Take a fresh look at your lifestyle.

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis

Turnul Eiffel , Taj Mahal sau Cartierul Roşu?

Dacă ar exista un obiect care nu ar trebui să lipsească din bagaj, acela ar fi aparatul de fotografiat… sau smartphone-ul. În fond, at trebui imortalizat fiecare moment din vacanţă, şi tocmai clădirile renumite dau bine pe Instagram, Facebook sau în albumul foto. Totuşi, uneori merită să pui deoparte aparatul foto pentru a savura momentul live. Cu ocazia aceasta, Dolce Vita a adunat cinci locuri
unde fotografiatul este interzis şi aparatul foto este, fără doar şi poate, un No-Go absolut …

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis 1

1. Mausoleul Taj Mahal din India
Acesta este cel mai renumit monument al Indiei şi, cu siguranţă, cel mai renumit mausoleu din întreaga lume. Există numeroase fotografii ale turiştilor în faţa lui. Este bine de ştiut… în faţa lui. Pentru că doar acolo şi în grădinile din împrejurimi se poate fotografia fără restricţii. În interiorul mausoleului, fotografiatul este strict interzis. Ca mijloc de precauţie, vizitatorii sunt obligați să îşi lase aparatele foto şi stativele la intrare. Iar telefoanele mobile trebuie puse pe mod silențios sau închise.

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis 2

2. Westminster Abbey din Londra
Catedrala gotică din Londra este biserica regilor. Nu e de mirare că, de secole, aici se cunună numeroși membri ai familiei regale britanice. Însă fotografierea nu este permisă în interiorul bisericii. Pe pagina web este menționat faptul că se dorește ca vizitatorii să trăiască live frumusețea unică și istoria casei Domnului.

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis 3

3. Cartierul roșu din Amsterdam
O vizită în Olanda, în special în Amsterdam, se află pe Bucket list-ul multor fani ai călătoriilor. Pe lângă Muzeul Rijks și Prinsengracht, pe programul multor vizitatori se află și Cartierul roșu. Conform portalului din Amsterdam, aici este permisă fotografierea străzilor, dar nu și femeile din vitrine. Pentru protecție, nu doar împotriva pozelor, ci și împotriva hoților de buzunare, o mare parte a cartierului este supravegheat, 24 de ore din 24, în mod ironic, cu camere de luat vederi.

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis 4

4. Capela Sixtină de la Vatican
Roma – nici un oraș nu are atâta istorie și atâtea monumente culturale. Zi de zi, aici se îngrămădesc numeroși turiști, mai ales prin sălile sfinte ale muzeului de la Vatican, de care aparține și Capela Sixtină cu pictura de pe tavan ”Crearea lui Adam”. Și aici este interzis fotografiatul, conform pagini web: “Vă rugăm să stocați imaginile în memorie. Cine va fi prins fotografiind în capelă, acela va fi dat afară sau îi va fi luată camera foto.” Pe Instagram apar totuși, sub semnul Hashtag #CapelaSixtină sau #SixtineChapel, unele fotografii, chiar și ale lui însuși Papa Francisc (probabil are binecuvântarea lui Dumnezeu pentru a fotografia).

Cinci locuri unde fotografiatul este interzis 5

5. Turnul Eiffel din Paris
Cel mai fotografiat simbol al Franței poate fi imortalizat doar pe timpul zilei. Această interdicție nu se referă la construcția propriu-zisă. De fapt, conform “Société d’Exploitation de la Tour Eiffel”, este interzisă doar fotografierea Turnului Eiffel iluminat și comercializarea ulterioară a fotografiei. Motivul: iluminatul este protejat prin drept. Este posibil, totuși, să se pozeze turnul în întuneric, fără reflexii și fără instantanee foarte vechi, și să I se dea copyright corespunzător, pe blog sau pe contul de Instagram. Dar cine încalcă totuși interdicția, trebuie să se aștepte la un proces. Oh, mon Dieu!

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More