică (Spago) de pe dop. Spumante, în schimb, prezintă o notă intensă demnă de o șampanie și o presiune ridicată de bioxid de carbon de cel puțin 3 bari.

Viața sărbătorită cu Prosecco

Prosecco nu este băut doar la Aperitivo. De fapt, se potrivește la orice toast în cinstea momentelor frumoase ale vieții. Prosecco Spumante este, la fel ca și Frizze, nu doar aperitivul perfect, ci și o băutură nobilă pentru Antipasti (aperitiv), Primi Piatti (preparate din paste și Risotto), carne deschisă la culoare sau pește și preparate ușoare mediteraneene. Cine dorește ceva mai nobil, îl savurează și la homari sau fructe de mare. Spumantul se potrivește perfect și la diferite deserturi, precum prăjituri ușoare, creme sau fructe. În Italia, un anumit Prosecco însoțește întregul meniu. Vinul Frizze se potrivește perfect ca însoțitor pentru nopțile lungi de vară și este folosit deseori în variate băuturi în trend precum Hugo sau Spritz. Consumat simplu, la bar sau alături de un preparat ușor, pe terasă, cu prietenii, această băutură oferă o atmosferă fresh, de vară și un strop de Dolce Vita.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More