Take a fresh look at your lifestyle.

CITYTIPS PENTRU PROGRAMAREA TIMPULUI

Recomandări pentru o călătorie urbană reușită

City break escapes sau recomandările urbane în metropolele Europei sunt la modă acum. Pentru că turiștii rămân doar două sau trei zile în acele metropole, timpul trebuie folosit cât mai util. Dolce Vita vă oferă recomandări prețioase despre cum puteți organiza o călătorie urbană reușită.

Planificare: alegerea datei perfecte
Pentru ca o călătorie urbană să decurgă conform planului, turiștii ar trebui să facă unele cercetări încă de la planificarea termenului. Bineînțeles că sunt utile și weekendurile prelungite, fiind astfel foarte economi cu zilele de concediu, dar se poate întâmpla ca metropola să fie aglomerată. Datele cele mai îndrăgite nu sunt doar cele clasice precum Paștele, ci și zilele locale, începutul de vacanță sau târgurile.

Drumuri scurte: orașe ce pot fi parcurse pe jos
Orașe care se definesc printr-o eficiență a timpului petrecut: orașe precum Graz, Nantes, Bilbao sau Aalborg se pot vizita la pas. În interiorul unei raze de trei kilometri se pot vedea toate atracțiile importante ale orașului. Astfel se economisește mult timp, dar se și descoperă locuri unde nu poți ajunge cu mijlocul de transport.

Mai puțin stres la aeroport: check-in online
Un ajutor în reducerea stresului înainte de a călători este înregistrarea în avans pe internet sau prin aplicația acelei linii aeriene. Atenție! Cine dorește să aibă cele mai bune locuri în avion ar trebui să ajungă, totuși, la timp. Tot mai multe linii aeriene permit înregistrarea cu 24 de ore înainte. Liniile aeriene Low Cost o permit cu patru săptămâni înainte. Pentru locuri mai bune unele linii aeriene cer cash. În special cine călătorește cu mai multe persoane ar trebui să profite de șansă și să investească câțiva euro în plus.

La drum cu un bagaj ușor: pentru câteva zile, ajunge un rucsac mare
Pasagerii liniilor aeriene sunt invitați la check-in și pentru bagajele de cală. Totodată, turiștii economisesc timp dacă, după aterizare, nu mai trebuie să aștepte 20 – 30 de minute la banda de bagaje. Cine călătorește cu un troler mic, îl poate lua pe acesta cu el la bord, dar trebuie să vină din timp pentru a mai găsi loc pentru el în cabină. Cele mai potrivite sunt, de fapt, rucsacurile mari cu multe buzunare. Ele se potrivesc sub scaun, astfel că turistul de weekend se poate îmbarca liniștit chiar și ultimul.

Și sosirea se poate optimiza: achiziționează bilete pentru tren și Co
Ajuns la aeroport se pune întrebarea: cum se ajunge în centru? Cine se ocupă de transfer abia la sosire, de exemplu, în Roma Fiumicino sau Paris Charles de Gaulle, sfârșeşte de multe ori la o coadă lungă la automatul cu bilete și este depășit de situație la achiziționarea biletului. Avantaj: cumpără bilete de acasă și tipărește-le. Împreună cu biletul online, datorită codului de bare, te poți îndrepta direct către tren sau autobuz. Aceasta poate însemna o economisire de 30 de minute din drumul spre hotel.

Cazarea corectă pentru fiecare tip de turist: hotel sau apartament
Mai departe mergem cu alegerea corectă a cazării. Ar trebui să te interesezi pe Google Maps de cartierul corespunzător înainte de rezervare. La alegere, joacă un rol important atât legătura cu mijloacele publice cât și apropierea de baruri, restaurante și atracții. În ceea ce privește tipul de turist, apartamentul de vacanță este potrivit pentru toți cei care se gospodăresc singuri sau care doresc să ia micul dejun într-o cafenea. Cine preferă un bufet suedez dimineața, acela ar trebui să aleagă un hotel. Un efect pozitiv colateral: turiștii economisesc bani cash pentru prima masă din zi.

Uber și Co: o alternativă la clasicul taxi
Chiar și în cazul deplasării în oraș se poate optimiza ceva. Distanțele mari se pot parcurge și cu taxiul, nu doar cu mijloacele publice. Cui îi este prea scump acest lucru, acela ar trebui să se uite după opțiuni precum Uber. Acestea sunt deseori mai ieftine decât taxiurile locale. În multe localități, pe lângă Uber mai există și alți ofertanți de la firme private. Și cu ei se mai pot economisi bani. O altă alternativă frumoasă pentru deplasare sunt bicicletele. Multe hoteluri își sprijină oaspeții la închirierea unei mașini, dacă limba sau sistemul îi fac probleme.

Comunicare: Roaming gratis sau carduri SIM ieftine
Datorită roamingului gratis în EU turiști din multe metropole nu mai depind de WLAN-ul de la hoteluri și cafenele. Dar pentru cine se află totuși în Elveția sau în afara Uniunii Europene, această temă joacă un rol important. O soluție este un card SIM local care se poate cumpăra de regulă de la aeroport sau chiar în avans. Multe Smartphones sunt Dualsim, astfel încât cartela de acasă nu trebuie înlăturată. WhatsApp se poate folosi și cu cartela locală, fară a folosi un alt număr de telefon.

Ocolirea rândului de la Uffizi: Rezervarea tururilor în avans
Cine dorește să vadă atracțiile cele mai îndrăgite, nu ar trebui să petreacă mult timp la coadă. Aici vă pot ajuta așa numitele Skip-the-Line_Tickets. Biletele pentru sloturile orare fixe sunt de regulă puțin mai scumpe, dar turiștii pot să treacă cu ele direct și nu mai trebuie să aștepte ore îndelungate. Alt argument: unele atracții precum Alhambra în Granada eliberează doar un anumit număr de bilete pe zi. Cine nu își achiziționează biletul în avans, va fi foarte dezamăgit la fața locului.

Masa din localul dorit așteaptă deja: rezervarea în avans
Dezamăgirea poate apărea și în cazul unei vizite la un local faimos. În special, la final de săptămână, este obligatorie o rezervare în avans. Acest lucru se realizează în tot mai multe restaurante prin pagina de web sau metodele speciale pentru rezervare, precum OpenTable sau Booktable. Pe acestă cale oaspeții pot fi siguri că masa din acel local este pregătită pentru ei.

Să poți să și respiri: programarea timpului necesar pentru pauze
Turiștii nu ar trebui să își împovăreze în niciun caz programul. Acest lucru duce repede la stres și resentimente, apoi la ceartă între turiști. De aceea regula de bază este: după fiecare punct din program să îți faci timp și de o pauză. Pauzele nu trebuie să aibă loc în hotel. Te poți relaxa și într-o cafenea. Între timp, poți să îți planifici, cu ajutorul smartphone-ului, următoarea vizită la muzeu sau să îți planifici seara.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More